Hur du Använder Windows-10 Package Manager “winget”

0
36

Microsofts nya Windows Package Manager gör det enkelt att installera program genom att köra ett enda kommando. Här är hur att prova den nya “winget” kommandot och varför den här Linux-stil package manager är så spännande för framtiden för Windows-10.

Vad Är Windows Package Manager?

Paket chefer är vanliga på Linux. Snarare än att jaga en ansökan på webben, ladda ner ett installationsprogram, och klicka dig igenom en guide, du kan bara köra en snabb kommando för att söka efter och installera ett program genom att dess namn.

Till exempel, för att installera Microsoft PowerToys, du kan öppna ett terminalfönster och kör ” winget installerar powertoys “. Kommandot kommer automatiskt att hitta, ladda ner och installera programmet utan extra input från dig. Det är bara så enkelt.

Under huven, Microsoft är värd sin egen programvara arkiv och andra organisationer och enskilda personer kan vara värd sina egna förråd. Det är en viktig funktion som förbättrar produktiviteten på Linux, speciellt för utvecklare och systemadministratörer.

Just nu, detta verktyg är avsett för utvecklare, men Microsoft eller tredje-parts utvecklare en dag skulle kunna skapa ett enkelt grafiskt verktyg för att snabbt hitta och installera program. Det skulle kunna vara som Windows Store—men med tillgång till ett helt universum av Windows-skrivbordsprogram personer faktiskt kommer att använda. Med andra ord, det är som Chokladiga, men är inbyggda i Windows.

För mer information om hur Windows Package Manager fungerar och Microsofts vision för framtiden för pakethantering på Windows, läs Microsofts Windows Package Manager Förhandsgranska tillkännagivande och den officiella Windows-Package Manager dokumentation.

Windows-Paketet Manager är ett projekt med öppen källkod tillgänglig på GitHub, också.

Hur man Installerar Windows Package Manager

Start 19 Maj, 2020, Windows Package Manager finns i förhandsgranska form. Det kommer en dag integreras direkt i en framtida uppdatering till Windows-10.

Fram till dess finns det flera sätt du kan få det:

  • Installera en Insider bygga om Windows 10, registrera dig för Windows-Paketet Manager Insiders Program, och installera en uppdatering för programmet Installer-paketet från Microsoft Store. Du får automatiska uppdateringar för Windows Package Manager som de är släppt, men du måste köra en instabil version av Windows 10.
  • Hämta Windows Package Manager .appxbundle från GitHub. Installera den genom att dubbelklicka på filen och klicka på “Update”. Du måste installera uppdateringar manuellt från samma ladda ner sidan, men du kommer inte att behöva springa en instabil version av Windows 10.

I framtiden, inget av detta kommer att bli nödvändigt och winget kommer att vara inbyggd i alla stabila versioner av Windows 10. Maj 2020, det är i förhandsgranska formulär som Microsoft tester är det och blir det fel arbetat fram.

RELATERAT: Den Nya Windows Terminal Är Klar, Här är Varför Det är Fantastiska

Hur man Använder winget, Windows Package Manager

Du kan köra winget från antingen Windows PowerShell eller den klassiska Kommandotolken miljö. Vi rekommenderar att du installerar den nya Windows Terminal om du inte redan har gjort det.

Från en kommandorad, kör winget kommando för att visa mer information om hur du använder verktyget.

För att söka efter ett program kör du följande kommando, byta “namn” med en sökfras:

winget sök namn

För att installera ett program, kör följande kommando, där du ersätter “namn” med namnet på programmet:

winget installera namn

Om du vill visa mer information om ett program, kör följande kommando, där du ersätter “namn” med programmets namn eller en sökfras:

winget visa namn

För att se en fullständig lista över tillgängliga program kör du följande kommando:

winget installera

I den första utgåvan, winget arkiv är redan packad med ett brett utbud av populära applikationer. Du hittar allt från vanliga Windows-skrivbordsprogram att developer tools. Listan inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Zoom, Ånga, VLC media player, Spotify, Windows Terminal, Visual Studio Kod, Ruby, Microsoft PowerToys, och många fler.

För att hantera källor, kör winget källa . Du kommer att se en lista över kommandon. Till exempel, för att visa den aktuella källor, kör:

winget källa-listan

I den ursprungliga versionen av winget, det är bara den inbyggda winget källa som drivs av Microsoft, som ligger på https://winget.azureedge.net/cache . I framtiden kommer du att kunna lägga till en tredje part källor med winget källa lägg till .

Du kan se mer information om hur du använder en av winget inbyggda kommandon genom att skicka -? till det. Till exempel, för att se de olika alternativ som du kan använda med winget, kör följande kommando:

winget sök -?

Microsoft kommer säkert att lägga till ytterligare funktioner till Windows Package Manager i framtiden, och det kommer bara att bli mer kraftfull. Även i den första utgåvan, winget ser ut som allt var vi alltid hoppas OneGet skulle vara innan Windows-10 släpptes.

Med tillräckligt med support för utvecklare, det kan även aktivera en grafisk pakethanterare det är allt vi hoppats på Windows Store skulle vara alltför full av desktop program som du vill använda.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man stänger Av eller Anpassa Nya E-postmeddelanden i Outlook
  • “Hur du Använder Din Smartphone som en Amazon Fire TV-Fjärrkontroll
  • “Hur du Använder Windows-10 Package Manager “winget”
  • “40 År Senare:” Pac-Man ” Är Fortfarande Fånga Våra Hjärtan
  • “Nej, iOS 13.5 iPhone Uppdateringen Kommer inte att Skicka Din Hälsa Uppgifter till Regeringen