Vad Är Snabb Laddning, och Hur Fungerar Det?

0
48
OnePlus

De flesta större phone släpper numera kommit med bättre laddning hastigheter. Hur snabb laddare arbete, och hur är de att komma ännu snabbare? Ta reda på här.

Ökningen av Snabb Laddning

Nästan alla de senaste flaggskepp telefon på marknaden som erbjuder någon typ av snabb laddning. Tillverkarna ofta kasta ut nummer som “80% på 30 minuter” eller “en full laddning på en timme” i marknadsföring av sina senaste enheter.

Den utbredda användningen av snabbladdning är ett svar på den ökande användningen av telefonen, med många människor med att ladda sina mobiltelefoner mer än en gång per dag. Det är också en nödvändighet. Som telefon storlekar blir större för varje år, de behöver större batterier för att hålla upp med den extra strömförbrukning. Utan snabb laddning, att vi skulle få vänta timmar för våra telefoner till toppen.

På den mest grundläggande nivån, snabb laddning är helt enkelt att öka antalet watt (W) som levereras till en telefonens batteri. En grundläggande USB-port skickar 2,5 W till den anslutna enheten och snabbare laddare höja detta belopp. Nuvarande generationens enheter vanligtvis har 15W effekt tegel direkt ur lådan. Vissa tillverkare har 50W, 80W, och 100W laddare som finns tillgängliga.

För slutanvändaren, det är så enkelt som att använda en kompatibel snabb-laddare för sin telefon. Men för tillverkare, det är inte så enkelt som att använda en högre watt tegel.

RELATERAT: Oroa dig inte för Din Smartphone Batteri, Använd Bara Det

Den Snabba Laddningen

Innan vi går vidare, bör du ta del av en enkel formel. Wattal, eller makt, är beräknade som ett resultat av aktuell (En, eller ampere) multiplicerat med spänning (V, eller volt). Nuvarande är mängden av elektrisk ström som transporteras, medan spänningen är den kraft som driver på den aktuella framåt. Därför, 3A/5V laddning kommer att leverera 15W av makt.

En sak som du kommer märka är att många tillverkare tout deras förmåga att göra en snabb delvis avgift, till exempel att kunna ta betalt 50-80% av batteriet inom en halvtimme. Detta är på grund av det sätt som det uppladdningsbara litium-ion batteriet inuti telefoner får ström. Om du någonsin övervakas på det sätt som ett batteri är fylld, kommer du att märka att hastigheten på laddning blir gradvis långsammare med tiden.

Laddningen kan delas in i tre delar. Ta en titt på “Figur 1: Ladda stadier av litium-jon -” – diagram i denna artikel av Batteriet Universitet för mer tekniska detaljer. Lite kort, här är vad den visar:

 • Steg 1 – Konstant Ström: Spänning ökar mot dess topp, medan nuvarande hålls konstant på en hög nivå. Detta är den fas där mycket av makten är snabbt levereras till enheten.
 • Steg 2 – saturation (Mättnad): Detta är den fas där spänningen har nått sin topp och nuvarande sjunker ner.
 • Steg 3 – Rännil/Topping: batteriet är fulladdat. I denna fas, att kraften kommer antingen att långsamt sippra in, eller kommer med jämna mellanrum ut en låg “toppning” belopp som telefonen förbrukar batteriet.

Mycket makt och längd för varje förfarande beror på snabb-laddning standard. En standard är en etablerad laddningen som motsvarar en viss enhet, laddare och effekt. Olika tillverkare utveckla olika laddning standarder som är i stånd av olika utgångar och laddtider.

Snabb-Laddning Standarder

Qualcomm

Här är de olika snabb-laddning standarder som har genomförts i mobiltelefoner:

 • USB Power Leverans: Varje mobiltelefon har en laddkabel som använder USB—till och med Lightning-kabel för Apple iphone har en USB-anslutningen på den andra änden. USB 2.0, vilket har varit en gemensam specifikation för två decennier, har en maxeffekt på 2,5 W. Eftersom det är ett krav för USB-portar för att leverera mer ström, USB-PD-standarden skapades. USB-PD har en maximal uteffekt på 100 w och används för ett brett utbud av enheter, inklusive de flesta flaggskepp mobiltelefoner. Alla USB-4 enheter kommer att inkludera USB-PD-teknik, vilket förhoppningsvis kommer att bidra till att standardisera detta.
 • Qualcomm Quick Charge: Qualcomm är den mest använda chipset för flaggskepp Android-enheter, och deras senaste processorerna har inbyggda kompatibilitet med deras egna Snabba ut standard. Den nyaste snabbladdning 4+ har en max effekt på 100W.
 • Samsung Adaptiva Snabb Laddning: Denna standard används av Samsung-enheter, särskilt deras Galaxy linje. Denna standard har en maximal uteffekt på 18W och ändras automatiskt ladda hastighet för att bibehålla batteriets livslängd.
 • OnePlus Warp Laddning: OnePlus använder den egenutvecklade Warp Laddning standard, som tar sina enheter upp till 30W. I stället för att öka spänningen som de flesta andra standarder, till Skillnad från andra alternativ på denna lista, full-speed 30W laddningen är också tillgängliga.
 • Oppo Super VOOC Laddning: Oppo använder en egen standard att avgifter sina enheter upp till 50W.

De flesta företag som inte har egna avgifter teknik du använder USB-PD eller Qualcomm Quick Charge, eller anpassa det till sina specifika enhet. Företag som Apple, LG, Samsung och Google kan använda dessa standarder för sina flaggskepp telefoner.

De flesta av dessa lösningar tar upp laddningen hastigheter genom att öka spänningen för deras adaptrar. Utliggaren är Oppo och OnePlus ” lösningar, vilket avsevärt öka det nuvarande snarare än spänning. Snabb-laddning med dessa enheter kräver användning av deras egna kablar.

RELATERAT: USB4: Vad är Annorlunda och Varför Det är viktigt

Framtiden för Laddning

Avgifter teknik är ständigt blir bättre och bättre, så tillverkarna fortsätter att öka laddningen hastigheter. Under de närmaste åren, fler företag kommer att experimentera med laddning teknik och nya standarder kommer att dyka upp i branschen. Det är dock troligt att de flesta av dessa standarder kommer fortfarande att använda USB-PD som sin ryggrad.

Det är också framväxten av trådlös laddning snabbt. Överföring av stora mängder ström trådlöst kan bli farligt utan ordentlig thermal management. Trådlös laddning är fortfarande betydligt långsammare än fast eftersom teknik för företag fortfarande är att räkna ut hur att hantera värmen. Det är därför företag som OnePlus har släppt 30W trådlösa avgifter som har stora fläktar för att ge tillräckligt luftflöde.

RELATERAT: Hur Trådlös Laddning Arbete?

LÄS NÄSTA

 • “Kan Du Byta ut Dina Mac med en iPad i 2020?
 • “Här är Där Windows 10 Butiker Dess Standard Tapeter
 • “Hur du säkerhetskopierar och Återställer PS4 Spara Data
 • “De 10 Bästa Netflix Ursprungliga Filmer för att Streama (Maj 2020)
 • “Hur att Spela Ånga VR Spel Trådlöst på Din Oculus Quest