OTT Förklarar: Vad Är GOG Galaxy?

0
96

GOG, en gång känd som Gamla Goda Spel, har varit ett spel distributionsplattform sedan 2012. Jämförbar med sajter som Fanatiska och Green Man Gaming, GOG säljer PC-spel via en online-butik.

Men till skillnad från många av sina konkurrenter, GOG erbjudanden i helt DRM-fria spel och har sin egen fristående plattform för distribution, liknande hur Ånga fungerar.

GOG Galaxy, GOG ‘ s plattform för distribution, som nyligen gick in på sitt andra program iteration, som förde en mycket intressant förändring—den gör det nu möjligt integration av spel från konkurrerande plattformar.

GOG Galaxy 2.0 har varit en fet skift för att skapa den mest kompletta digitala spelbibliotek för spelare, så låt oss ta en titt på vad som är GOG Galaxy och hur det fungerar i den här artikeln.

Vad Är GOG Galaxy?

För användare som är bekanta med Ånga, förstå begreppet GOG Galaxy borde vara enkelt. I och med 2014, CD Projekt Red meddelade att GOG skulle släppa en fristående klient på Windows, Mac, och Linux.

Mycket som Ånga, skulle klienten har tre huvudsakliga syften: att sälja spel, för att tillåta användare att organisera och ladda ner köpta spel, och för att möjliggöra GOG användare att interagera.

En av GOG: s centrala försäljningsargumenten är att de är en DRM-fri skyltfönster. Som sådan, Galaxy kund är helt frivilligt. Alla spel som säljs av GOG kan laddas ner som enskilda program, utan att installera klienten, vilket inte är något som konkurrenter såsom Ånga kan säga.

I 2017, GOG meddelade Galaxy klient stöd för moln sparar. Molnet sparar är en annan funktion som erbjuds av Ånga, och det skulle vara Galaxy s första stora icke-QoL-funktionen. Vid lanseringen av moln sparar, 29 spel var som stöds, vilket tillåter användare att komma åt att spara filer i någon annan enhet.

GOG Galaxy 2.0

Juni 2019 markerade början av den stängda betan för GOG Galaxy 2.0, en helt omarbetad version av GOG: s klient.

Det viktigaste målet med den nya klienten var att tjäna spelare som en one-stop spelet biblioteket, vilket gör dem till katalogen och starta spel från Steam, Origin, Uplay, Epic Games Butik, samt stöd för konsolen integration med PlayStation 4 och Xbox Live.

Hur du Ansluter GOG Galaxy 2.0 Till Andra Plattformar

På ladda ner, installera och starta GOG Galaxy 2.0, programmet börjar i en tutorial mode som hjälper till att förklara funktioner i GOG är ny kund. Överst i huvudfönstret, användare bör se Lägga till spel & vänner – knappen, vilket kommer att tillåta dem att göra just det.

Klicka på denna knapp gör det möjligt för användaren att antingen ansluta andra plattformar för att GOG eller lägga till spel manuellt. För användare med konton på andra plattformar, såsom Ånga, vi rekommenderar starkt att användare ansluter dem till GOG—det är säkert, snabbt och gratis.

För att göra det klickar du på Anslut plattformar alternativet, som kommer att ta upp ett inställningsfönster.

På detta fönster, samtliga av dessa plattformar kommer att listas. För att ansluta en, helt enkelt klicka på Anslut – knappen bredvid det motsvarande alternativet.

Varje anslutning kräver att användaren loggar in med sina respektive referenser. Detta är helt säker, och ingen information skickas direkt till GOG: s servrar.

När du är klar, den anslutna plattform kommer att visas på kundens vänstra menyn under Spel rubrik, märkt så oavsett vilken plattform användaren har länkat i detta exempel Xbox.

Länka antingen en PlayStation-eller Xbox-konto för att GOG kommer naturligtvis inte att låta dessa spel spelas via DATORN, men det gör det möjligt för spelarna att se sina resultat och annan statistik inom Galaxen klient.

Länka någon av PC-plattformar, såsom Ånga eller Epic Games Butik, kommer att tillåta användare att starta spel från Galaxy.

Inte bara det, men att ansluta Steam, Origin, Uplay, eller den Episka Spel Butik kommer att tillåta användare att ladda ner och installera direkt till dessa plattformar från Galaxy s gränssnitt. Detta innebär att användare verkligen kan ersätta alla andra bibliotek plattformar, eftersom GOG har fullt stöd för att hantera dem från sin egen klient.

Efter att ha klickat på något spel, antingen Installera eller Spela (om installerad) – knappen kommer att visas överst på skärmen. Knappen till höger om den tillåter användare att hantera sina installation, kontrollera om det finns uppdateringar, få support och mycket mer.

Galaxy har också robust organisation alternativ, tillåter användare att tagga spel eller ens gradera dem från mellan en och sex stjärnor. För användare med stora samlingar, kan detta vara ett mycket användbart sätt för sortering och sub-kategorisera spel. Det är också ett sök-fält som tillåter användare att söka igenom hela deras kollektion.

Varför Du Bör Använda GOG Galaxy 2.0

Med Galaxy 2.0, GOG har infört en mycket unik resurs för spelare att helt befästa och ersätta deras handfull av PC-spel, bibliotek plattformar till förmån för bara en. Medan inhemska kunder såsom Ånga har sina fördelar, liksom Varulager och Grupper system, för spelare som bara är intresserade av att organisera och spela deras spel, GOG Galaxy 2.0 är definitivt en stor allt-i-ett-lösning.

Om du har några frågor eller kommentarer om GOG Galaxy 2.0 eller hur det kan användas, slå oss en kommentar nedan.