7 Bra YouTube-Kanaler för att Lära dig Grafisk Design från

0
69
wavebreakmedia/Shutterstock.com

Varje logotyp, annons, eller användargränssnitt (UI) som du någonsin har sett har grafisk design bakom det. Grafisk design är en viktig del av den digitala världen, och det finns en hel del att lära sig om det. Om du är intresserad av att komma in på området, du behöver lite vägledning, och det finns några bra YouTube-kanaler som kan erbjuda detta.

Och, bara för att vara tydlig, vi som täcker kanaler som fokuserar på design här—inte fotoredigering. Dessa färdigheter kan vara lätt att bli förvirrad om du är helt ny till någon av dem (och en del program som kan göra delar av båda). Men, som vi tidigare sagt, design fokuserar på saker som logotyper och UI, medan fotoredigering handlar om att förbättra och, tja, redigerar bilder. Även om, om du är intresserad av foto, redigering, det finns massor av kanaler för att hjälpa dig med det också.

Slutligen, låt oss tala lite om programvara. Det finns en hel del alternativ när det kommer till design-centrerad program, och att hitta YouTube-kanaler som täcker alla av dem är inte möjligt. Men de flesta program design har ganska liknande UIs, så lite grundläggande information kan överföras mellan dem (och naturligtvis, huvudmännen för vad som gör en bra logotyp är universella). Om du behöver hjälp att fatta beslut om ett program, kan vi hjälpa dig med det också.

Så, utan vidare, låt oss få till det.

Komma Igång: GCFLearnFree.org

GCFLearnFree.org är en allmän utbildnings-kanal, men de har en bra sex-del-serien täcker grunderna i grafisk design, som är precis vad alla blivande designers behöver för att komma igång. Serien täcker in grunderna, branding, typografi, färg, layout och allmänna bilder. Dessa filmer kommer att underlätta dig i världen av grafisk design och lär några av de grundläggande terminologi du behöver veta.

Besök GCFLearnFree.org på YouTube

Allmänna Tips: Kommer Paterson

När du väl har lärt dig grunderna, du kommer att börja som behöver lite mer allmänna kunskaper för att spetsa din arbetsgrupp. Lyckligtvis för dig, Kommer Paterson inlagda tre filmer i veckan som täcker hans personliga historia i grafisk design, allmänna ämnen, eller som ger råd om mjukvara och hårdvara. Oavsett vilken plattform eller ett program som du använder, du kommer definitivt att plocka upp mer än ett par saker Kommer från filmer.

Besök Kommer Paterson på YouTube

Särskilda Adobe Effekter: Ja, jag är en Designer

Adobe-Sviten (främst Illustratör) är en ganska vanlig verktyg bland grafisk formgivare. Så, om du har bestämt mig för att bita ihop och hoppa på Adobe tåget rätt ut i porten, Ja jag är en Designer kan visa dig specifika trick du kan dra bort för att skapa snygga grafik. Om du vill skapa egna penslar i Illustrator skapa neon bilder i Photoshop, eller bara behöver lite råd om layouter—denna kanal ‘ s got du omfattas.

Besök Ja, jag är en Designer på YouTube

Adobe Suite Guider: Satori Grafik

Detta är ytterligare en kanal för att hjälpa dig med Adobes programvara. Du hittar videos för att hjälpa dig att navigera Adobe Illustrator, som omfattar specifika verktyg, och att gå över plugins. Videor gå djupare in i designprocessen än sina titlar skulle innebära, också med tips på saker som varumärke forskning och att få inspiration. Och, medan den kanal som främst fokuserar på Adobe-produkter finns det också filmer för andra program som sitt senaste video som täcker gratis program för design.

Besök Satori Grafik på YouTube

Bäst för Inkscape Användare: Logotyper av Nick

Inkscape är en stor design program som är både gratis och med öppen källkod. Trots att det är gratis, det kan lätt match premium design mjukvara funktioner, vilket är vad den kanal Logotyper av Nick visar perfekt.

Behöver en översikt av den senaste uppdateringen? Vill skapa egna penslar? Eller bara vill göra några häftiga ser texten? Nick täcker allt detta och mycket mer—han har även en 15 minuters lång fördjupad jämförelse av Adobe Illustrator och Inkscape. Du kan också hitta några design tutorials för GIMP (en av de gratis open source-program, men med mer fokus på fotoredigering) här.

Besök Logotyper av Nick på YouTube

Design i Rörelse: TipTut

TipTut kommer att öppna en helt ny värld av design till dig. Skapa logotyper och bilder är en sak, men vad händer om rörlig grafik och animation? Detta är värdefull kunskap att ha, och Tiptut kommer att hjälpa dig att hitta ditt sätt med många bra tutorials serien. Lär dig grunderna i animering i Adobe Animera, titta på den nästan 4 timmar långa intro-kurs till motion design, eller bara titta på hans förklaring av typografi. Om du är intresserad av denna del av designvärlden, Tiptut är helt enkelt en kanal som du behöver för att kolla.

Besök TipTut på YouTube

Kul Nykonstruktioner: Kel Lauren

För att spetsa vår lista, vi ville avsluta på ett mer avslappnat kanal. Kel Lauren kan inte fokusera på att lära dig specifika tekniker eller effekter på hennes kanal, utan istället bara har en bra tid designa logotyper eller andra slumpmässiga utformning uppgifter. Även med detta mer chill atmosfär, du fortfarande kommer förmodligen plocka upp en sak eller två bara genom att titta på hennes arbete ändå. Filmer finns på den längre sidan av saker och ting, men med några bra redigering och humor de är engagerande hela, så det är bara att ta ett mellanmål, luta dig tillbaka och titta på hennes redesign Girl Scout cookies förpackning.

Besök Kel Lauren på YouTube