Hur att Rulla Din Semester Budget i Staycation Uppgraderingar

0
33
AVN fotolabb/Shutterstock

Avbruten semester är inte kul, men att de ibland har en silverkant: sparade pengar. Om du missar att semester känsla, du kanske vill tratt dina sparade semester budget i hem förbättringar för en staycation!

De goda nyheterna om staycations är att de kostar mindre än en ordentlig semester. Även om du kan köpa lite nya saker till ditt hem, du är ändå inte spendera stora pengar på flygbiljetter, logi och dyr rekreation. Plus, att investera i ditt hem har en långsiktig utdelning av att göra ditt hus mer roligt och avkopplande plats för många år framöver.

Undrar hur man kan förvandla ditt hem till en staycation paradiset? Vi har fått några idéer!

Varför Du Fortfarande Behöver en Semester Under Lockdown

Första, låt oss göra ett mål för socialt avlägsna semester.

Om du var tvungen att avbryta en planerad semester, kanske du har beslutat att avstå från den tid av helt och hållet, eftersom du inte kan jet-set till var som helst. Medan du har fastnat hemma, kanske ni tänker, Varför inte bara spendera semester tid på att arbeta istället?

Sanningen är dock att du fortfarande behöver raster och ledighet, även om du inte kan gå på en traditionell semester. Driftstopp kan faktiskt förbättra produktiviteten, låsa upp kreativa genombrott, och göra dig friskare och gladare i allmänhet. Du kan inte lämna ditt hus, men tiden bort är inte bortkastad tid.

Med den nuvarande, stressande situation, ditt sinne och din kropp kommer sannolikt att dra nytta av ett arbete bryta ännu mer. Naturligtvis inte alla har möjlighet att få ledigt just nu eller har råd att köpa extra dagar ledigt. Men om du kan svinga den, gå vidare och ge dig själv en semester. Även om det bara är en lång helg, att du kommer tillbaka från pausen utvilad.

Nu, låt oss ta en titt på hur du använder din befintliga semester budget för att förbättra din staycation—och några fria val i fall som semester budget inte existerar.

14 Hem Uppgraderingar för att Tillbringa Din Semester Budget På

Artazum/Shutterstock

Rätt uppgraderingar för din staycation kommer att bero på ditt hem design, budget och vad du vill göra med din tid. Men vi tror att det finns något här för alla, från enkla one-step inköp till hela rummet översyn.

Eftersom sommaren är precis runt hörnet och vi fokuserar på offentlig uppgraderingar första, men oroa dig inte vi kommer att spetsa till listan med inomhus-staycation uppgraderingar för.

Fire Pit

Om du gör bakgård camping eller inte, en fire pit är en stor staycation uppgradera. Brand gropar erbjuder ett utbud av upplevelser: matlagning s ‘ mores är enkel och avslappnad medan du smuttar på en hemmagjord cocktails runt en eld är stilrena och förhöjd. Många utomhus brand gropar är förvånansvärt billigt och enkelt att ställa upp!

Utemöbler

Om du har utomhus—och med bara en balkong eller uteplats—du kan nog använda några utemöbler.

Från en uppsättning av alla-väder stolar till en hängmattan eller hammocken tillsammans, några nya möbler kan vända sig utanför utrymmen till en extra rum i ditt hus. Om du kan, försök att ställa upp en uteservering, som kommer att bli vanlig mat till semester-y al fresco dining.

Picknick Leveranser

Utemöbler kan bli dyrt. Om du inte riktigt har budget eller utrymme för att uppgradera, ett par fina picknick leveranser göra en bra stand-in.

Chansen är stor att du kan sätta ihop ett hem picknick med saker du redan har. Men för att göra upplevelsen att känna sig speciell, att försöka att få en trevlig picknick korg och en glad offentlig filt. Pack ost, vin, smörgåsar, eller vad du vill, gå in i din gård eller trädgård och låtsas att du är i ett Parisiskt park med Eiffeltornet i bakgrunden.

Grillning Utrustning

Du behöver inte en Airbnb av stranden för att njuta av matlagning utanför! Ett hem grillning setup (inställningar) kan du dra full nytta av fina dagar och utomhus.

Fancy grillar kan få super-dyr, men du kan få en grundläggande, bärbar grill för under $50. Oavsett vad du sluta matlagning, kolla in vår grillning tips för bra resultat.

Camping Utrustning

Om du har en trädgård, även om den är liten, kommer du nästan säkert att ha plats för ett tält. Några camping studieverktyg kommer att möjliggöra för en “semester” i din egen trädgård—med den avgjort unrugged nytta av rinnande vatten bara några steg bort.

Ett tält, sovsäck, och ficklampa är en bra början, men du kan också gå ut med ett stormkök och grytor för att maximera din tid utanför. Köp hög kvalitet, redskap, så att du ska kunna använda den för “riktig” camping resor i framtiden.

En Badtunna

Vet du vad en bra övergång från offentlig sommaren livet idéer till året-runt roliga är? Ett bubbelbad. Se till badtunnor verka som en varmt väder sak eftersom de flesta av oss förknippar dem med sommarens semester till varma platser, men frågar någon från en snöig klimat-och de kommer att berätta för dig att sjunka ner i ett bubbelbad samtidigt som det snöar ute är fantastiskt.

En bra bubbelbad är inte billiga (men definitivt billigare än en vecka av premium semester!) och att det verkligen kräver mer planering än att bara köpa en fire pit och släppa den i din trädgård eller att köpa nya stolar för dina däck. Men det är tufft att slå blötläggning i ett bubbelbad med en cocktail för att återskapa det “jag är på semester” – känsla.

Uppgradera Din Belysning

Tycker om din senaste semester. Vad gjorde hotellet, vid poolen område, hotellets restaurang, och allt annat skäl har gemensamt? Bra belysning.

Oavsett om du kommer för en romantisk bistro för din uteservering genom att sätta upp bistro ljus eller om du vill ge dig hem en subtil mjukt omgivningsljus att koppla av på kvällen med hjälp av smarta lampor, ändra belysningen i och runt ditt hem är en mycket hög inverkan uppgradera.

Bättre Sängar

WHYFRAME/Shutterstock

Tycker om att sova på ett hotell, och det första som kommer att tänka på är förmodligen de luxe sängkläder. Nu är det dags att investera i lika trevligt hem sängkläder medan du perfekt staycation konsten att sova i.

Vita lakan har alltid som vibe hotel, men du kan också få mjuka, fina lakan i valfri färg. Glöm inte en chic hjälparen täcka och lite fluffig nya kuddar! En madrass topper kan även göra din gamla madrassen känns som ny.

Tak Fläkt

Takfläktar kan verka praktiskt och tråkigt—men stadig dragning av en takfläkt på en varm dag kan faktiskt ta med tropiska vibbar till din staycation. Med så många fan konstruktioner där ute, kan du lätt hitta en som uppgraderingar för din heminredning.

Glasdörren

Att låta en frisk vind in genom en mjuk skärm dörren kan lura dig till att tro det azurblå Medelhavet ligger precis utanför din dörr.

Vad är grejen med mjuk skärm dörrar? Till skillnad från stela metall dörrar och skjutdörrar av glas (som kräver installation och/eller befintlig maskinvara) en mjuk skärm dörren är en add-on tillbehör som du kan utrusta till en vanlig bredd eller glidande glas dörren öppnas. Här är ett exempel, men du kan hitta dem i en mängd olika storlekar.

Spa Treats

Om du bara uppgradera ett rum i ditt hem innan en staycation, badrummet är ett utmärkt val. Den är liten, så sprucing upp det känns hanterbart. Och med dörren stängd, omvärlden försvinner för en stund—inklusive de personer som du är i karantän med—för en avkopplande spa-som tillflyktsort.

En nyligen rent badrum kan kännas som en spa redan, men du kan höja stämningen med lite ny inredning, ljus och gröna växter (även konstgjorda). En annan dusch gardin verkligen kommer att göra ett badrum känns uppgraderas. För spa-liknande vibbar, välja vita eller mjuka färgerna i din inredning.

Slutligen, lägga till några personliga hygienartiklar som en exfolierande body brush eller fancy face mask för att slutföra ditt hemma-spa-upplevelse!

Matsalen Uppgraderingar

Vi tror middag parterna kommer att vara en stor post-pandemi trend, eftersom alla vill visa upp sitt nyligen organiserade hem och kunskaper om matlagning. Dock, du behöver inte vänta för parterna att tillåtas innan uppgradering av ditt matsal.

En ny fin servis och några ganska glasögon kan nivå upp hem mat, och kommer att komma till hands för de framtida middagar. En knutpunkt eller bordsduk gör alla gamla matbord känner dig som ny. Sätta lite extra omsorg och uppmärksamhet i presentationen av hem mat, och du kommer att börja känna semester vibbar.

Cocktail Essentials

För många människor, semester är inte komplett utan cocktails. Nu kan du göra din egen staycation cocktails, som är faktiskt roligare än man kan tro!

En uppsättning grundläggande bar verktyg låter dig piska upp drinkar på några sekunder, och du kan slå upp varje drink recept tänkbara online. Men om du försöker att hålla sig borta från telefonen under din ledighet, haffa en mixology boken för recept istället.

Färsk Färg

Om du vill ha något som känns mer som ett DIY projekt, måla ett rum eller två är ett bra sätt att göra ditt hem att kännas som en semester. Den fräsch färg som kommer att lura dina ögon till att se bekanta utrymmen på ett nytt sätt.

Du kan välja en tidlös eller trendiga färg—det är upp till dig—men se till att schemalägga vissa projekt-gratis staycation tid att njuta av resultatet när du är klar med målningen.

Gratis Staycation Idéer

Evgeny Atamaneko/Shutterstock

Alla har inte pengar till att köpa nya saker till sitt hem just nu, men en tajt budget betyder inte att du måste avstå från en staycation. Ge din tid av en härlig känsla med dessa gratis uppgraderingar!

Ställer in Olika Sova eller Äta Området

Det finns några starka kopplingar mellan känsla av nyhet och den känsla av lycka, vilket kan förklara varför semestrar kan göra oss lyckligare. Nya sevärdheter och upplevelser har en tendens att ge oss positiva känslor.

Du kan peka på som nyhet helt enkelt genom att skapa ett nytt äta eller sova utrymme i ditt hem. Ta några filtar och kuddar från ditt sovrum, och göra en mysig sömn reträtt i en annan del av huset. Slår ett lågt soffbord till ett alternativ matplats med kuddar på golvet som kuddar. Att göra något vanligt, som att äta eller sova, på en annan plats kan göra ditt hem att kännas fräscht och intressant.

Skapa en Restaurang Erfarenhet

Du har förmodligen redan har vad du behöver för att återskapa en restaurang hemma! Du kan bygga ett tema “meny” för att använda vad som redan finns i din kyl eller frys. Sedan duka fint, släcka ner, och plocka ut en spellista. För mer detaljer om hur man gör hemmet restauranger känna restaurang-kvalitet, kolla in det här inlägget.

Uppgradera Din Film Nätter

Du kan titta på nästan vad som helst hemma, men folk fortfarande gillar att gå på bio eftersom det är en upplevelse. Lyckligtvis, du kan också återskapa en teater hemma för en lowkey staycation verksamhet.

Dra för gardiner eller tillfälligt hänga filtar över din windows mörkare i rummet om det är ljust ute. Få ut din mjukaste filtar för att göra dina möbler mysigare. Ställ ut några snacks och drycker, så att du inte får upp för att plundra kylen mitten av filmen.

Använd ljus, string lights, eller andra källor för svagt ljus du har att erbjuda knappt-där belysning. Slutligen, städa rummet lite och dölj röran, så inget som distraherar dig från vad som är på skärmen. Du kanske inte har en state-of-the-art-theater-system, men dessa uppgraderingar kommer att hjälpa till att göra filmer hem en uppslukande upplevelse.

Ordna Om Dina Möbler

Du kan göra ditt hem ser helt annorlunda utan att köpa något nytt, helt enkelt genom att arrangera. Detta ger dig en dos av detta beroendeframkallande nyhet, att göra en staycation känns mer spännande. Plus, processen med att flytta kan vara kul i sig själv, att hjälpa dig att se ditt hem i en kreativ nytt ljus.

Stanna hemma och lång sikt är inte vad de flesta människor skulle välja, men det betyder inte att du inte leta efter sätt att njuta av dig själv. Dessa uppgraderingar ger dig en anledning att ta lite välbehövlig ledighet för att ladda och destress. Och ännu en gång reseförbud hävs, kan du hitta dig själv att välja att upprepa staycation upplevelse i ditt nyligen uppgraderat hus!