Prata Birdy till Mig! Fågeln med Dessa Fantastiska Appar

0
116
Philippe Clement/Shutterstock.kom

Med över 47 miljoner entusiaster i Usa ensam, det är lätt att se att fågelskådning är en spännande hobby. Med en av dessa appar och några andra tillbehör, du kan börja din ägg-observation fågel resa idag!

För alla nya fågelskådning, det är ett bra sätt att komma ut och få kontakt med naturen. Hobby är älskad även av kändisar som Paul McCartney, Wes Craven, och förre President Jimmy Carter. Erfaren fågelskådare kallar sig själva för fågelskådare, och njuta av att ta med sig kikare, fältet guider, och fågelskådning apps med dem vart de än går. Se en fågel som du aldrig har sett förut är kul, och dessa program kan hjälpa dig att lära dig hur man känner igen dem genom syn eller ljud, och hålla koll på vart du har sett.

Gratis Field Guide: Audubon Fågel Guide

Audubon

Audubon Fågel Guide för Nordamerika (Gratis) är en utmärkt val för nybörjare och erfarna fågelskådare lika, med sin enkla att använda gränssnitt och en arsenal av information. National Audubon Society är en ideell organisation för bevarande av fåglar och andra vilda djur (såväl som friska ekosystem). Uppkallad efter den berömda ornitolog och naturforskaren John James Audubon, organisationen har gjort alla de uppgifter som de har samlat in om fåglar som finns tillgängliga för gratis.

Appen i sig är en underbar field guide som är tillräckligt enkelt för nybörjare att använda och robusta nog för veteran fågelskådare att lita på. Det finns information om över 800 arter av Nordamerikanska fåglar. Med den kan du snabbt och enkelt identifiera fåglar genom att lägga in alla de data som du observerade. Det kan du också lära dig mer om fåglar du identifierar dig eller någon du söker efter. Det är över 3 000 bilder av fåglar som du kan bläddra igenom liksom över åtta timmar av fågeln samtal och låtar att lyssna på, multi-season kartor och djupgående informativa texter.

Integration med eBird (som vi kommer att gå igenom i detalj nedan) visar dig i närheten fågelskådning hotspots och i realtid observation uppdateringar från andra användare. Plus, Observationer funktionen kan du hålla en löpande register över alla fåglar har du sett om det var på en dedikerad fågelskådning resan eller i en vardaglig situation. Audubon ‘ s hemsida har också massor av resurser på att komma igång med fågelskådning, från vilka varor du behöver för att lära sig att identifiera fåglar. Appen finns för iOS och Android och är så lätt att använda att det ska vara sjuk-eagle.

Läs mer på Audubon

Betalas Field Guide: iBird Pro Guide till Fåglar

iBird

Om du letar efter en field guide som erbjuder detaljerad fågel illustrationer, ljudklipp, iBird Pro Guide till Fåglar ($14.99) är den app du ska välja. Tillgänglig för både iOS och Android plattformar, det är en av de mest omfattande och djupgående fågelskådning apps, och det är bara som hjälp för nya fågelskådare som det är för erfarna fågelskådare. App för identifiering av verktyg är en i-app-köp som automatiskt identifierar någon fågel från ett fotografi taget av din enhet.

iBird erbjuder illustrationer och fotografier för alla 900+ Nordamerikanska arter, och varje bild är en high-res komposit HDR teckning av fågeln i dess naturliga miljö. iBird gör en punkt att ta bilder av män, kvinnor och unga fåglar, tillsammans med underarter, när det är möjligt. Det har också ett imponerande bibliotek med över 4 000 samtal läten och fågelsång, och många fåglar har flera audio filer finns att lyssna till, liksom fonetisk text och sång information. Du kan även lyssna till liknande klingande samtal. Detta är bra om du försöker att begränsa en fågel att du har upptäckt eller lära dig specifika fågeln samtal. Du kan också skaka telefonen när appen är öppna för att höra ett slumpmässigt fågelsång.

Överlägset, appen är mest imponerande tillgång är dess kraftfulla sök-funktion. Du kan filtrera sökningar efter 35 unika egenskaper, inklusive plats, form, storlek, livsmiljö, färg, familj, ordning, och även bevarandestatus. Det har också kartor för olika fågel typer, som visar var de vanligaste är under hela året och under vandringar. iBird är en idealisk field guide att ha till hands, och dess avancerade funktioner gör det värt den dyra prislappen.

Läs mer på iBird

Imponerande Fågel Identifiering: Merlin Fågel-ID

Merlin

Merlin Fågel-ID (Gratis) är en utmärkt app att ha om man inte vill ha en full-on field guide och är oftast ute efter en fågel identifiering verktyg. Designad av Cornell University Lab av Ornitologi, appen kan identifiera fåglar helt enkelt genom foto eller genom att svara på fem enkla frågor som “Vilka var de viktigaste färger” och “Vilken storlek var det fågel” för att begränsa möjligheterna. Då det visar dig de bästa matcherna i enlighet därmed, komplett med bilder av män och kvinnor, och ett ljudklipp. Du kan också klicka på “Detta är Min Fågel!” – knappen om det är i själva verket din fågel.

App erbjuder kartor för varje typ av fågel, som visar var de områden som de är kända för att leva eller migrera, och är fylld med ljud klipp av fågeln samtal och musik med audio visual vågor så att du kan få en bättre förståelse av dem. Merlin Fågel-ID har också en Utforska Fåglar avsnitt där du kan se fåglar som är gemensamma för ditt område, tillsammans med ett foto av varje och en enkel kalender som visar de månader där det är vanligt för dem att vara där. Appen har en stor databas med över 40 000 bilder av fåglar och 15 000 låtar och samtal, och den innehåller information om fåglar runt om i världen som sammanställts av ornitologi experter. Du kommer att vara en klok gammal uggla på nolltid tack vare denna app!

Läs mer på Merlin

Master Din Fågel Samtal: Larkwire

Larkwire

Om du menar allvar om ornitologi och mastering ljud fågel, behöver du en app som Larkwire ($14.99) på din sida. Spelet-baserad app skapades för att hjälpa fågel entusiaster i alla åldrar och kunskapsnivå lära sig birdsongs på ett effektivt sätt och det drar från en databas med över 300 samtal (med flera samtal för vissa fåglar). Det håller reda på dina framsteg och där kan du plocka upp den app precis där du slutade, så att du kan träna när som helst. Larkwire är tillgängliga på webben, och för iOS-användare, och det är så informativ och lätt att använda som den är emu-sing.

Läs mer på Larkwire

Hitta och Spåra Fåglar: eBird

eBird

Få fågelperspektiv på var fåglarna finns nära dig med eBird (Gratis). Denna app är också designad av Cornell University Lab av Ornitologi, och det gör det lätt att se de senaste lokala observationer, hitta hotspots i närheten av ditt hem eller var du resa till, och vara ansluten med världens största fågelskådning gemenskapen. Du kan även bidra med dina egna observationer för att hjälpa till att hålla listor så uppdaterad som möjligt och att hjälpa till ornitologer.

eBird kan du göra anteckningar för varje av dina iakttagelser, bland annat om hur många av varje typ av fågel som du såg, och du kan skriva in dina egna noteringar som “större anka brunt huvud” eller “mest aktiva under klippa gräs äng” i avsnittet anteckningar. Appen håller en löpande lista över alla de fåglar som du någonsin har sett och noteras i appen, med månadsvis och årsvis uppdelning, och varje spår på ditt utforskande resor via GPS och visar det på en karta så att du kan hålla reda på var du gå birding varje gång du går ut. eBird har integrationer med Merlin Fågel-ID och Audubon för mer exakt spårning av observationer.

Läs mer på eBird