De Baas Waza-de Lucht is Vol van Killer Toon, Eigenzinnige Kenmerken

0
51

Waardering:
6/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $399

Nu Kopen

Cameron Summerson

Baas zet de jaren van pedaal-kennis in haar Katana amp line-up, en het resultaat is fantastisch. Van daar, het verkorte dit dezelfde tech naar beneden in een set van hoofdtelefoons die met de Waza-Lucht—een set van over-ear blikjes die effectief een gitaarversterker die je draagt op je hoofd. Maar hoe goed is het eigenlijk?

Hier is Wat We Willen

 • Ongelooflijk aantal van de tonen in een kleine verpakking
 • Waarschijnlijk de best practice/travel rig die er zijn

En Wat We niet

 • De “amp-in-een-kamer” simulatie is van twijfelachtige waarde
 • Veel van de gerapporteerde problemen app
 • Duur

Net als vrijwel elke andere gitarist, ik weet het, ik ben een toon chaser. Het grootste probleem dat ik heb gevonden is dat je een goede toon, je hebt een grote luide versterker. Nu, dat is niet een probleem op zich, maar als je koppel dat aan het feit dat ik een leven lang “slaapkamer gitarist,” nou, ziet u waarschijnlijk het probleem. Mijn vrouw, kinderen, buren, en vrijwel iedereen die is niet van mij gewoon niet waarderen als je een hard-ass amp, ongeacht hoe goed het klinkt.

En die reden gerechtvaardigd is. De meeste van de tijd, ook ik wil niet dat mijn versterker te hard genoeg optreden, met name wanneer ik ben gewoon het beoefenen van nieuwe verhelpen. Er is niets erger dan te horen van iemand (mezelf inbegrepen!) slager een nieuwe melodie op 100 decibel. Dat is gewoon dom.

Maar dat is waar de Baas Waza-de Lucht komt in het spel. Het idee hier is om te zorgen voor volledige installatie-kwaliteit toon in een set van hoofdtelefoons, zodat u kunt oefenen zonder vervelende iemand anders. Als een Baas Katana Hoofd-eigenaar, ik weet hoe goed de Baas kunnen maken van een digitale versterker geluid, dus ik ben behoorlijk gehyped voor deze sinds dag één.

Op dit punt, ik heb het spelen met hen voor een paar weken. Dus, hoe zijn ze? Goed! Ze zijn goed. Maar ze hebben een aantal eigenaardigheden en ergernissen die het hoge prijskaartje een beetje moeilijker te rechtvaardigen.

Laten we over praten.

Waza-Air: Een Primer

Cameron Summerson

Dus, al je kreeg de gist hier—een gitaarversterker in een set van headcans. Ze zijn volledig draadloos en voorzien van de gewenste zender die u aansluit op uw gitaar. Er is verrassend weinig latency in het hele systeem, dat is een absolute must voor het spelen van een muziekinstrument. Het is met behulp van een Baas gepatenteerde systeem voor het overbrengen van gegevens, die waarschijnlijk zijn afgestemd tot in de perfectie te voorkomen dat dergelijke vertraging.

Er zijn vijf verschillende Baas ontworpen versterkers inbegrepen in het pakket: Bruin (op basis van EVH de beroemde ‘Brown Sound’), Leiden, Crunch, Schone en Vlakke/Bas – /Akoestische. Elk kanaal heeft zijn eigen drie-band EQ met gain en volume controles. Weet je, als een “echte versterker.”

Er zijn ook meer dan 50 verschillende onboard effecten die vallen in verschillende categorieën. U kunt maximaal drie de effecten van verschillende typen in één keer: boost/modulation, delay/FX en reverb. U kunt uw digitaal pedalboard over elk kanaal en sla vervolgens de instellingen voor verschillende patches voor eenvoudig terugbellen.

Echter, als u vragen Baas, de Waza-Air de grootste voorzien is van een ingebouwde gyroscoop die het mogelijk maakt de hoofdtelefoon aan op een “amp-in-een-kamer” – functie. Kortom, met deze is ingeschakeld, wordt de plaatsing van de versterker in de virtuele ruimte stilstaat en u rond bewegen. Dat betekent dat het rechtdoor wanneer u voor het eerst de blikjes op en brand ze op en als u met uw hoofd, de versterker blijft op die plek.

Het is leuk in theorie, maar het betekent ook dat als je je hoofd, je verliest alle audio in de tegenovergestelde oor van welke richting je gewoon draaide. Dus, bijvoorbeeld, laten we zeggen dat de versterker wordt gesimuleerd recht voor je, maar dan moet je naar links kijken. Je verliest alle audio in het linker oor, want het is technisch de andere kant van de versterker. Er is ook de kwestie van het centrum drift, die veel gebruikers hebben gemeld ervaring. Kortom, in plaats van een verblijf in een plek, de versterker zal langzaam drift om je heen, waardoor het erg moeilijk om geconcentreerd te blijven spelen.

Als u op zoek bent naar een snelle spoiler, hier ga je: ik hou niet van deze functie op alle.

Maar we praten er nog over dat beneden. Maar laten we eerst eens kijken op de hoofdtelefoon zelf.

De Hardware: Eh, Het is Oke

Ik zal toegeven dat ik was een beetje minder dan onder de indruk van de Waza-Lucht zodra ik gekraakte open de doos. Ze zijn prijzig op $400, dus bij het minste dat ik verwacht dat ze worden geleverd met een draagtas, maar dat is niet het geval…. Het is verwarrend voor mij dat ze niet zou komen met een soort van bescherming, vooral gezien het feit deze zijn absoluut perfect om te oefenen tijdens het reizen.

Ik heb behandeld tal van high-end hoofdtelefoon—veel van die kosten de helft van de prijs van de Waza-Lucht—dus ik weet wat een set premium blikjes voelt. Dat is een andere verwachting die ik had van de Waza-Lucht, en terwijl ik zou niet zeggen dat ze het gevoel “goedkope” ik zou ook niet zeggen dat ze vergelijkbaar te meer premie blikjes.

De kunststof oorkappen zijn prima, zo is de hoofdband. De hoofdband is flexy, en alle vouwen mechanismen doen wat ze moeten er gewoon niets opmerkelijks over de kwaliteit van de bouw hier. Ze zijn goed op zijn best. Nogmaals, voor $400, ik had meer verwacht.

De kussentjes zijn zacht en comfortabel. De batterij zal waarschijnlijk sterven voordat je ongemakkelijk draagt. Cameron Summerson

De meeste van de belangrijkste controles zijn op het rechter oor cup: channel up/down-toetsen, Bluetooth audio volume en gitaar volume. Met deze op de juiste cup is het meest zinvol voor rechtshandige spelers, want het is gemakkelijk om te trek je het plukken met de hand weg van de gitaar voor de snelle kanaal of het volume verandert. Lefties zal niet zo eenvoudig zijn, echter.

De linker oor cup is veel eenvoudiger—het is waar vind je de power-knop en de microUSB-poort opladen. De zender is ook oplaadbaar via microUSB, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het wijzigen van batterijen voortdurend in. Dat is een goede zaak, want de koptelefoon zelf slechts zo ‘ n 5 uur spelen voordat ze moeten worden juiced. De zender krijgt een beweerde 12 uur tussen de kosten voor, dus je kan in theorie laden elke andere keer dat u de kosten van de blikjes … als je het bij wilt houden met dat.

De Software: Verrassend Robuust en Eenvoudig te Gebruiken

Aanpassen van de instellingen van de Waza-Lucht, gebruik je het BTS voor Waza-Air-app (iOS/Android). Het is vrij eenvoudig en goed gewerkt in mijn testen, hoewel de recensies in de Google Play Store minder dan stellaire. Ik lees ook een aantal ervaringen die zeiden dat ze niets hadden, maar problemen met de Waza-Air-toepassing—wat kon geen verbinding tot stand brengen op alle.

Dat is een groot probleem, want de app is waar je tweak letterlijk elke instelling op de koptelefoon. als je ze niet krijgen om aan te sluiten of ervaring frequente uitval, dan ga je heb een zeer slechte ervaring met de Waza-Air. Nogmaals, ik had geen enkele van deze problemen, maar door het lezen van reviews op sites als Sweetwater liet me zien dat het mogelijk is dat ik in de minderheid hier. Iets om bewust van.

De Waza-Lucht paren, en maakt verbinding met uw apparaat op twee manieren: Bluetooth MIDI-en Bluetooth-Audio. De eerste is te tweaken van de instellingen in het Waza-Air app, hoewel de laatste werkt zoals een normale Bluetooth audio-aansluiting en kunt u meespelen met uw favoriete tracks. Kunt u beide verbindingen op hetzelfde moment, maar u zult moeten stellen elk afzonderlijk. Het is een eigenaardigheid, maar het is niet een big deal als je eenmaal wennen.

Met de MIDI-verbinding is tot stand gebracht, kunt u direct in en start met het bewerken van uw tonen.

Gyro Sfeer

 

Het eerste tabblad is waar je bewerken, wijzigen, of (gelukkig) schakel de amp-in-een-kamer-instellingen. Dat is puur gebaseerd op de hoofdtelefoon interne gyroscoop, dus u zult niet vinden van de bewoordingen “amp-in-een-kamer” overal in de app—het wordt vermeld als een “Gyro Sfeer” hier. Fancy.

Er zijn een paar instellingen: Fase, de Statische -, Surround -, en mijn persoonlijke favoriet, Uit. Er zijn geen echte “instellingen” om te spreken van hier—het is meer een lijst van presets. Hier is het algemene idee:

 • Stage: U bent op een groot open podium. Waar je verplaatsen in de ruimte en hoe u met uw hoofd dramatisch invloed op de plaats waar het geluid wordt “vandaan komt”, maar het idee is dat de versterker achter je. U kent het wel, u bent op een podium.
 • Statisch: In deze modus is de versterker in een vaste plaats, en je heen te bewegen.
 • Surround: In deze modus kunt u bepalen waar de versterker is geplaatst in relatie tot waar je bent. Dan blijft er, zelfs als u beweegt.
 • Off: Dit doodt alle de gyro functies, zodat u tweak de droge toon en voeg beetje reverb als je wilt. Dit is mijn favoriete instelling, hoewel ik het niet erg van de Surround optie die zoveel.

Elk van deze opties (behalve Uit) heeft ook zijn eigen Sfeer instelling, die in principe kun je tweaken van de reverb-niveau in de “kamer.” U kunt pas van “wow, dat is nogal een beetje reverb” naar “wat is gebeurt zelfs meer niveaus.

Amp/EQ

 

Zoals ik al eerder zei, de Waza-Air heeft vijf verschillende versterkertypes—Bruin, Leiden, Crunch, Schone, Vlakke/Bas – /Akoestische—en dit is waar je de tweak die. Elke versterker heeft ook een eigen gain en volume-schakelaar, dus u kunt precies de juiste hoeveelheid vuil op elk van deze opties.

Er is ook een drie-band EQ voor elke (bass, mid, treble), die weer onafhankelijk van elke versterker instellen. Allemaal vrij standaard dingen hier, en ik vind dat deze opties werken precies hoe je zou verwachten dat een “real-amp” om te reageren.

Effecten/Aanwezigheid

 

Dit is waar het geld is—alle effecten. De beslissing die de versterker en de equalizer-instellingen u wilt is vrij eenvoudig (het was voor mij toch), maar u kunt er gemakkelijk uren graven in groot het effect opties.

Er zijn drie effecten slots op het digitale bord: boost/mod, delay/fx en reverb. U kunt drie verschillende pedalen in elke sectie, maar kunt u alleen schakelen tussen hen in de app. Een simpele tik van de grote ol’ knop boven de effect-niveau zal een cyclus tussen de drie opties, met de kleuren groen, rood en geel laten weten dat “effect” kanaal je op. Het grootste probleem hier is dat je moet onthouden welke kleur is gebonden aan welk effect. Goed geluk.

Niet alleen kunt u kiezen wat het effect is van u, maar u kunt aanpassen om alle instellingen op elk één die je normaal zou krijgen van een werkelijke pedaal. Weet je, bijna zoals uw digitale pedaal werkt als een echte pedalboard. Mooi.

Ik vind de effecten te worden helder, realistisch, en in het algemeen gewoon erg goed. Vrij veel par voor de cursus van de Baas, maar deze jongens zijn waardoor pedalen voor een zeer lange tijd. En veel van deze effecten worden overgezet van de Katana amp lijn, waar ze net zo goed.

Als je alles hebt gekozen om uw voorkeuren in te stellen, tikt u op de “Write” knop in de bovenste hoek van de toe te wijzen aan een van de beschikbare zes patches. U kunt zelfs geven elk een aangepaste naam als u wilt.

Cool! Maar Hoe Zijn Ze te Gebruiken?

De zender is groot. Het wordt gewoon uit de weg. Cameron Summerson

Zodra u uw toonkeuze in en de gyro instellingen naar uw wens, de Waza-Air zorgt voor een killer praktijk “amp.” Ze zijn plug-en-play, produceren verrassend mooie tonen voor alle soorten genres van muziek, en zijn over het algemeen een genot om te gebruiken.

Maar ze zijn ook duur, en de gyroscoop functies zijn van twijfelachtige waarde. Ik ben er zeker van dat iemand die er absoluut houdt van de gyroscoop spullen en is momenteel spot drijft met mijn afkeuring, maar ik eerlijk gezegd gewoon niet echt de waarde hier. Ik denk dat deze zou een veel meer betaalbare zonder.

Zeker, ze zijn op zich niet zo duur, maar als je rekening moet houden met alle voor onderzoek en ontwikkeling dat gaat in het maken van iets als dit werk, goed, de kosten oplopen. Het is een leuke functie, zeker—maar het is een nieuwigheid. Ik stel me voor meer gitaristen uitschakelen geheel dan degenen die laat het op. Ik denk ook dat de Baas zou hebben gekregen van de prijs omlaag door maar liefst $100 als de gyro kenmerken zou hebben zojuist links op het idee vloer.

Er is ook de kwestie van de “amp drift” of hoe je het ook wilt noemen. Ik heb een hoop van de gebruiker rapporten zeggen dat zelfs met de amp zogenaamd opgesloten in een bepaalde positie, het begint te drijven aangezien u speelt. De gyros waarschijnlijk niet goed wordt gekalibreerd in dat scenario (als ik een gissen man ik zou zeggen dat dit gebeurt automatisch elke keer dat u start de Waza-Air, maar ik kan niet met zekerheid zeggen), maar er is geen manier om het handmatig uitvoeren van een soort van kalibratie. Maar de meeste gebruikers gemeld dat dit een vervelende bug in zichzelf.

Het wisselen van kanalen ook stoort me op de Waza-Lucht, vooral omdat het een paar knoppen die zijn moeilijk te onderscheiden van een ander en moet ik beweeg mijn hand uit de gitaar te gebruiken. Als ik aan het spelen ben met een song mee en de noodzaak om te schakelen tussen patches, dat is vervelend. Ik zou graag een soort van Bluetooth-voetschakelaar aansluiting optie—als ondersteuning voor de IK Multimedia Blueboard, bijvoorbeeld. Zeker, dat voegt een extra laag van complexiteit aan iets dat moet worden eenvoudige, maar ik denk in ieder geval dat de optie voor het gebruik van een voetschakelaar met de Waza-Lucht zou killer.

Conclusie: Zijn Ze het Geld Waard?

Cameron Summerson

Hier ben ik met een Waza-Lucht: ze klinken echt goed voor wat ze zijn. Ze zijn plug en play, dus er is niet veel ophef. Voor mij, de app werkte goed en is makkelijk in gebruik. Ze zijn absoluut boordevol functies die veel toe te voegen waarde.

Als u wilt dat een versterker kan je overal spelen zonder last van iemand, er zijn zeker veel erger en meer omslachtige opties dan de Waza-Air. Voeg het comfort en de geweldige klank van hen krijgen, en je hebt een winnende combinatie.

Maar ze zijn ook $400, dat is vrij duur, en ze niet eens komen met een verdomd geval. Ik denk dat op $300 deze zou zijn geweest een veel betere waarde en een gemakkelijker aanbeveling.

Mijn grootste probleem met de Waza-Air is dat er veel van “what ifs” hier. Wat als je niet kunt krijgen van de app te sluiten of ervaring frequente uitval, zoals zo veel gebruikers hebben gemeld? Wat als u wilt dat de amp-in-een-kamer, maar je ervaring amp drift voortdurend?

Dat zijn vragen kan ik geen antwoord voor je. Dat maakt deze een $400 gokken voor veel mensen, en dat is een echte luilak. Uiteindelijk, als je van het idee en het niet erg het risico, de beste oplossing die ik kan bedenken is om ervoor te zorgen dat u bestelt bij een dealer met een eenvoudig retourneren. Op die manier als u een van de kwesties dat deze onbruikbaar wordt, kunt u uw geld terug te krijgen.

En als je geen problemen hebt, nou, geniet enorm van ze. Want als ze het werk voor u, ze zijn geweldig.

Beoordeling: 6/10
Prijs: $399

Nu Kopen

Hier is Wat We Willen

 • Ongelooflijk aantal van de tonen in een kleine verpakking
 • Waarschijnlijk de best practice/travel rig die er zijn

En Wat We niet

 • De “amp-in-een-kamer” simulatie is van twijfelachtige waarde
 • Veel van de gerapporteerde problemen app
 • Duur