OTT wordt Uitgelegd: Wat Is GOG Galaxy?

0
48

GOG, ooit bekend als Goede Oude Games is een game distributie platform sinds 2012. Vergelijkbaar met sites als Fanatiek en Green Man Gaming, GOG verkoopt PC games door middel van een online winkel.

Echter, in tegenstelling tot veel van haar concurrenten, GOG deals in volledig DRM-vrije games en heeft zijn eigen zelfstandige distributie platform, vergelijkbaar met hoe Steam werkt.

GOG Galaxy, GOG ‘ s distributieplatform, onlangs ging de tweede software-iteratie, en die brachten een zeer interessante verandering—het is nu mogelijk de integratie van games van concurrerende platforms.

GOG Galaxy 2.0 is een vet verschuiving in de richting van het creëren van de meest complete digitale spel bibliotheek voor gamers, dus laten we een kijkje nemen op wat is GOG Galaxy en hoe het werkt in dit artikel.

Wat Is GOG Galaxy?

Voor gebruikers die vertrouwd zijn met Stoom, inzicht in het concept van GOG Galaxy moet eenvoudig zijn. In 2014, CD Projekt Red bekend dat GOG zou het vrijgeven van een stand-alone client voor Windows, Mac, en Linux.

Net als Stoom, de opdrachtgever zou hebben drie belangrijke doeleinden: verkopen van games, om gebruikers te organiseren en te downloaden van hun gekochte spelletjes, en dat GOG gebruikers te communiceren.

Een van GOG ‘ s core-selling points is dat ze een DRM-vrije storefront. Als zodanig, de Galaxy opdrachtgever is volledig optioneel. Alle spellen verkocht door GOG kan worden gedownload als individuele software, zonder de installatie van de klant, dat is niet iets dat concurrenten zoals Stoom kan zeggen.

In 2017, GOG aangekondigd de Galaxy client support voor cloud saves. Cloud saves zijn een andere functie voor het eerst aangeboden door Stoom, en dit zou de Galaxy s eerste grote niet-QoL-functie. Bij de lancering van de cloud bespaart, 29 games werden ondersteund, zodat gebruikers toegang krijgen tot de bestanden opslaan in een ander apparaat.

GOG Galaxy 2.0

Juni 2019 markeerde het begin van de gesloten bèta van GOG Galaxy 2.0, een volledig vernieuwde versie van GOG de opdrachtgever.

De belangrijkste doelstelling van dit nieuwe klant was om te dienen gamers als een one-stop-spel bibliotheek, zodat ze catalogus en de launch games van Steam, Origin, Uplay, het Epische Spelletjes op te Slaan, evenals ondersteuning voor console integratie met de PlayStation 4 en de Xbox Live-netwerk.

Hoe te Verbinden GOG Galaxy 2.0 Voor Andere Platformen

Na het downloaden, installeren en starten van GOG Galaxy 2.0, het programma wordt gestart in een tutorial-modus die helpt bij het verklaren van de eigenschappen van GOG ‘ s nieuwe klant. Aan de bovenkant van het hoofdvenster, worden gebruikers moeten een Add games & vrienden “knop, die hen in staat stellen om dat te doen.

Het klikken op deze knop zal de gebruiker toestaan om verbinding te maken met andere platforms te GOG of toevoegen games handmatig. Voor gebruikers met een account op andere platformen, zoals Steam, raden we gebruikers een verbinding die tot GOG—het is veilig, snel en gratis.

Om dit te doen, klik op de Sluit platforms optie, die een venster met de instellingen.

Op dit venster, alle van de eerder genoemde platformen gegeven. Om verbinding te maken, klik je op de Sluiten knop naast de overeenkomende optie in.

Elke verbinding zal vereisen dat de gebruiker zich aanmelden met hun respectieve referenties. Dit is volkomen veilig en kan geen van de informatie is direct doorgegeven aan GOG ‘ s servers.

Eenmaal voltooid, de aangesloten platform zal verschijnen op de client ‘ s meest linker menu, onder de Games rubriek, aangeduid als het platform waar de gebruiker is gekoppeld—in dit voorbeeld, Xbox.

Het koppelen van een PlayStation of Xbox-account aan GOG zal uiteraard niet toestaan dat deze games worden gespeeld via de PC, maar biedt spelers de mogelijkheid geven om hun prestaties en andere statistieken binnen de Galaxy-client.

Het koppelen van een van de PC-platformen, zoals Steam of de Epic Games Store, kunnen gebruikers launch games van binnen Galaxy.

Niet alleen dat, maar het aansluiten van Steam, Origin, Uplay, of de Epische Spelletjes op te Slaan, kan de gebruiker te downloaden en direct installeren op die platformen van binnen Galaxy s interface. Dit betekent dat de gebruikers effectief kan vervangen alle andere bibliotheek platforms, omdat GOG heeft volledige ondersteuning voor het beheren van hen uit in zijn eigen cliënt.

Na het klikken op een spel, een Installatie of Spelen (indien geïnstalleerd) knop zal verschijnen aan de bovenkant van het scherm. De knop aan de rechterkant van het gebruikers in staat stelt om hun installatie te controleren op updates, ondersteuning en meer.

Galaxy heeft ook een robuuste organisatie-opties, waardoor gebruikers tag games of zelfs beoordelen hen uit tussen de een en zes sterren. Voor gebruikers met enorme verzamelingen, dit kan een zeer nuttige manier van sorteren en te sub-categoriseren van games. Er is ook een zoekveld dat gebruikers in staat stelt om te zoeken in hun gehele collectie.

Waarom Moet U Gebruik maken van GOG Galaxy 2.0

Met de Galaxy 2.0, GOG heeft een zeer unieke bron voor gamers om volledig te consolideren en het vervangen van hun handvol van het PC-spel bibliotheek platforms in het voordeel van slechts één. Terwijl de oorspronkelijke opdrachtgevers, zoals Stoom hebben hun voordelen, zoals de Voorraden en Groepen systemen, voor gamers die alleen geïnteresseerd zijn in het organiseren en spelen van hun games, GOG Galaxy 2.0 is zeker een geweldige all-in-one oplossing.

Als u vragen of opmerkingen over GOG Galaxy 2.0-of hoe het gebruikt kan worden, stuur ons een reactie hieronder.