Hur man Spelar Ånga VR Spel Trådlöst på Din Oculus Quest

0
125
Oculus

Oculus Quest är en helt fristående headset. Det är gratis trådar av PC-endast headset. Men om du vill använda det på en PC för att spela Ånga VR-spel, kommer du behöva speciell programvara för att göra detta trådlöst.

En Trådlös Ersättning för Oculus Länk

Oculus Länk är det officiella sättet att använda den Strävan som en Ånga VR headsetet, och det krävs en USB-kabel. Det är bra, även om det är lite laggier än en särskild enhet, som en Rift S eller Ventil Index. Men det är ändå tillräckligt bra för att göra Sökandet känner mig som en PC-headset när den är inkopplad. Dock, du behöver fortfarande en tråd med en Länk, så om du vill gå helt trådlösa, behöver du speciell programvara.

ALVR är en gratis app som kan ansluta din Strävan och PC. Du kör appen på din PC, som installerar en anpassad drivrutin för Ånga VR och kör en server som Strävan ansluter. Du startar appen på din Strävan, som ansluter till servern och strömmar video. Controller-ingång och rörelser skickas tillbaka till servern, som visas upp som ett vanligt headset i Steam-VR. Resultatet är en helt trådlös erfarenhet—din DATOR kan vara i ditt rum, medan du spelar i din mer rymligt vardagsrum.

Själva upplevelsen är verkligen en blandad kompott. Att spela PC-spel via Steam VR utan en tråd är en fantastisk upplevelse i motsats till att vara bunden. När det fungerar, det fungerar bra, och det är absolut värt att pröva, även om det bara är för nyhet. Men det är ganska buggig ibland.

När det inte fungerar, du är fast med fryser och komprimeringsartefakter i VR, som inte är tilltalande för ögat. Latensen är inte en stor fråga för casual games. Om du vill spela något snabbt tempo, som att Slå Sabel, även om du kanske inte vill hålla sig med fast eller bara köra spelet på Jakten.

Det fungerar faktiskt inte alls på 2,4 GHz Wi-Fi. Du kommer att behöva använda det snabbare 5 GHz, och en fast anslutning från DATORN till routern. Om du kan spela närmare routern, som hjälper till, liksom.

ALVR är de mest populära gratis alternativ där ute. Men om du vill prova något annat, Virtual Desktop är en $20 officiella app som gör samma sak och strömmar från din faktiska skrivbordet. Du kommer fortfarande att behöva installera sideloaded version att använda SteamVR, om, och erfarenhet kommer att vara mestadels samma.

Att sätta Upp ALVR

För att komma igång, du måste ladda ner ALVR. Chef över till sin GitHub-sidan och ladda ner den senaste versionen. Ladda ner ALVR.zip filen, som är den server som kommer att köras på din DATOR. Du kommer också att behöva ladda ner ALVRClient, som är den app som du behöver för att sideload på din Quest.

Aktivera utvecklarläget på ditt uppdrag. Från Oculus App på din iPhone eller Android, hitta din Strävan under menyn inställningar, och välj sedan Fler Inställningarna > Utvecklare-Läget och slå på den.

Detta kommer att ta dig till Oculus: s hemsida, där du måste registrera dig som utvecklare och skapa en “Organisation”. Detta är helt gratis, men lite av en störning.

När den är på, starta om din Strävan, att ansluta den med en kabel, och du bör se nedanstående skärm som ber dig att ange att den här datorn. Välj “Tillåt Alltid” och sedan klicka på “OK”.

För sideloading, är den enklaste metoden är att använda SideQuest, en tredje-part-butik för sideloaded apps. Är du inte begränsad till apps på SideQuest—du kan installera någon app som du har en APK-fil.

Öppna den och du bör se din headset som är anslutet i det övre vänstra hörnet.

Dra ALVRClient.apk-filen till SideQuest, som kommer att installera det direkt. Du kommer inte hitta ALVR på din startskärm dock på att det är undanstoppad i “Bibliotek” under “Okända Källor.”

Koppla ur headsetet från DATORN, och ladda upp den ALVR app på Jakten. Du kommer att välkomnas med en ganska obehaglig och jarringly aliaset hem-skärmen talar om för dig att ansluta till enheten från servern.

Packa upp ALVR.zip filen, och sedan flytta mappen till en plats där du inte råkar radera det. Kör ALVR.exe för att starta servern.

När den laddas, kan du finjustera några inställningar, men standardinställningar bör fungera bra. Klicka på “Connect” på din PC. När du är ansluten klickar du på “Auto Connect ” Nästa Gång” för att aktivera din headsetet om du vill återansluta automatiskt om anslutningen gånger.

Här kan du ladda upp en Ånga VR spel. ALVR kommer att presentera den enhet som ett vanligt headset, och om anslutningen är fast, den ska agera som en.

Fastställande Av Vissa Gemensamma Buggar

Om din bild fryser eller om du ser visuella artefakter, se till att ditt headset är anslutet till 5 GHz Wi-Fi. Om du kan, för att ställa in kanal bredd 40 MHz också.

Vissa routrar använder samma SSID (nätverksnamnet) för 2,4 och 5 GHz-banden, vilket kan vara ett problem. Vår Strävan standard 2,4 GHz Wi-Fi, och det enda sättet att lösa det var att dela upp nätverket namn.

Men vår Fios router tillät inte detta som standard. Vi var tvungna att stänga av den mycket begravd inställningen för “självorganiserande Nätverk Aktiverat” under Trådlösa Inställningar > Avancerade säkerhetsinställningar > Andra Avancerade Trådlösa Alternativ. Då vi hade möjlighet att dela upp nätverket.

Efter att du har anslutit Strävan att 5 GHz Wi-Fi och glömmer det andra nätet, vi hade en mycket jämnare upplevelse.

Om det inte rättar till det, du kan behöva starta ALVR eller stänga ner den bithastighet eller upplösning i video inställningar. Omvänt, om du har en smidig upplevelse med något blurrier video, kan du slå upp lite priser.

Den andra frågan vi hade var med ljud på skrivbordet. Vi använde Virtual Audio Cable och Voicemeeter för avancerad routing och hade ett problem med att ljudet inte fungerar på första. Vi var tvungna att manuellt byta ut enheten till rätt man. Vi startat sedan allt: ALVR, Ånga VR, och spelet.

Efter att du åtgärda dessa problem, enstaka problem, stamning, eller allmän lag är egentligen inte undvikas utan särskilda redskap som Vive Trådlös Adapter. Det är definitivt kompromisser göras med denna inställning.

LÄS NÄSTA

  • “Hur att Spela Ånga VR Spel Trådlöst på Din Oculus Quest
  • “Windows 3.0 Är 30 År Gammal: Här är Vad som Gjorde Den Speciell
  • “Hur man stänger Av eller Anpassa Nya E-postmeddelanden i Outlook
  • “Hur du Använder Din Smartphone som en Amazon Fire TV-Fjärrkontroll
  • “Hur du Använder Windows-10 Package Manager “winget”