6 de Beste Hardware Componenten te Gebruiken in een Plex Media Server

0
52

Wanneer u klaar bent om de greppel uw streaming-diensten en bouwen van uw eigen in-home multimedia server, heb je een heleboel opties. Investeren in een vooraf gemaakte machine is een goede optie als u niet tech-savvy zijn, maar voor een equivalent van de kosten kunt u het bouwen van uw eigen Plex media server dat doet een pre-built optie te schande.

Als u wilt kopen op de afzonderlijke onderdelen en het bouwen van een Plex media server zelf, je moet alleen de juiste onderdelen. Houd in gedachten dat deze build is ontworpen voor prestaties, geen kosten. Het bouwen kan een beetje prijzig, maar het zal voor een vleugje extra luxe.

CPU (AMD Ryzen 5 3600)

Plex is intenser op de CPU dan een andere component. Uw CPU vereisten variëren, afhankelijk van de soort van inhoud die u wilt streamen, het aantal gebruikers, de exacte versie van Plex, en andere variabelen.

Plex raadt een minimum van een Intel Core i3 of sneller, maar als meerdere mensen stream op dezelfde tijd, op zoek naar een CPU met een stevige multi-core prestaties.

Wij raden de AMD Ryzen 5 3600. Iets meer dan $170, 6 of 12 cores, een basisfrequentie van 3,8 GHz, en een boost snelheid van 4,4 GHz—alle voor een thermal design point, of een TDP van 65W. Plex kan gebruik maken van elke kern, maar als je alleen het transcoderen van een video in een tijd, het kan alle van de kernen aan het voltooien van het proces veel sneller.

RAM (Corsair Vengeance 8GB)

Plex niet veel RAM op alle. Voor de gemiddelde gebruiker, 2GB is meer dan genoeg. Natuurlijk, in de moderne wereld, 2GB RAM is gewoon zielig. In plaats van het verlaten van het bij 2 GB, investeren in 8 gb RAM. Zorg ervoor dat het RAM-geheugen dat u kiest is compatibel met uw CPU, echter.

Voor dat, raden we de Corsair Vengeance. Een enkele 8GB stick kan worden gekocht voor slechts $40 en werkt zonder problemen met de compatibiliteit met de Ryzen 5 3600.

Storage (HP S700 | WD Black SN750)

Hoewel het verleidelijk kan zijn om op te leunen in de richting van een HDD vanwege de lage kosten van opslag, Plex werkt het beste op een SSD. Uw volledige bibliotheek niet toegankelijk zijn alle in een keer. U kunt altijd gebruik maken van een extern station om toegang te krijgen tot sommige media, mits je een USB 3.0-poort.

Zonder een SSD, je lag terwijl het proberen om te navigeren door menu ‘ s binnen de Plex-software. Helaas, je kunt niet beknibbelen op Ssd ‘ s, een van beide. Als het gaat om opslag, u wilt een betrouwbaar merk dat niet faalt of beschadigen uw gegevens.

De HP S700 is een solide keuze als u wilt een SATA aangesloten schijf, met een capaciteit van 512 gb beschikbaar vanaf $78. Houd in gedachten dat de SATA-aansluiting betekent dat het niet zo snel als meer moderne verbinding types, echter.

Als u wilt dat een NVMe SSD, dan is de Western Digital Black SN750 is uw beste weddenschap. Het is duurder, met 250GB schijven vanaf € 64, maar het sluit direct aan op het moederbord en het geeft je veel sneller toegang tot al je favoriete films en TV-shows.

PSU (EVGA 600W 80 Plus)

Net als met berging, wil je niet om te beknibbelen op uw voeding. Een goedkope voeding maakt van uw media server in een tijd bom. U zult ook willen om te investeren in een modulaire voeding. Hoewel het grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur, modulaire voedingen zijn makkelijker om te werken met te zorgen voor meer flexibiliteit in uw op te bouwen.

Wij raden de EVGA 600W 80 Plus Voeding. Voor slechts € 60, krijg je een VOEDING die zowel ATX 12V en EPS 12V-compatibel en heeft een intelligente automatische ventilator om uw temperaturen koel zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Er is meer dan genoeg kracht om een Plex media server gaat.

Schijf (LG Super Multi Blu-Ray Rewriter)

Wacht een minuut, zou je zeggen. Het is 2020—is een schijf nodig? Als je gaat om de overdracht van fysieke media naar digitaal, het is absoluut. Omdat er zo veel mensen hebben enorme fysieke bibliotheken, vooral als je net het invoeren van de Plex wereld, een cd-station is noodzakelijk.

Wij raden de LG Super Multi Blu-Ray Rewriter. Het is $66 en past in de kans-lege baai aan de bovenkant van uw PC behuizing. U kunt het gebruiken voor het rippen van Blu-Ray discs en Dvd ‘ s om naar een digitaal formaat.

Geval (Thermaltake Versa H22)

De Thermtake Versa is een “gaming” chassis, maar dat alles betekent is dat het een hoop lucht—perfect voor een server kan draaien voor uren op eind. Er zijn maximaal zes 2,5-inch bays voor vulling schijven en veel ruimte om in te werken.

Als je een nieuwe PC te bouwen, zult u genieten van de ruimte. Als je een oude hand op het bouwen van een PC, dan zul je genieten van de flexibiliteit die deze case biedt. Het is niet de meest aantrekkelijke optie daar (en niet een goede keuze als u wilt RGB-up van uw Plex media server.)

Er zijn meerdere I/O-poorten langs de zaak en een enkele, vooraf geïnstalleerde 120 mm ventilator. In combinatie met de ventilator van de CPU, dit moet meer dan genoeg zijn om te houden van uw onderdelen koel.

Andere Onderdelen

Dit zijn de belangrijkste onderdelen om in gedachten te houden terwijl je bouwt je Plex media server, maar anderen zijn niet zo kritisch. Bijvoorbeeld, het moederbord. Hoewel belangrijk, zolang het compatibel is met uw CPU en RAM, is het moeilijk mis te gaan. Hetzelfde geldt voor elke andere interne fans je wilt om te investeren in.

In het algemeen, Plex werkt het beste met Windows-besturingssystemen, hoewel het heeft een breed scala van compatibiliteit met andere systemen, zoals macOS en Linux.

De totale kosten van deze bouw zal u uitvoeren rond de $400, maar het zal beter presteren dan een binaire van dezelfde prijs. Als u wilt proberen het bouwen van uw eigen Plex media server, gebruik dit artikel als een gids. U hoeft niet overeen te komen met het deel voor deel, maar met behoud van de eisen in het achterhoofd als u kiest uw eigen onderdelen.