6 Bästa Hårdvaran Komponenter för Användning i en Plex Media Server

0
56

När du är redo att dike din streaming-tjänster och att bygga ditt eget hem, multimedia server, du har en hel del alternativ. Att investera i ett förkompilerat maskin är ett bra alternativ om du inte är tekniskt kunniga, men för en likvärdig kostnad kan du bygga din egen Plex media server som sätter några färdiga alternativ till skam.

Om du vill köpa enskilda komponenter och bygga en Plex media server själv, du behöver bara rätt delar. Tänk på att detta bygga är utformad för prestanda, inte kostnad. Bygga kan vara lite dyr, men kommer det att fungera utmärkt.

PROCESSORN (AMD Ryzen 5 3600)

Plex är mer intensiv på CPU än någon annan komponent. Din CPU-krav kommer att variera beroende på typ av innehåll du vill strömma, antalet användare, den exakta versionen av Plex, och andra variabler.

Plex rekommenderar ett minimum av en Intel Core i3 eller snabbare, men om flera personer ström på samma gång, leta efter en CPU med fast multi-core-prestanda.

Vi rekommenderar att AMD Ryzen 5 3600. På drygt $170, det har 6 eller 12 kärnor, en bas frekvens av 3,8 GHz, och öka hastigheten på 4,4 GHz—alla för en termisk design punkt, eller TDP, av 65W. Plex kan utnyttja varje kärna, men om du bara är onekligen en video på en gång, det kan använda alla kärnor för att slutföra processen mycket snabbare.

RAM-minne (Corsair Vengeance 8GB)

Plex inte använder mycket RAM-minne på alla. För den genomsnittlige användaren, 2GB är mer än tillräckligt. Naturligtvis, i den moderna världen, 2GB RAM-minne är bara patetiska. Snarare än att överlåta det på 2GB, investera i 8GB RAM. Se till att de RAM-minne du väljer är kompatibla med din CPU, dock.

För att vi rekommendera Corsair Vengeance. En enda 8GB minne kan köpas för bara $40 och kommer att arbeta med några kompatibilitetsproblem med Ryzen 5 3600.

Lagring (HP S700 | WD Black SN750)

Även om det kan vara frestande att luta sig mot en HDD på grund av den låga kostnaden för lagring, Plex fungerar bäst på en SSD. Hela ditt bibliotek inte har för att vara tillgängliga för alla på en gång. Du kan alltid använda en extern hårddisk för att få tillgång till vissa medier, förutsatt att du har en USB 3.0-port.

Utan en SSD, du kör i lag samtidigt som man försöker att navigera i menyer inom Plex programvara. Tyvärr, du kan inte snåla på Ssd-enheter, antingen. När det kommer till lagring, vill du ha en pålitlig varumärke för att inte misslyckas eller korrupta data.

HP S700 är en solid val om du vill ha en SATA-ansluten enhet, med 512GB kapacitet som finns tillgänglig från $78. Tänk på att dess SATA-anslutning, betyder det att det kommer inte vara så snabb som mer modern anslutning typer, dock.

Om du vill ha en NVMe SSD, då Western Digital Black SN750 är din bästa insats. Det är dyrare, med 250GB-diskar från $64, men det anknyter direkt till moderkortet och ger dig mycket snabbare tillgång till alla dina favorit filmer och TV-program.

PSU (EVGA 600W 80 Plus)

Precis som med lagring, du vill inte snåla på din strömförsörjning. Ett billigt nätaggregat förvandlar din media server till en tidsinställd bomb. Du kommer också vill investera i ett modulärt nätaggregat. Även om det är till stor del en fråga om personlig preferens, modulärt nätaggregat är lättare att arbeta med för att ge större flexibilitet i din bygga.

Vi rekommenderar EVGA 600W 80 Plus Strömförsörjning. För bara $60 så får du en PSU som är både ATX 12V och EPS 12 V-kompatibel och har en intelligent auto fläkt för att hålla din svala temperaturer utan att kompromissa med prestanda. Det har mer än tillräckligt med kraft för att hålla en Plex media server på väg.

Disc Drive (LG Super Multi Blu-Ray Disc-Brännare)

Vänta en minut, kanske man kan säga. Det är 2020—är en skiva med bil nödvändigt? Om du ska överföra fysisk media till digitala, det är helt. Eftersom så många människor har enorma fysiska bibliotek, särskilt om du bara kommer in i Plex världen, en skiva med bil är nödvändigt.

Vi rekommenderar LG Super Multi Blu-Ray Disc-Brännare. Det är $66 och passar i de sannolikt-tom bay på toppen av din PC. Du kan använda det för att rippa Blu-Ray-skivor och Dvd-filmer till ett digitalt format.

Fall (Thermaltake Versa H22)

Den Thermtake Versa är en “gaming” chassi, men allt detta betyder är att den har en hel del av luftflöde—perfekt för en server som du kan ha igång för timmar på slutet. Det är upp till sex 2.5″ vikar för fyllning driver in och gott om utrymme att arbeta på.

Om du är ny till PC byggnad, kommer du att uppskatta utrymme. Om du är en gammal hand på att bygga en PC, då du kommer att uppskatta den flexibilitet som erbjuder detta fall. Det är inte det mest attraktiva alternativet reda på det (och inte är ett utmärkt val om du vill RGB-in din Plex media server.)

Det finns flera i/O-portar längs fall och en enda, förinstallerade 120mm fläkt. I kombination med CPU-fläkt, detta borde vara mer än tillräckligt för att hålla dina komponenter cool.

Andra Komponenter

Dessa är de viktigaste komponenterna för att hålla i åtanke när du bygger din Plex media server, men andra är inte så kritisk. Till exempel moderkortet. Men viktigt, så länge det är kompatibel med din CPU och RAM-minne, det är svårt att gå fel. Det samma gäller för alla andra interna fläktar du vill investera i.

I allmänhet, Plex fungerar bäst med Windows operativsystem, även om det har ett brett utbud av kompatibilitet med andra system, inklusive macOS och Linux.

Den totala kostnaden för detta bygge kommer att köra dig runt $400, men det kommer att prestera bättre än alla skapade av samma pris. Om du vill prova att bygga din egen Plex media server använda den här artikeln som en guide. Du behöver inte matcha det del för del, men håller de krav i åtanke när du väljer ditt egna delar.