Hoe om te Speel Stoom VR Games Draadloos op Uw Oculus Quest

0
51
Oculus

De Oculus Quest is een volledig stand-alone headset. Het is gratis van de draden van de PC-alleen headsets. Echter, als u wilt om het te gebruiken op een PC te spelen Stoom VR-games, moet u speciale software om dit te doen draadloos.

Een Draadloze Vervanging voor Oculus Link

Oculus Link is de officiële manier van het gebruik van de Zoektocht als een Stoom-VR headset, en het vereist een USB-kabel. Het is geweldig, hoewel het een beetje laggier dan een speciaal apparaat, zoals een Breuk S of Klep Index. Het is toch goed genoeg om de Zoektocht voelen als een PC-hoofdtelefoon als deze op de netspanning is aangesloten. Echter, je moet nog steeds een draad met een Link, dus als je wilt ga volledig draadloos, zult u speciale software nodig.

ALVR is een gratis app die je kan verbinden met je Zoektocht en PC. U de app op uw PC installeert een aangepast stuurprogramma voor Stoom VR en draait op een server, die de Quest verbindt. U start de app op uw Zoektocht, die verbinding maakt met de server en streams van de video. Controller input en bewegingen zijn terug gestuurd naar de server, die is te zien als een gewone headset in Stoom VR. Het resultaat is een volledig draadloze ervaring—van je PC kan worden in je slaapkamer, terwijl je speelt in uw ruime woonkamer.

De ervaring zelf is zeker een mixed bag. Het spelen van de volledige PC-games via Steam VR zonder een draad is een fantastische ervaring om niet te worden vastgebonden. Als het werkt, werkt het goed, en het is zeker de moeite waard om uit te proberen, zelfs al is het maar voor de gezelligheid. Echter, het is nogal buggy op de gelegenheid.

Als het niet werkt, zit je vast met bevriest en compressie-artefacten in de VR, die niet een lust voor het oog. De latentie is niet een groot probleem voor casual games. Als u wilt spelen iets fast-paced, zoals Beat Sabel, echter, wilt u misschien aan de stok met een vast of start het spel op de Quest.

Het werkt niet echt helemaal op de 2,4 GHz Wi-Fi. U moet gebruik maken van de snellere 5 GHz, en een bekabelde verbinding van uw PC naar de router. Als je kunt spelen dichter bij je router, dat helpt, als goed.

ALVR is de meest populaire gratis optie daar. Echter, als u iets anders wilt proberen, Virtuele Desktop is een $20 officiële app die hetzelfde doet en streams van je werkelijke desktop. U zult nog steeds nodig hebt om te installeren van de sideloaded versie te gebruiken SteamVR, hoewel, en de ervaring zal meestal hetzelfde.

Het opzetten van ALVR

Aan de slag download ALVR. Ga dan naar de GitHub pagina en download de nieuwste versie. Download de ALVR.zip het bestand, dat is de server die op uw PC worden uitgevoerd. U zult ook moeten downloaden van de ALVRClient, dat is de app die je nodig hebt om te sideloaden op uw Zoektocht.

Zet Developer Modus op uw Zoektocht. Van de Oculus-App op uw iPhone of Android, vind je Zoektocht in het menu instellingen en selecteer vervolgens Meer Instellingen > Developer-Modus, en sla het op.

Dit brengt u naar Oculus ‘ s website, waar u zich aanmelden als ontwikkelaar en het creëren van een “Organisatie”. Dit is volledig gratis, maar een beetje een ergernis.

Als het eenmaal is ingeschakeld, start van uw Zoektocht, aansluiten met een kabel, en u ziet het onderstaande scherm waarin u wordt gevraagd te vertrouwen op deze computer. Selecteer “Toestaan” en klik vervolgens op “OK”.

Voor sideloaden, is de gemakkelijkste methode is het gebruik van SideQuest, een derde-wederpartij op te slaan voor sideloaded apps. U beperkt zich niet tot de apps op SideQuest—u kunt de installatie van de app waarvoor u een APK-bestand.

Open het, en u ziet uw headset is verbonden in de linkerbovenhoek.

Sleep de ALVRClient.apk-bestand in SideQuest, die installeert deze meteen. U zult niet vinden van ALVR op uw home-scherm, maar het is weggestopt in de “Bibliotheek” in “Onbekende Bronnen.”

Trek de stekker van de hoofdtelefoon uit de PC en het laden van de ALVR app op de Quest. U zult worden begroet met een heel onaangename en eerder wringend-aliased startscherm, zodat u kunt aansluiten om het apparaat van de server.

Pak het ALVR.zip bestand, en vervolgens de map te verplaatsen naar een locatie waar je niet per ongeluk verwijderen. Uitvoeren ALVR.exe om de server te starten.

Als het eenmaal is geladen, kunt u aanpassen voor bepaalde instellingen, maar de standaard zou moeten werken. Klik op “Connect” op uw PC. Zodra er verbinding is, klikt u op de functie “Automatisch Verbinden Volgende Keer,” voor het inschakelen van de headset automatisch verbinding als de verbinding een time-out.

Vanaf hier kunt u laden, een Stoom VR spel. ALVR presenteren het apparaat als een gewone headset, en, als de verbinding is stevig, hij moet werken als één.

Vaststelling Van Enkele Algemene Fouten

Als uw beeld bevriest of u visuele artefacten, zorg ervoor dat de headset is aangesloten op de 5 GHz Wi-Fi. Als je kunt, zet de breedte van het kanaal 40 MHz ook.

Sommige routers maken gebruik van dezelfde SSID (de naam van het netwerk) voor de 2,4 en 5 GHz band, dat kan een probleem zijn. Onze Zoektocht standaard op de 2,4 GHz Wi-Fi, en de enige manier om het te verhelpen was het opsplitsen van het netwerk namen.

Echter, onze Fios router niet in staat deze standaard. We hadden het uitschakelen van de zeer begraven instelling voor “Zelf-Organiserend Netwerk Ingeschakeld” onder Draadloze Instellingen > Geavanceerde beveiligingsinstellingen > Geavanceerde Draadloze Opties. Vervolgens konden we een split-up van het netwerk.

Na het aansluiten van de Zoektocht naar de 5 GHz Wi-Fi en het vergeten van de ander netwerk, hadden we een veel soepelere ervaring.

Als dat niet oplossen, moet u het opnieuw ALVR of de bit-rate of resolutie van de video-instellingen. Omgekeerd, als je met een soepele ervaring met iets onscherper video, kunt u de bitsnelheid.

Het andere probleem dat we hadden was met desktop-audio. We gebruikten Virtuele Audio Kabel en Voicemeeter voor advanced audio routing en had een probleem met het geluid dat niet werkt op het eerste. We hadden om handmatig te schakelen tussen de uitvoer apparaat op de juiste. Vervolgens zijn We gestart alles: ALVR, Stoom-VR, en het spel.

Nadat u bij het oplossen van deze problemen, de occasionele trekhaak, stotteren, of het algemeen lag niet echt te vermijden, zonder speciale uitrusting, zoals Vive Draadloze Adapter. Er zijn zeker compromissen worden gemaakt met deze setup.

LEES VERDER

  • “Hoe om te Speel Stoom VR Games Draadloos op Uw Oculus Quest
  • “Windows 3.0 Is 30 Jaar Oud: Hier is Wat Het Speciaal Gemaakt
  • “Het Uitschakelen of Aanpassen van Nieuwe e-Mail Alerts in Outlook
  • “Het Gebruik van Uw Smartphone als een Amazone-Brand Afstandsbediening van de TV
  • “Het Gebruik van Windows-10 van de Package Manager, “winget”