GeForce Nu: Hoe Werkt Het en Is Het het Proberen Waard?

0
54

Met game-streaming diensten zoals Microsoft xCloud en Google Stadions veroorzaken allerlei buzz, is het volkomen logisch voor giant graphics van Nvidia, die hun eigen verbazingwekkende hardware te gebruiken als een gedeelde gaming bron.

Als je hebt gehoord over de GeForce Nu, dat komt omdat de service is eindelijk uit de bèta-fase en biedt zeker een paar handige functies die u niet zult vinden met de concurrentie. Dus, wat is een GeForce Nu en hoe werkt het? Je weet precies wat er tegen het einde van dit artikel!

Wat is het Game-Streaming?

De eenvoudigste manier om te begrijpen spel streaming is het te vergelijken met het streamen van media, zoals YouTube, Netflix en Amazon Prime Video. De films zich niet op optische of magnetische opslag. In plaats daarvan, als je op die play knop klikt, op een server ergens in de wereld begint met het verzenden van uw video-apparaat gegevens, die vervolgens wordt weergegeven als het aankomt.

Spel streaming werkt op een soortgelijke manier, maar heeft veel bijzondere uitdagingen te overwinnen. De video game draait op een computer ergens in de wereld, die vervolgens stuurt u het geluid en de beelden, terwijl het ontvangen van de input van uw game controller, muis en toetsenbord.

Terwijl u video ‘ s streamen kan zorgen voor een soepele weergave op een internet-aansluiting met behulp van een “buffer” die winkels een paar seconden of minuten van de beelden lokaal in het geval dat uw verbinding fluctueert, video games zijn een real-time applicatie waar enige vorm van latency zal de ervaring ondraaglijk.

Dus de game servers en internet-verbindingen vrij high-end om het allemaal haalbaar is. Met breedband glasvezel internet steeds wijdverbreid en betaalbaar, video game streaming is ingesteld om meer praktische.

U kunt nu ook het streamen van games op uw lokale netwerk. Zo, hier zijn we streaming gameplay van een Playstation 4 en een iPad.

Het concept is precies hetzelfde voor commerciële streaming, het is gewoon dat de bron van de machine is nergens in de buurt waar je bent.

Wat Maakt GeForce Nu Zo Speciaal?

Op het eerste gezicht lijkt er misschien niet zo veel verschil tussen de GeForce Nu vergeleken met Google Stadions of Microsoft xCloud. Bij nader inzien, ze kon niet meer anders.

Met Google Stadions, het product is legerden zich als een platform in zijn eigen recht. Wat betekent dat je games kopen voor Stadions, net zoals u zou doen voor de PC of console. Het is ook gooide als een zeer high-end 4K, 60 frames per seconde aanbieden.

Microsoft ‘ s xCloud, aan de andere kant, biedt een cloud-based Xbox One S ervaring. Dat is geweldig, want het geeft u toegang tot de bestaande Xbox Een bibliotheek. Op het moment van schrijven, xCloud is nog steeds een beta-product met een beperkte set van games, maar uiteindelijk gaat het in wezen bieden wat neerkomt op Xbox gameplay, waar je ook bent, op vrijwel elk apparaat. Vermoedelijk, als xCloud uitgangen beta, zult u toegang hebben tot uw bestaande bibliotheek.

GeForce Nu neemt het idee van cloud-gebaseerd PC-gaming in een meer letterlijke manier. U krijgt toegang tot een virtuele PC van uw eigen, waar u kunt games installeren, net zoals je zou met behulp van een lokale PC. In andere woorden, je zult log in op uw GeForce Nu een account aan, het installeren van een client zoals Steam en games installeren op het systeem.

Dit is geweldig voor een paar redenen. Eerste van alles, dit betekent dat u niet hoeft te rebuy games die je al bezit over ondersteunde platforms. U kunt uw eigen spellen, zolang ze op de lijst van ondersteunde titels. De andere reden dat dit geweldig is, is dat deze platformen ondersteuning voor cloud-synchronisatie. Dus, bijvoorbeeld, kunt u een spel spelen op uw GeForce Nu virtual PC en vervolgens blijven spelen op uw lokale gaming PC naadloos in elkaar over.

GeForce Nu Internetverbinding Eisen

Het maken van een dienst zoals GeForce Nu goed werkt, betekent niet alleen vereist aantal fantastische data center technologie. Uw eigen internet-verbinding moet worden aan de taak.

Dat betekent dat een aansluiting van minstens 15Mbps voor 720/60fps prestaties en 25 mbps voor 1080p/60fps prestaties. De totale bandbreedte is niet het enige dat telt, hetzij. Nvidia raadt u gebruik maken van een snelle router op de 5Ghz-band, om latency te verminderen zoveel mogelijk.

U zult hebben om het apparaat te verbinden met de router via een Ethernet-verbinding. Mobiele verbindingen mogelijk te veel latency, afhankelijk van uw locatie. En als u een data-cap, een service als deze kan alles eten zeer snel.

Welke Platformen Kan Ik Spelen?

Nvidia ondersteunt een breed scala van apparaten. Windows-en Mac-computers zijn zowel ondersteund als zijn Android-apparaten. Als u iemand bent die eigenaar is van een Nvidia Shield apparaat, kunt u spelen als goed. Op een bepaald punt in de toekomst Chrome OS support komt goed.

Android-apparaten hebt minimaal Android 5.0, met 2 gb RAM. Windows machines moet een 2Ghz dual-core CPU en 4 gb RAM en alles gelijk of beter een Intel HD Graphics 2000 GPU. U moet controleren of de officiële pagina om ervoor te zorgen dat uw Mac is een exemplaar dat wel wordt ondersteund.

Wat Kost het?

Op het moment van schrijven, Nvidia heeft niet vrijgegeven uiteindelijke lange termijn de prijzen voor de service, maar bij de lancering zijn er twee niveaus beschikbaar. De Gratis tier, uiteraard, het kost niets. Maar het heeft wel enkele belangrijke beperkingen. De meest relevante is de één-uur-sessie te beperken.

Na een uur spelen, u zal worden getrapt van uw spel. U kunt u aanmelden recht weer in, maar je kan jezelf op de achterkant van de wachtrij, achter andere gratis spelers en het betalen van spelers die krijgen voorrang.

In termen van de prestaties van het spel echter, Nvidia belooft dezelfde resolutie van 1080p en 60 frames per seconde gladheid voor zowel gratis als betalende gebruikers.

Het spreken van de betalende tier van gebruikers, het plan tot € 4.99 per maand voor de “Oprichters” niveau van de GeForce Nu. Dit is een speciale introductieprijs prijzen en vergrendelt u in voor de 12 maanden van de dienst. Dat betekent dat je toegewijd aan het betalen van $60 in totaal.

Nvidia heeft verzacht de klap door ook met een 3-maanden-gratis trial van de betaalde dienst. Dus als het niet werkt voor u, er is tijd om bail out. Dit betekent dat je een effectieve 15 maanden GeForce Nu Oprichters voor $60.

De betaalde tier wordt geleverd met twee grote waarde proposities. De eerste is, zoals hierboven vermeld, je zet een voorsprong van gratis gebruikers in de wachtrij. Dus terwijl je nog moet wachten om te spelen, hoeft u niet te wachten zo lang als ze doen. De tweede is de uitbreiding van de sessie tijden tot zes uur! De overgrote meerderheid van de spelers zal waarschijnlijk niet meld u zes uur ononderbroken gameplay, dus dat lijkt me meer dan redelijk.

De laatste opmerkelijke meegenomen voor de Oprichters gebruikers is de toevoeging van RTX-geschikte grafische hardware. Dit is Nvidia ‘ s unieke real-time “ray tracing” oplossing ondersteund door een klein aantal PC-games. Deze kaarten zijn vrij duur, dus dit biedt een betaalbare manier om te ervaren wat kan een zeer indrukwekkende rendering techniek.

Voordat Je het Koopt GeForce Nu, Hier zijn de Valkuilen

GeForce Nu is een ongelooflijke aanbod en brengt een aantal goed nieuwe ideeën om de cloud-based spel streaming markt. Maar voordat je te enthousiast, er zijn sommige dingen die je in gedachten moet houden.

Ten eerste, het gebruik van cloud-gebaseerde middelen zoals de GeForce Nu zet u in de concurrentie met andere gebruikers die ook willen spelen. Dat betekent dat je in een wachtrij tijdens de piekuren. Betalende gebruikers krijgen daarbij prioriteit, maar zelfs dan zijn ze nog steeds de strijd met elkaar aan.

De belangrijkste andere waarschuwing komt van uw specifieke internet-verbinding. Zelfs als uw aansluiting gelijk is aan of hoger is dan de minimum vereisten, dingen gebeuren. Als uw verbinding schommelt, of er iets gebeurt met uw service provider backbone, kunt u zich afgesneden van de GeForce Nu service. Ten minste het bezitten van uw eigen lokale computer betekent dat u altijd exclusieve toegang tot het.

Zorgvuldig na te denken over hoe betrouwbaar uw verbinding is in het verleden voor. Natuurlijk, want er is een gratis optie om te proberen de service, u kunt de test het zelf!

GeForce Nu Zou Het Een

Onder de aanname dat de technologie en de beloofde prestaties werkt zoals geadverteerd, GeForce vertegenwoordigt Nu de meest aansprekende van alle game-streaming-diensten hebben we nog niet gezien.

De mogelijkheid om uw bestaande spel-bibliotheek voor de dienst betekent in plaats van het kopen van een nieuwe gaming PC, kunt u gewoon besteden $5 per maand plus uw internet tegen te genieten van het beste van wat PC gaming te bieden heeft.

Als het moet komen te geschieden dat GeForce werkt Nu met spel abonnement op diensten, zoals de Xbox-Game Pass voor de PC, het kan heel goed zijn een gaming match made in heaven.