Nej, iOS 13.5 iPhone Uppdateringen Kommer inte att Skicka Din Hälsa Uppgifter till Regeringen

0
63
Justin Duino

Maj 20, 2020, iphone igång för att få iOS 13.5, som innehåller en COVID‑19 Exponering Anmälningar API. Trots att kontraktet spårningsfunktionen ska vara frivillig, folk är redan orolig för att personlig information kommer att missbrukas. Här är varför du behöver inte oroa dig.

Det är Inaktiverad Som Standard

Apple och Google, de två företag som arbetade tillsammans för att skapa Exponering Anmälan API, såg till att sätta integritet först när du skapar coronaviruset kontrakt spårningsfunktionen. Som sådana, måste du opt-in för att använda funktionen, och inga personuppgifter överförs till hälso-och myndigheter.

RELATERAT: Apple och Google Samarbetar för att Bygga en COVID-19 Kontakt för Spårning

Trots detta, det finns redan en växande rädsla för sociala medier som iOS-uppdatering för iphone kommer att starta automatiskt skicka data till hälso-och myndigheter. Låt oss bryta ner exempel nedan och se vad de får fel.

Den första markerade stycket nämner Exponeringen Anmälan API som stöder COVID-19 kontaktspårning appar från hälsovårdsmyndigheterna. Så i och med denna uppdatering, det är en API bakas i firmware, men Apple inte installera sin egen spårning app. Du kommer att behöva ladda ner en officiell app från din lokala folkhälsan officiella organ innan Exponeringen Anmälan funktionen fungerar på alla.

Plus, inte varje stat i USA: s planer på att släppa en kontakt spårning app med hjälp av API.

Face ID och Lösenord

Den andra höjdpunkten avser Face ID, ditt lösenord och masker. Med iOS 13.5, Apple introducerade automatisk mask upptäckt. Den enda förändringen är att om din iPhone upptäcker att du bär en mask, det automatiskt sjunker du in lösenordet för skärmen så att du kan låsa upp din telefon snabbt.

RELATERAT: Uppdatera Din iPhone för Face ID-Mask Upptäckt i iOS 13.5

Exponering Anmälan

Den tredje höjdpunkten ger mer information om Exponering Anmälningar funktion och dess API. Vi har en hel explainer om hur COVID-19 Exponering Anmälningar fungerar, men den förkortade versionen är att din iPhone, om du har laddat ner en officiell offentliga hälso-app och har aktiverat funktionen, och telefoner runt omkring dig, som också har API-aktiverad, skickar ut anonyma Bluetooth-beacons.

Varje enhet har en logga av fyrar som de har korsat vägar med. När någon diagnostiserats med coronavirus kan de ange verifierade fall i den offentliga hälso-app som de har installerat. Från det, varje person som har den infekterade patienten Bluetooth-beacon lagras på telefonen från de senaste 14 dagarna kommer att få ett meddelande tillsammans med nästa steg för att få testas och behandlas.

RELATERAT: Hur Din iPhone Nya COVID-19 Exponering Anmälningar Arbete

Någon gång under denna process gör att dina personuppgifter får överföras till offentliga tjänstemän hälsa, regeringen, eller andra med Exponering Anmälan API påslagen. Din Bluetooth-beacon är en anonym uppsättningen av siffror och bokstäver som får ändras varje 10 till 20 minuter. Är funktionen på din telefon för att informera dig om du någonsin interagera med någon som är diagnostiserad med viruset så att du kan vidta åtgärder för att få läkarvård.

Räddningstjänsten

Slutligen, detta sociala medier inlägg markerade uppdateringarna till larmtjänster. Den enda förändringen är möjligheten att automatiskt dela hälsa och annan information med räddningstjänsten när du ringa 911. Du är inte som krävs för att aktivera funktionen. Fortfarande, de med allergier, är på vissa läkemedel eller har ett medicinskt problem som de första som svarade bör veta om kan aktivera alternativet så att operatörer kan vidarebefordra information till sjuksköterska och läkare.

Efter att ha läst detta, om du fortfarande är orolig för Exponering loggningsfunktionen kan du hålla den funktionshindrade och installera aldrig en allmän hälso-app som använder uppgifterna. Du kan kontrollera att allt förblir avstängd genom att öppna “Inställningar” – appen på din iPhone och sedan gå till Sekretess > Folkhälsa > COVID-19 Exponering för Loggning och kontrollera att funktionen slås av.

RELATERAT: Hur stänger jag av COVID-19 Exponering för Loggning och Meddelanden på iPhone

LÄS NÄSTA

  • “Nej, iOS 13.5 iPhone Uppdateringen Kommer inte att Skicka Din Hälsa Uppgifter till Regeringen
  • “Hur att Annullera en Zoom-Möte
  • “Hur man stänger av COVID-19 Exponering för Loggning och Meddelanden på iPhone
  • “Vad Är LinkedIn Premium, och Är det Värt det?
  • “Hur Din iPhone Nya COVID-19 Exponering Anmälningar Arbete