Chefen Waza-Luften är Full av Mördare Ton, Udda Funktioner

0
46

Betyg:
6/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 399

Köp Nu

Cameron Summerson

Chefen lagt år av pedal-att göra kunskapen till sin Katana amp lineup, och resultatet är fantastiskt. Från det, det kondenserade samma tech ner i en uppsättning hörlurar med Waza-Luften—en uppsättning av över-örat-burkar som är i praktiken en gitarr-amp du bär på huvudet. Men hur bra är det egentligen?

Här är Vad Vi Gillar

 • Otroligt många toner i ett litet paket
 • Förmodligen den bästa praxis – /rese-rig ute

Och Vad Vi inte

 • “Amp-i-ett-rum” simulering är av tveksamt värde
 • Massor av rapporterade app frågor
 • Dyrt

Som ganska mycket alla andra gitarristen jag vet, jag är en ton chaser. Det största problemet jag har hittat är att få god ton, du behöver en stor hög amp. Nu, som inte är en fråga i sig, men när du kopplar ihop det med det faktum att jag är en livslång “sovrum gitarrist,” tja, du förmodligen se problemet. Min fru, barn, grannar, och ganska mycket någon annan som inte är mig helt enkelt inte uppskattar ett högt-ass amp, oavsett hur bra det låter.

Och därför är motiverad. De flesta av tiden, även att jag inte vill att min förstärkare för att vara tillräckligt högt för att spelning med, speciellt när jag bara öva nya sylt. Det finns inget värre än att höra någon (mig själv inkluderad!) slaktare en ny låt på 100 decibel. Det är bara dumt.

Men det är där Chefen Waza-Luft kommer in. Tanken här är att ge full rigg-kvalitet tonen i ett par hörlurar, så att du kan öva utan irriterande för någon annan. Som Chef Katana Huvud ägare, jag vet hur en bra Chef kan göra en digital förstärkare ljud, så jag har varit ganska hyped för dessa sedan dag ett.

Vid denna punkt, jag har spelat med dem för ett par veckor. Så, hur är de? Bra! De är bra. Men de har en del problem och irritationsmoment som gör den höga prislappen lite svårare att motivera.

Låt oss tala om det.

Waza-Air: En Primer

Cameron Summerson

Så, du har redan fått det handlar om här—en gitarr-amp i en uppsättning av headcans. De är helt trådlöst och komma med krävs sändare som du ansluter till din gitarr. Det finns förvånansvärt lite fördröjning i hela systemet, som är ett absolut måste för att spela något musikinstrument. Det är med hjälp av en Boss egenutvecklade system för att överföra data, vilket troligtvis har trimmats till perfektion för att undvika en sådan fördröjning.

Det finns fem olika Chefen utformad ampere ingår i paketet: Brun (baserat på EVH berömda “Brown Sound”), Bly, Crunch, Ren och Platt/Bas – /Akustisk. Varje kanal har sin egen tre-bands EQ, gain och volym kontroller. Du vet, som en “riktig förstärkare.”

Det finns också över 50 olika inbyggda effekter som faller i olika kategorier. Du kan använda upp till tre effekter av olika typer på en gång: öka/modulation, delay/FX, och reverb. Du kan anpassa din digitala pedalboard över varje kanal och sedan spara inställningarna till olika patchar för lätt återuppringning.

Men om du frågar Chefen, Waza-Luft är den största funktionen är ett inbyggt gyroskop som gör hörlurarna för att ha en “amp-i-ett-rum” – funktionen. I grund och botten med detta aktiverat, placering av förstärkaren i den virtuella rymden är stationära och du kan flytta runt den. Det betyder att det är rakt när du sätter först burkar på och skjuta upp och så vänder du ditt huvud, amp stannar på den platsen.

Det är coolt i teorin, men det innebär också att om du vänder ditt huvud, du kommer att förlora alla ljud i motsatt öra, och oavsett i vilken riktning du bara vände. Så, till exempel, låt oss säga amp simuleras precis framför dig, men då kan du titta åt vänster. Du kommer att förlora alla ljud i vänster öra, eftersom det är en teknik som är riktad bort från förstärkaren. Det är också frågan om att center-drift, något som många användare har rapporterat erfarenhet. I grund och botten, i stället för att vistas på en plats, amp kommer att sakta glida omkring dig, vilket gör det mycket svårt att hålla sig fokuserad på att spela.

Om du letar efter en snabb spoiler, här går du: jag gillar inte detta alls.

Men vi ska tala mer om detta nedan. Men först, låt oss titta på hörlurar sig själva.

Hårdvara: Eh, Det är Okej

Jag ska erkänna att jag var lite mindre än imponerad av den Waza-Luften så fort jag knäckt öppna lådan. De är dyr på $400, så åtminstone jag förväntat dem att förpackas med en väska, men det är inte det … fallet. Det är förbryllande för mig att de inte skulle komma med någon form av skydd, särskilt med tanke på att detta är helt perfekt för att träna medan du reser.

Jag har behandlat många high-end hörlurar—många av de som kostar halva priset av Waza-Air—så jag vet vad en uppsättning av premium burkar känns. Det är en annan förväntningar jag hade på den Waza-Air, och medan jag skulle inte säga att de känner sig “billigt,” jag skulle inte säga att de är jämförbara med mer premium burkar.

Plast öronkåpor är bra, så är pannbandet. Pannband är flexy, och alla de fällbara mekanismer som gör vad de ska—det är bara inget anmärkningsvärt om att bygga kvalitet här. De är fina i bästa fall. Igen, för $400, jag förväntade mig mer.

Kuddarna är mjuka och bekväma. Batteriet kommer sannolikt att dö innan du blir obekväm att bära dessa. Cameron Summerson

De flesta av de viktigaste kontrollerna är på höger öra-cup: kanal upp/ner knappar, Bluetooth audio volym, gitarr och volym. Med dessa på rätt kopp som känns bäst för högerhänta spelare, då det är lätt att dra ditt plocka bort handen från gitarren för snabb kanal eller volym ändras. Vänsteranhängare inte har det så lätt, dock.

Det vänstra örat cup är mycket enklare—det är där du kommer att hitta power-knappen och microUSB laddning port. Sändaren är också uppladdningsbara över microUSB, så du behöver inte oroa dig för att byta ut batterierna hela tiden heller. Det är en bra sak eftersom hörlurar själva får bara cirka 5 timmar att spela innan de behöver för att vara juiced up. Sändaren får en hävdade 12 timmar mellan laddningarna, så att du skulle teoretiskt sett kunna ladda den varannan gång du har den kostnad burkar … om du vill hänga med.

Programvara: Förvånansvärt Robust och Enkel att Använda

För att justera inställningarna på den Waza-Air använder du BTS för Waza-Air-app (iOS/Android). Det är ganska enkelt och fungerade bra i mina tester, men de recensioner i Google Play Store är mindre än stellar. Jag har också läst flera recensioner användare som sa att de hade inget annat än problem med den Waza-Air-app—vissa kunde inte upprätta en anslutning till alla.

Det är ett stort problem eftersom appen där du justera bokstavligen varje inställning på hörlurarna. om du inte kan få dem att koppla av eller uppleva frekventa avbrott, då du kommer att ha en mycket dålig erfarenhet med Waza-Luft. Igen, jag inte har någon av dessa frågor, men genom att läsa recensioner på webbplatser som Sweetwater visade mig att jag kan vara i minoritet här. Något att vara medveten om.

Den Waza-Air par upp och ansluter till din enhet på två sätt: Bluetooth-MIDI-och Bluetooth-Ljud. Den tidigare är för att justera inställningar i Waza-Air-app, medan den senare fungerar som en vanlig Bluetooth-anslutning och att du tillåter dig att spela tillsammans med dina favoritlåtar. Du kan köra både anslutningar på samma gång, men du behöver för att fastställa var och en för sig. Det är en sarkasm, men det är inte en big deal när du vänjer dig.

Med MIDI-anslutning har upprättats, kan du hoppa direkt in och börja redigera din toner.

Gyro Atmosfär

 

Den första fliken är där du ska redigera, ändra, eller (tack och lov) inaktivera amp-i-ett-rum-inställningar. Det är helt baserat på hörlurar ” inre gyroskop, så du kommer inte hitta den svada “amp-i-ett-rum” var som helst i app—den är listad som “Gyro Atmosfär” här. Fancy.

Det finns några inställningar: Stadium, Statisk, Surround -, och min personliga favorit, Off. Det finns inga riktiga “inställningar” för att tala om här—det är mer av en lista över förinställda stationer. Här är den allmänna idén:

 • Scen: Du är på en stor öppen scen. När du förflyttar dig i rummet och hur du slår huvudet dramatiskt påverkar där ljudet är “kommer från”, men tanken är att förstärkaren är bakom dig. Du vet, som om du är på en scen.
 • Statisk: I det här läget, amp är i en stationär plats, och du kan flytta runt den.
 • Surround: I detta läge kan du definiera där apparaten är placerad i förhållande till var du är. Då stannar det, även när du rör dig.
 • Off: Detta dödar alla gyro funktioner, vilket gör att du kan justera den torra tonen och lägga så lite reverb som du vill. Detta är min bästa inställning, även om jag inte har något emot Surround alternativ som mycket heller.

Vart och ett av dessa alternativ (bortsett från Off) också har sin egen Atmosfär och miljö, som i princip kan du justera reverb-nivå i “rummet”. Du kan justera för att från “wow det är ganska lite reverb” till “vad som är ännu längre” nivåer.

Amp/EQ

 

Som jag sagt tidigare, den Waza-Luften har fem olika amp typer—Brun, Bly, Crunch, Ren, Platt/Bass/Akustiska—och det är där du kommer att justera dem. Varje amp också har sin egen vinning, och volume-ratten, så att du kan få precis rätt mängd av smuts på något av dessa alternativ.

Det finns också en tre-bands EQ för varje (bass, mid, treble (diskant), vilket återigen är oberoende av varje amp inställning. Alla ganska vanliga saker här, och jag tycker att dessa alternativ fungerar exakt hur du förväntar dig av en “riktig amp” att svara.

Effekter/Närvaro

 

Det är där pengarna finns—alla effekter. Att avgöra vilken förstärkare och EQ-inställningar som du tycker är en ganska enkel (det var det för mig i alla fall), men du kan lätt spendera timmar med att gräva i höga effekten alternativ.

Det finns tre effekter slots på digitala styrelsen: öka/mod delay/fx, och reverb. Du kan ha tre olika pedaler i varje avsnitt, men du kan endast växla mellan dem i appen. En enkel tryckning av stor ol’ knappen ovan effekten nivå kommer att växla mellan de tre alternativen, med färgerna grön, röd, och gul så att du vet vilken “effekt kanal” du är på. Det största problemet här är att du har att komma ihåg vilken färg som är knuten till vilken effekt. Lycka till.

Inte bara kan du välja vilka effekter du använder, men du kan justera alla inställningar på var och en som du normalt skulle få från en faktisk pedal. Du vet, nästan som din digitala pedalboard fungerar mycket ut som en riktig pedalboard. Trevligt.

Jag tycker att effekterna att vara skarp, realistiska, och bara allmänt mycket bra. Ganska mycket par för kursen från Chefen, men—dessa killar har varit att göra pedaler för en mycket lång tid. Och en hel del av dessa effekter är portade över från Katana amp linje, där de är lika bra.

När du har allt som rings till din smak, tryck på “Skriv” – knappen i det övre hörnet för att tilldela den till en av de sex fläckar. Du kan även ge vart och ett anpassat namn om du vill.

Cool! Men Hur Är De att Använda?

Sändaren är bra. Det blir bara ut på vägen. Cameron Summerson

När du får din ton slagna i och gyro inställningar till din smak, den Waza-Luft ger en mördare praktiken “amp.” De är plug-and-play, producera förvånansvärt trevliga toner för alla typer av genrer av musik, och är i allmänhet ett nöje att använda.

Men de är också dyra, och gyroskop funktioner som är av tveksamt värde. Jag är säker på att någon där ute älskar absolut gyroskop grejer och är för närvarande hån på mitt missnöje, men jag ärligt talat bara inte riktigt ser värdet här. Jag tror att dessa kan vara mycket mer prisvärda utan det.

Visst, gyroskop sig inte så dyra, men när man tar hänsyn till all den forskning och utveckling som går till att göra något som detta arbete, ja, det kostar att lägga upp. Det är en cool funktion, visst, men det är en nyhet. Jag kan tänka mig fler gitarrister stänga av den helt än de som lämnar det vidare. Jag tror också att Chefen kunde ha fått ner priset så mycket som $100 om gyrot har har bara varit kvar på idén golvet.

Det är också frågan om “amp-drift” eller vad du vill kalla det. Jag har sett en massa av användare rapporterar att säga att även med amp förmodligen låst till en viss position, det börjar att glida som du spelar. Gyros är förmodligen inte kalibrerad på rätt sätt i det här fallet (om jag var en man gissa att jag skulle säga detta sker automatiskt varje gång du skjuter upp den Waza-Luft, men jag kan inte säga säkert), men det finns inget sätt att manuellt utföra någon form av kalibrering. Men de flesta användare har rapporterat detta till att vara en irriterande bugg i sig.

Ändra kanaler som också stör mig på Waza-Luft, mest för att det är ett par knappar som är svåra att skilja från varandra och kräver mig för att flytta min hand från gitarr till användning. Om jag spelar tillsammans med en sång och behovet av att växla mellan patchar, som är irriterande. Jag skulle älska att se någon form av Bluetooth-fotreglagets anslutning alternativ—som stöd för IK Multimedia Blueboard, till exempel. Visst, det tillför ytterligare ett lager av komplexitet till något som borde vara enkelt, men jag tror att åtminstone ha möjlighet att använda en fotkontakt med Waza-Luft skulle vara mördaren.

Slutsats: Är De Värda Pengarna?

Cameron Summerson

Här är där jag är med Waza-Air: de låter riktigt bra för vad de är. De är plug and play, så det är inte en massa krångel. För mig, appen fungerat bra hela tiden och är lätt att använda. De är helt fullmatade med funktioner som att lägga till en hel del av värde.

Om du vill ha en förstärkare som du kan spela var som helst utan att störa någon, det är definitivt mycket värre och svårare val än Waza-Luft. Lägga till bekvämligheten och stort ljud du kan få från dem, och du har en vinnande kombo.

Men de är också $400, vilket är ganska dyra, och de behöver inte ens komma med en jävla fall. Jag tror på $300 av dessa hade varit en mycket bättre värde och en enklare rekommendation.

Mitt största problem med den Waza-Luft är att det finns en massa “tänk om” här. Vad händer om du inte kan få programmet att ansluta eller uppleva frekventa avbrott, som så många användare har rapporterat? Vad händer om du vill amp-i-ett-rum har, men du erfarenhet amp-drift hela tiden?

Dessa är frågor jag inte kan svara för dig. Som gör dessa till en $400 spela för en massa människor, och det är en riktig besvikelse. I slutändan, om du är i tanken och inte hänsyn till den risk, som är den bästa lösningen jag kan tänka på är att se till att du beställer från en återförsäljare med en enkel återvändande. Så om du har någon av dessa frågor att göra dessa obrukbara, du kan få dina pengar tillbaka.

Och om du inte har några problem, tja, njuta av skiten ur dem. För om de fungerar för dig, de är grymma.

Betyg: 6/10
Pris: sek 399

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Otroligt många toner i ett litet paket
 • Förmodligen den bästa praxis – /rese-rig ute

Och Vad Vi inte

 • “Amp-i-ett-rum” simulering är av tveksamt värde
 • Massor av rapporterade app frågor
 • Dyrt