Du kan Ersätta Din Mac med en iPad i 2020?

0
61
Hacka Media/Shutterstock

IPad är sällan tänkte på som en riktig dator, men tiderna förändras. Apples maskinvara, programvara och marknadsföring tyder den senaste iPad Pro och dess Magiska Tangentbord är närmast ersätter bärbara dator Apple någonsin har gjort.

Så är iPad äntligen redo för den stora tid på 2020? Tja, det beror på.

iPad Pro, iPad Air eller iPad?

Trots många likheter, iPad Pro, iPad Air och vanliga iPad är helt olika tabletter. Om du vill ersätta en fullfjädrad dator med en tablett, iPad Pro kommer mycket närmare i termer av funktioner och hårdvara kapacitet.

Från $799, iPad Pro är också mycket dyrare än en vanlig iPad, som startar på $329. Du kan få en iPad Air som börjar på $499. För denna jämförelse anser vi att iPad Luft för att vara “standard” modell, eftersom den vanliga iPad är billigare och syftar till stor del till klassrum.

IPad Pro fartyg med en mer kompetent A12Z-processor, två kameror, upp till 1 TB lagringsutrymme och en USB-C-port. IPad Air har en regelbunden A12 chip, upp till 256 GB lagringsutrymme och en 8-megapixel kamera.

Apple

Den senaste iPad Pro-modeller är kompatibla med Apple nyligen meddelade Magiska Tangentbord (som inkluderar en styrplatta). IPad Air har att göra med en Smart Keyboard (en folio case som saknar en styrplatta). Om du vill använda den (senaste) andra översynen av Apple Penna, du är begränsad till iPad Pro. Alternativt kan du ansluta en Bluetooth-mus eller styrplatta till din vanliga iPad.

Generellt, iPad Pro erfarenhet är mer premium av de två. Både Pro tabletter fartyg med hög upplösning, 120 Hz Främjande visas, vilket innebär att de är mer lyhörda för touch-input. Skärmens kvalitet är också bättre på Pro, tack vare Apples Flytande Retina-skärm. Högtalarna har avsevärt förbättrats, liksom.

Om du letar efter för att utföra krävande uppgifter om din tablet-pc, som gör video eller spela de senaste 3D-spelen, iPad Pro är ett bättre val. Om du vill utbyggbarhet via USB-C, gå för Pro. Om en styrplatta som är viktigt för dig, du behöver Pro.

Apple

Både tabletter som kör samma operativsystem och erbjuder tillgång till ett i stort sett identiskt bibliotek av programvara. Men, iPad Pro kommer mycket närmare en bärbar dator ersättning, samtidigt som den är konkurrenskraftig på priset.

IPad Pro Är Mer Som en Mac Än Någonsin Tidigare

Apples marknadsföring för den senaste iteration av iPad Pro markerar en vändpunkt i hur företaget positionerar sin high-end tablett. Påståendet att “din nästa dator är inte en dator” är första gången Apple har hänvisat till iPad som en “dator” (trots att konsekvenserna av en sådan slogan).

Men, det finns en anledning till denna plötsliga förändring i perspektiv—den nya Magiska Tangentbord med styrplatta. Apple har varit på toppen av styrplattan spel så länge som de flesta av oss kan minnas. Styrplattan på nya Magiska Tangentbord har fått liknande beröm. Det förväntas att iOS 14 kommer att göra en bättre användning av det perifera när det släpper i oktober.

Medan du är ansluten till den Magiska Tangentbord, iPad själv flyter, inte till skillnad från en iMac med ett vridbart gångjärn. Det är en stor förbättring jämfört med det flimsier Smart Tangentbord, samtidigt som det fortfarande är tunt och lätt nog för att passera som en tablett.

IPad Pro levereras också med en lämplig USB-C-port för laddning och expansion, i motsats till Lightning-porten på Luft och vanliga iPad. Du kan ansluta USB-C nav för att använda en vanlig USB-A, minneskort, en 3,5 mm audio-gränssnitt, – eller HDMI-anslutningar, med varierande framgång.

Apple

Och då, det är iPadOS, en utlöpare av iOS. Det ser ut och känns på samma sätt, men har anpassats särskilt till tablettform faktor. De gester som du kan använda på iPad Pro är liknande till dem på den senaste iphone. Du kan också köra två appar samtidigt i en 50/50-Delad Vy, eller en 70/30 Bild Över utsikten.

Du kan hantera filer både lokalt och i molnet tack vare Apples Filer app. Tro det eller ej, ingen iPad eller iPhone-modeller som hade denna funktion tills iOS 11 anlände i slutet av 2018. Du kan märka filer med färger och etiketter för att göra organisera saker och ting lättare, precis som du skulle på macOS. Dessa är enkla, men viktiga, funktioner och iPad Pro slutligen har de flesta av dem som omfattas.

Ett annat område där iPad Pro har förbättrats är programvara support. Medan iPadOS lånar mycket från standard iOS-utgåvan, ankomsten av tunga appar gör tabletten oändligt mycket mer lönsamt för kreativa proffs. Adobe Photoshop för iPadOS delar även samma kodbas som den stationära versionen.

Adobe har också meddelat att fet versioner av Illustrator och Aero kommer till iPad snart. Denna typ av programvara stöd från en ledande aktör i branschen är ett spel växlare. Kombinera detta med professionell kvalitet apps, som LumaFusion eller Cubasis och iPad Pro blir en långt mer livskraftig plattform för seriöst arbete.

Vad Använder Du Din Mac till?

IPad Pro (och även vanliga gamla iPad) kan göra ganska mycket varje “trådlöst internet” uppgift som du slänger på den. I detta ingår att kontrollera och svara på e-post, chattar på Slappa, surfa på webben, ordbehandling och andra kontorsuppgifter. För de flesta människor, det är en ganska kapabel foto och video-redigering maskinen också.

Men det finns många uppgifter iPad Pro och dess billigare syskon inte kan utföra. Detta beror till stor del på Apples “walled garden” – inställning till programvara. iPadOS inte macOS. Även om de två plattformarna dela mer kod och funktioner som tiden går, kommer de att förbli helt skilda saker.

macOS är en riktig desktop-operativsystem. Apple gör sitt bästa för att linda desktop experience upp i bomull, vilket gör det svårare att installera program från okända källor.

Mac-funktioner, som Systemet Integritet, Skydd, förhindra att människor (och malware) från att skada viktiga filer eller injicera kod till appar, till exempel Finder eller Safari.

Apple

Dessa garantier är i stort sett som tillval på macOS. Om du är bekväm att göra så, kan du installera en app från var som helst. Du kan inaktivera OS-nivå för skydd och pilla med filer till ditt hjärta innehåll. Du kan installera Windows på din Mac-dator och ta bort din recovery-partition om du verkligen vill.

Du kan inte göra något av detta på en iPad utan att jailbreaka (installera modifierade firmware som tar bort Apples restriktioner). Det är en i grunden riskfylld eftersom du även ta bort många av Apples skydd. Jailbreaking är en katt-och-råtta-lek, och det är en säkerhet sinnade folk bör undvika.

Din iPad kan inte formatera en USB-hårddisk till exFAT, så att du kan visa en film fil på din smart TV. Din iPad kan inte köra Windows eller Linux, eller förbereda installation media för dessa plattformar. Många tillbehör är kompatibla med iPad, inklusive Thunderbolt RAID-kedjor och HDMI ta kort.

G-Technology

Du kan inte installera en BitTorrent-klient på din iPad och använda den för att dela filer. Du kan inte enkelt att spela gamla DOS-spel med hjälp av en emulator som DOSBox. Du kan inte köra en enkel fil eller media server för ditt hemmanätverk från en iPad. Du kan inte göra lokala säkerhetskopior av din iPhone eller andra iOS-enheter på en iPad som du kan göra med en Mac.

Om du gör programvara, det finns ingen Xcode för iPadOS (inte ännu i alla fall). Det finns yttringar Apple kommer att släppa en version av Xcode för iPad tillsammans med iOS (eller iPadOS) 14. Detta skulle vara en spelet växlare för många utvecklare knutna till Macbook och imac-datorer. Det kan också öppna dörren för Apple ‘ s top-tier apps för att få iPadOS hamnar, inklusive industristandarder, som Final Cut Pro och Logic Pro.

IPad är, genom design, en mer begränsande enhet. Men det betyder inte att det inte kommer att fungera som en dator byte av slag. I själva verket kan det vara bättre att köpa en iPad Pro än för att uppgradera din befintliga maskin.

Fördelarna med att Använda en iPad för Vissa Uppgifter

Om du letar efter en snabbare, nyare, glansigare sätt att åstadkomma grundläggande dagliga uppgifter, en iPad Pro kunde plocka upp den slappa. I stället för att välja en ny MacBook, överväga att behålla ditt gamla och komplettera den med en iPad Pro.

Från $799, iPad Pro är billigare än en MacBook modell. Lägg till $299 för en Magiska Tangentbord, och du tittar på $1,099 för en grundläggande 128 GB. Som jämförelse, MacBook Air startar på $999 och kräver inga ytterligare inköp.

Dock A12Z processor och alla som multicore prestanda gör iPad Pro en mycket mer kompetent maskin. Om du gör video-kodning, en hel del multitasking, eller kör tunga program som Photoshop, iPad Pro är en mer kompetent maskin.

Geekbench är ett verktyg för benchmarking som jämför hur kan hårdvaran egentligen är. Bas-2020 MacBook Air lyckats med en enda grundläggande värdering på ca 1,002, medan multicore prestanda klättrat till 1,997. För jämförelse, 2020 iPad Pro 11-tums medelvärden en single-core betyg av 1,113, och en multicore betyg av 4,608.

Om du håller på din Mac för någonting iPad Pro inte kan göra, tabletten ska kunna slutföra en snygg installation. Du kommer också att få en tablett som är perfekt för att titta på filmer och spela spel, och en bättre soffa eller resesällskap än ett gångjärn laptop.

Batteritiden är jämförbara, som håller på att laddas, som både iPad Pro och MacBook Air laddning via USB-C. När man jämför den 11-tums modeller, både är tunna och bärbara. Om du kan leva med begränsningar (eller arbeta runt dem), du kanske föredrar att gå iPad Pro rutt.

Kom bara ihåg att iPad inte kan göra allt. Du kommer sannolikt att stöta på några av dessa begränsningar vid något tillfälle. Även saker som man kanske tar för givet, som att använda web apps (blogg-motor WordPress är ett bra exempel), kan vara frustrerande på en iPad. Förhoppningsvis, men den nya Magic trackpad Tangentbord och iOS 14 kommer att hjälpa till att lösa några av dessa problem.

Framsteg, Men Fortfarande är Inte Rätt för Alla

När iPad Pro för första gången, det var inte i stånd att fullt ut ersätta en bärbar dator. Under de senaste par iterationer, men, Apple har gjort några stora förändringar på både hård – och mjukvara fronter. Dessa förändringar är att ge premium tablett en verklig chans att lyckas.

Slutligen, år senare, en strategi som kommer tillsammans!

RELATERAT: Hur Apples 2020 iPad Pro kan Jämföras med 1994 års Styrplatta för Mac

LÄS NÄSTA

  • “Kan Du Byta ut Dina Mac med en iPad i 2020?
  • “Hur du Begränsa Tv Tid på Windows-10
  • “Här är Där Windows 10 Butiker Dess Standard Tapeter
  • “Hur du säkerhetskopierar och Återställer PS4 Spara Data
  • “De 10 Bästa Netflix Ursprungliga Filmer för att Streama (Maj 2020)