Windows 3.0 Is 30 Jaar Oud: Hier is Wat Het Speciaal Gemaakt

0
130

Dertig jaar geleden deze maand bracht Microsoft Windows 3.0, een grafische omgeving die vertegenwoordigd een dramatische sprong over zijn voorgangers in termen van het vermogen en de populariteit. Hier is wat Windows 3.0 special.

De Eerste Succesvolle Versie van Windows

In de vroege dagen van IBM PC-compatibele computers, de meeste Pc ‘ s liep Microsoft MS-DOS, een commando-regel-gebaseerd besturingssysteem dat meestal alleen kon werken één programma tegelijk. Als computers groeide in kracht in de vroege jaren 1980, “multitasking” werd een enorm populair sleutelwoord geworden in de industrie. Magazine redactioneel nieuws sprak van de productiviteit verhoogt dat komt door de mogelijkheid om twee applicaties tegelijk.

Rond die tijd ideeën over de grafische-en-muis-computer interfaces dat was een pionier op de Xerox Alto was begonnen te filteren in de pc-industrie. Na het bijwonen van enkele vroege GUI-gebaseerde besturingssysteem benaderingen, Microsoft heeft zijn eigen grafische muis-gebaseerde interface, Windows 1.0, in 1985. Het liep op de top van MS-DOS en voorzien van een bitmap-display met niet-overlappende vensters van toepassingen.

Noch Windows 1.0 noch Windows 2.0 bewezen succesvol te zijn in de markt. Toen kwam Windows 3.0 in 1990, een andere GUI-shell, dat liep op de top van MS-DOS. Het is toegestaan multitasking van zowel MS-DOS-programma ‘ s en speciaal geschreven voor Windows-toepassingen. In tegenstelling tot eerdere versies van Windows, het bleek een hit, verkoop van meer dan 10 miljoen exemplaren. Derde-partij applicatie support gevolgd, en Microsoft gecementeerd zijn PC-markt besturingssysteem dominantie.

Hier zijn enkele van de elementen die samen kwamen om zowel Windows 3.0 uniek en succesvol.

GERELATEERD: Pc ‘ s Voor Windows: Wat Met MS-DOS Was Eigenlijk

De Nieuwe Programma Manager

In de huidige Windows het Menu Start biedt een snelle en eenvoudige manier te organiseren en de lancering van de geïnstalleerde toepassingen. In Windows 3.0 die taak werd door de Programma Manager, die ook de belangrijkste interface (shell) voor Windows.

Als een schelp, Windows 2.0 had gebruikt MS-DOS-Uitvoerend, dat was eigenlijk een veredelde een lijst van bestanden met geen ondersteuning voor programma-pictogrammen. In vergelijking met de “grote” 16-kleuren pictogrammen in Windows 3.0 voelde als een openbaring, waardoor pictogram detail rivaliserende duur kleur Macintosh computers relatief goedkope Pc ‘ s.

Ook, Programma Manager was makkelijk te gebruiken. In vergelijking met MS-DOS door zelf, of Windows 2.0 MS-DOS-shell Executive Program Manager van een niet-intimiderende interface. Gebruikers kunnen gemakkelijk vinden en het openen van toepassingen, terwijl deze worden meestal beschermd tegen per ongeluk omhoog het knoeien van de file-based onderbouwing.

Als u wilt om bestanden te beheren in Windows 3.0, heeft u nodig om te starten met een aparte applicatie met de naam van de File Manager. Vandaag, File Explorer dient als de belangrijkste interface en het bestandsbeheer van Windows 10.

Het Debuut van Microsoft Solitaire

Door nu, Solitaire is zo sterk verbonden met Windows, dat het moeilijk is om de twee uit elkaar. De beroemde partnerschap voor het eerst samen kwamen in 1990 toen Microsoft verzonden haar allereerste versie van Solitaire met Windows 3.0. Met zijn gedetailleerde kaarten (en de leuke kaart rug), Solitaire bleek een voorbeeld van de Windows grafische mogelijkheden. En natuurlijk, het was ook een geweldige manier om de tijd te doden tussen de taken in het kantoor.

Solitaire aanbevolen cards ontworpen door Susan Kare, die eerder had veel grafische elementen en fonts voor Macintosh. Ze ontwierp ook de meeste iconen voor Windows 3.0. Microsoft gebruikt Kare is de kaart graphics helemaal up-to-Windows XP, eindelijk vervangen in Vista.

Windows 3.0 ook opgenomen het spel Reversi met elke kopie. Terwijl Microsoft daalde Reversi in Windows 3.1 (in het voordeel van de Mijnenveger), Solitaire geleverd met Windows tot Windows 7. (Nu is het een rare pay-to-play-parodie van zichzelf, maar dat is een ander onderwerp geheel.)

Beter geheugenbeheer en Echte Multitasking

Windows 3.0 (advanced memory management dat laat het gebruik van grote hoeveelheden RAM-geheugen, waardoor zowel de groter programma ‘ s en echte coöperatieve multitasking voor de eerste keer. Als het ging om multitasking MS-DOS-programma ‘ s (die veel mensen nog steeds vaak gebruikt), Windows 1.0 en 2.0 geserveerd in principe grafische toepassing starters. In Windows 3.0, kunnen gebruikers meerdere MS-DOS-toepassingen tegelijkertijd, dat voelde als bij toverslag op het moment.

Wat voor soort MS-DOS-toepassingen waren mensen die in 1990? Van alles en nog wat, van Lotus 1-2-3 Captain Comic. Windows bleek een zegen voor de multi-node BBSes in de tijd, zodat er meerdere exemplaren van DOS-gebaseerd BBS-software te draaien gemakkelijk op één machine.

Een Nieuwe “3D” Look

Het lijkt geweldig vandaag, maar Windows 3.0 knoppen vertegenwoordigd ernstige eye candy voor een PC met grafische interface op het moment. Zij opgenomen gesimuleerde hooglichten en schaduwen dat gaf de illusie van diepte, en als een resultaat, de meeste mensen verwezen naar de knoppen als “3D.”

Over het algemeen, het netjes uitgevoerd, Windows 3.0 interface voelde me fris en professioneel, met gedetailleerde pictogrammen, goed-gedachte-uit raam regelingen, en mooie lettertypes. Voor het eerst Windows op elkaar afgestemd (en misschien wel overtroffen) de visuele kwaliteit van het Mac OS, die de meeste beschouwd als de benchmark GUI van de tijd. Die visuele flair heeft geholpen om van Windows 3.0 dus mateloos populair.

Een Keerpunt voor de Pc ‘ s in de Strijd Tegen Macs

Windows 3.0 betekende een keerpunt in de evolutie van PC-compatibele computers als machines die in staat zijn een goede grafische interface (en alle randapparatuur betrokken) was geworden low cost genoeg voor reguliere gebruikers. In 1990, u zou kunnen kopen een PC geschikt voor Windows 3.0 voor onder de $1000, terwijl de goedkoopste kleur Macintosh was ongeveer $2400 in de tijd. Met een PC, een muis, en een $149 kopie van Windows, en je zou kunnen bouwen van een bijna Mac-achtige machine op de goedkope.

Wanneer meer mensen kopen een platform, meer bedrijven willen ontwikkelen, en dat is precies wat er gebeurde met Windows 3.0. Terwijl het derde-partij steun had zijn weinigen en ver tussen in de Windows 1.0 en 2.0 tijdperken, veel software leveranciers sprong aan boord voor de ondersteuning van Windows 3.0, inclusief Aldus met zijn populaire desktop publishing software Aldus PageMaker. Voor de productiviteit op kantoor, Microsoft zelf uitgebracht uitstekende versies van PowerPoint, Word en Excel voor Windows 3.0, onder anderen. Je kon het echte werk gebeurt in Windows 3.0.

En tot slot, SCHAKEN.BMP

Microsoft

Als wij sluiten ons terug te kijken op Windows 3.0, wie kan vergeten de heerlijke 16-kleuren hoge resolutie (640×480!) behang Microsoft inbegrepen bij ieder exemplaar?

In een tijdperk waarin VGA kaarten werden uiteindelijk naar reguliere, veel gebruikers begonnen met het milieu in hogere resoluties zoals 640×480. Voldoende, Microsoft opgenomen in het SCHAAKSPEL.BMP een grafische showcase die toont een handvol schaakstukken vliegen door de lucht over een schijnbaar eindeloze dambord vliegtuig. Windows-gebruikers niet ingebouwde screensaver te ondersteunen totdat Windows 3.1 in 1992, dus namen we wat kleine genoegens we konden krijgen. SCHAKEN.BMP past het wetsvoorstel perfect.

Gelukkige verjaardag, Windows 3.0!

Voor een blast from the past, zullen we u tonen hoe te installeren van Windows 3.1 in DOSBox en voer het uit op een moderne PC. Windows 3.1 werd uitgebracht een paar jaar na Windows 3.0 en gekenmerkt door een gelijkaardige interface.

GERELATEERD: het Installeren van Windows 3.1 in DOSBox, Instellen van Stuurprogramma ‘ s, en Spelen 16-bit Games

LEES VERDER

  • “Windows 3.0 Is 30 Jaar Oud: Hier is Wat Het Speciaal Gemaakt
  • “Het Uitschakelen of Aanpassen van Nieuwe e-Mail Alerts in Outlook
  • “Het Gebruik van Uw Smartphone als een Amazone-Brand Afstandsbediening van de TV
  • “Het Gebruik van Windows-10 van de Package Manager, “winget”
  • “40 Jaar Later, ‘Pac-Man’ Is Nog Steeds Het Vastleggen Van Onze Harten