Hoe om te Stoppen met Uw Mac tegen Oververhitting

0
48
sergey causelove/Shutterstock.com

Oververhitting van de Mac is hard, warm om aan te raken, en vaak traag of reageert niet. Warmte is notoir slecht voor computer hardware, dus houd alles koel kunnen helpen verlengen de levensduur van uw MacBook, iMac of Mac Pro.

Hoe om te Vertellen Wanneer Je Mac Is Oververhitting

Er zijn verschillende vertellen verhaal tekenen die uw Mac draait ongewoon warm. De meest voor de hand liggende is dat de Mac voelt warm om aan te raken, in het bijzonder aan de onderkant van het chassis als je een MacBook.

Als je Mac wordt heet, moet je verwachten dat de fans om te proberen om het te laten afkoelen. Dit betekent dat u hoort aanzienlijke geluid van de ventilator wanneer de machine onder belasting. Onder extreme belasting, het is niet ongebruikelijk voor je Mac klinken als het over de af te nemen.

De computer mag nooit te warm om aan te raken, hoewel bepaalde processen kan het onaangenaam warm, vooral als het een laptop die u op uw schoot. Vergeet niet dat warmte is een normaal onderdeel van uw Mac in de bediening, en luid zoemend fans betekent dat de machine in bedrijf is als normaal in een poging om zichzelf te kunnen koelen.

Wat niet normaal is een hot stille Mac, die zou kunnen suggereren dat de fans hebben gefaald. Luid tikkende geluiden zijn ook een rode vlag en treden meestal op wanneer de lagers in de koeling mechanisme werken hun weg verliezen.

U kunt ook gebruik maken van een kleine app zoals smcFanControl voor het plaatsen van een widget in je menu balk die weergeeft hoe warm je op je Mac draaien in de zaak. Over het algemeen rond + 90ºc (194ºF) is niet ongebruikelijk voor een Mac onder zware belasting, maar je wilt om dingen onder 95ºc (203ºF).

Uiteindelijk moet je niet zorgen hoeft te maken over het koelen van uw Mac handmatig (maar er zijn dingen die je kunt doen om te helpen). macOS tijdelijk underclock uw processor te verminder hitte, een proces dat bekend staat als thermal throttling. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te helpen verminderen van deze happening.

Zorg Ervoor Dat Uw Mac Kunt Afkoelen Zelf Goed

U hoeft niet per se te worden iets te doen voor je Mac om op te warmen. Als de omgevingstemperatuur is warm genoeg is, de Mac zal dit weer te geven, door het uitvoeren van de fans voor een langer en op hogere snelheden. Als je buiten op een zonnige en warme dag en je voelt je warm, er is een goede kans dat uw MacBook is, ook.

Aandacht schenken aan de onder-en achterkant van uw Mac-laptop, als je er een hebt. Dit is waar uw machine inlaten en uitlaten van de lucht, en deze openingen vormen een essentieel onderdeel van het koelsysteem. Als je Mac niet kan “ademen,” dan kan het niet voldoende afkoelen beide.

Bijvoorbeeld, de MacBook Pro zuigt koele lucht aan de onderkant van de machine in de buurt van de linker-en rechterzijde van de behuizing. Het uitlaten van warme lucht uit de achterkant, achter de beeldscherm scharnieren. Als u het blokkeren van deze openingen, je Mac wordt heet zelfs onder de normale belasting.

Wees voorzichtig bij het gebruik van je Mac op een zachte materialen, zoals uw schoot of een bed. Lakens en kleding gemakkelijk kunnen interfereren met luchtinlaten, dus het is het beste om je MacBook op een effen oppervlak. Dit kan zijn een bureau, of het kan een houten lade of in een groot boek op een bed.

Thermaltake

Laptop koelers (zoals deze van Thermaltake) kan helpen bij het afkoelen van een MacBook die worstelt in de hitte. Deze nemen de vorm van metaal staat met geïntegreerde fans. Het metaal fungeert als een heatsink, waardoor de warmteafgifte door geleiding, terwijl de fans bieden actieve koeling. Je hebt een vrije USB-poort voor het gebruik van een koeler als deze.

Wees Bewust van Dorst Software

De Centrale Verwerking uUnit (CPU) is het brein van uw computer. Hoe meer je de belasting van de CPU door het draaien van programma ‘ s, kopiëren van bestanden, en multitasking is, hoe meer warmte wordt gegenereerd. Als de hitte, de fans schoppen in het verspreiden van de warmte.

U kunt zorgen dat de warmte naar beneden door het vermijden van processen die leiden tot een hoge belasting, zoals het renderen van video of het spelen van 3D-games. Het gebruik van lichtgewicht alternatieven om apps zoals Photoshop kan zeker helpen, ook. Overschakelen van een resource hog browser zoals Chrome terug naar Safari kan helpen. Zelfs het afsluiten van een zwaargewicht app wanneer u klaar bent met het, kan wonderen doen.

Soms, rogue-processen uiteindelijk consumeren veel te veel CPU voor een langere periode. Dit kan worden veroorzaakt door een bijzonder resource-intensief proces, of het zou een geval van een app crashen. Als je fans zijn spinnen voor een tijdje en je Mac is traag of niet reageert, moet u controleren of uw lopende processen met behulp van Activity Monitor.

Waarschuwing: Wij raden alleen als je Mac traag en oververhitting. Terwijl u kunt niet per se iets breken door het doen van deze (essentiële systeemservices gewoon opnieuw zelf), u voelt zich misschien prettiger gewoon herstarten van je Mac in de plaats.

Start Activity Monitor op uw Mac-hetzij door ernaar te zoeken met Spotlight, of door het op te starten onder Toepassingen > Hulpprogramma ‘ s. Onder de “CPU” tabblad vindt u een lijst van actieve processen. Klik op de ‘% CPU ‘ kolom te ordenen door aflopende volgorde, die het meest belastend zijn processen aan de top van de lijst.

Als alle processen verschijnen, rood of worden gevolgd door een “(reageert Niet)” – label, dan hebben ze crashte. U kunt even wachten om te zien als ze terug komt, of je klikt op het proces, gebruik dan de “X” knop aan de bovenkant van het scherm om te doden in het proces.

Soms, apps nog niet gecrasht, maar zijn nog steeds meer dan hun eerlijk deel van de CPU-kracht. Dit is vaak het geval met de tabs aan in het bijzonder resource-intensieve websites. Als u zeker weet dat u niet met behulp van de tab of applicatie voor alles wat belangrijk is, kunt u deze selecteren en gebruik vervolgens de “X” knop om te doden.

Wees voorzichtig niet om te doden van alle processen je bent nog steeds. Het is normaal voor bepaalde activiteiten een veel CPU power, bijvoorbeeld wanneer u de weergave van een video, waarop Automator scripts, software-updates installeren, enzovoort. Voordat u het doden van een proces, controleer het is niet mission-critical voordat u dit doet.

Sommige processen zijn hardnekkige, als “kernel_task” die in wezen uw besturingssysteem uitvoeren van huishoudelijke taken. Als dit proces hellingen omhoog, is het waarschijnlijk dat uw computer is iets van belang op de achtergrond. Voor bijzonder hardnekkige processen, je kunt altijd proberen het herstarten van je Mac.

De GPU zou Ook Kunnen Zijn om Blame

Terwijl de CPU zich bezighoudt met de overgrote meerderheid van de taken, de Graphical Processing Unit (GPU), omgaat met de meer visuele taken. Gpu ‘ s zijn ontworpen met verschillende workloads in het achterhoofd, en kan een enorme boost in de prestaties als het gaat om het 3D-en 2D-weergave.

Dit omvat activiteiten zoals het spelen van 3D games, het renderen van video, het manipuleren van 3D-objecten in applicaties zoals Photoshop of Blender, en met behulp van enkele webtechnologieën, zoals WebGL. Niet alle Macs hebben een dedicated grafische processor, in het bijzonder de lagere-end notebooks, zoals de MacBook Air en de 13″ MacBook Pro.

Er is niet veel dat je kunt doen over een hot GPU verder dan het vermijden van activiteiten die het gebruik van de GPU. Vergeet niet, het is volkomen normaal voor je GPU te warmen onder belasting, en voor de fans om te versnellen aanzienlijk om te gaan.

Het enige wat je echt hoeft te maken over de vraag of de GPU is te heet. Dit zal leiden tot problemen met uw computer 3D en andere GPU-gerelateerde taken. Je zou kunnen krijgen van willekeurige opnieuw opgestart en loopt vast, of zelfs vreemde kleuren en glitchy graphics wanneer het proberen om het renderen van 3D-omgevingen.

Als je ziet problemen als dat, is het misschien een goed idee om sommige hardware diagnostics of boek het apparaat voor reparatie.

Fans Draaien Voortdurend? SMC Reset

De System Management Controller (SMC) is verantwoordelijk voor het beheer van aspecten van je Mac, zoals voeding, batterij en het opladen, de sensoren en de indicator licht op en thermal management functies, zoals ventilatoren. Soms, de SMC opnieuw moet worden ingesteld, en een verklikkerlicht teken fans die maar niet over zwijgen.

Dit is verschillend van een CPU of GPU onder belasting. Fans die dit probleem spin luid de hele tijd, ongeacht hoe warm of hoe koud uw machine is. Op een MacBook, het moet duidelijk zijn om aan te raken wanneer een Mac is niet warm genoeg om te rechtvaardigen luide geluid van de ventilator. Op een iMac of Mac Pro, kunt u het downloaden van een gratis app zoals smcFanControl of premium app zoals iStatMenus om de temperatuur te controleren.

Het resetten van de SMC kan zeker geen kwaad uw Mac, dus het is de moeite waard een keer te proberen als dit is een probleem dat je tegenkomt. De instructies voor het doen van die verschillen, afhankelijk van uw specifieke model. Ontdek wat u moet doen om het resetten van je Mac SMC hier.

Het elimineren Stof Opbouw door het opschonen van Uw Mac

Als uw computer is wel een beetje lang in de tand, is er een goede kans dat het stof begint op te bouwen in het chassis. Stof vast komt te zitten aan de fans, koellichamen, en andere het koelen componenten en stopt ze van efficiënt werken. Uw machine wordt warmer in de tijd als de luchtstroom vermindert als gevolg van stof te verzamelen.

Het antwoord voor een oudere machine, die loopt warm voor geen bijzondere reden is om het schoon te maken. U kunt dit doen door het openen van de machine, het schoonmaken van de stof met perslucht, dan het afdichten van het weer.

Houd in gedachten dat Apple computers zijn in het bijzonder van koelsystemen en lay-outs. Het is niet moeilijk te vinden van de ventilatoren in een MacBook, en het reinigingsproces is net als elke andere laptop. Je kan het volgen van een algemene computer lichte gids voor je iMac, maar ben je waarschijnlijk beter af met iets meer specifieke plaats.

iFixit is een geweldige bron voor deze gelegenheden. Veel modellen van de iMac, Mac Pro, en zelfs de Mac mini hebben gidsen over het openen van het chassis, het reinigen van stof, vervangen van onderdelen en doe het geheel weer in elkaar.

Vergeet niet: Statische elektriciteit doodt computers. Zorg ervoor dat u begrijpen hoe om uzelf te aarden als je gaat rondneuzen onder de motorkap.

Belangrijk: Is Je Mac Warm en Rustig?

Als u een probleem hebt waar je Mac is het warm, maar het zijn de fans niet draaien, zouden we eerst adviseren u een reset van uw SMC zoals beschreven in de “Fans Draaien Voortdurend? SMC Reset” hierboven. Als dat niet lukt, is het mogelijk dat uw koelsysteem is overleden volledig.

Als dit het geval is, moet u stoppen met het gebruik van uw computer onmiddellijk uit en neem het in voor reparatie. Met behulp van een Mac zonder adequate koeling kan resulteren in permanente schade. Op zijn minst, uw computer zal willekeurig herstarten als de verschillende componenten bereiken temperaturen waren ze nooit ontworpen om te werken bij.

Begrijpen Wat de Oorzaken van een Hot Mac

Door te begrijpen waarom je Mac wordt heet, kunt u maatregelen nemen om te voorkomen dat het uit te doen. De meeste van de tijd dit betreft het doden van een aantal processen of het verplaatsen van het bed naar de douche.

Software kan ertoe leiden dat uw Mac om op te warmen, en het kan ook leiden tot uw Mac te vertragen, te. Leren hoe te repareren van een niet-Mac om dingen goed te laten verlopen.

LEES VERDER

  • “Hoe Stop Je Mac tegen Oververhitting
  • “Waarom Kladblok Is Nog steeds Geweldig voor het maken van Aantekeningen
  • “Het Uitschakelen van de Gezondheid van de Batterij Management op de Mac
  • “Hoe Hard het Vernieuwen van Uw Web Browser (om een Bypass om de Cache)
  • “Systemd Zal Veranderen Hoe Je Linux Home Directory Werkt