Hoe te Gebruiken Windows-10 van de Package Manager, “winget”

0
72

Microsoft ‘ s nieuwe Windows-Pakket Manager maakt het eenvoudig om toepassingen te installeren door het uitvoeren van een enkele opdracht. Hier is hoe om te proberen de nieuwe “winget” commando en waarom deze Linux-style-pakket manager is zo spannend voor de toekomst van Windows 10.

Wat Is het Windows-Pakket Manager?

Package managers zijn vaak op Linux. Dan gaat hij op jacht naar een toepassing op het web, downloaden van een installer en klik door middel van een wizard kunt u alleen uitvoeren met een snelle opdracht om te zoeken naar en installeren van een toepassing met de naam.

Bijvoorbeeld voor het installeren van Microsoft PowerToys, kunt u het openen van een terminal venster en voer ” winget installeren powertoys “. De opdracht zal automatisch downloaden en installeren van de software zonder extra input van u. Het is gewoon zo makkelijk.

Onder de motorkap, Microsoft hosting zijn eigen software repository en andere organisaties en individuen kunnen hun eigen archieven. Het is een cruciale functie die de productiviteit verbetert op Linux, met name voor ontwikkelaars en systeembeheerders.

Nu, op dit hulpmiddel is bedoeld voor ontwikkelaars, maar Microsoft of een derde partij ontwikkelaars kunnen de ene dag maak je een eenvoudig grafisch gereedschap dat snel zal vinden en installeren van applicaties. Het zou kunnen worden in de Windows Store, maar met de toegang tot een universum van het Windows-bureaublad-toepassingen ook daadwerkelijk worden gebruikt. In andere woorden, het is net als Chocolatey, maar die is ingebouwd in Windows.

Voor meer details over hoe u het Windows-Pakket Manager werkt en Microsoft ‘ s visie voor de toekomst van het package management op Windows, lezen Microsoft Windows Pakket Manager Preview aankondiging en de officiële Windows Pakket Manager documentatie.

Het Windows-Pakket Manager is een open-source project beschikbaar op GitHub, ook.

Het Installeren van de Windows-Pakket Manager

Vanaf 19 Mei, 2020, het Windows-Pakket Manager is beschikbaar in de preview-vorm. Het op een dag zal direct worden geïntegreerd in een toekomstige update voor Windows 10.

Tot dan zijn er verschillende manieren waarop je kunt krijgen:

  • Het installeren van een Insider build van Windows 10, meld je aan voor het Windows-Pakket Manager Insiders Programma en het installeren van een update voor de App Installer-pakket van de Microsoft Store. U krijgt automatische updates voor het Windows-Pakket Manager als ze beschikbaar zijn, maar je moet het uitvoeren van een onstabiele Windows-versie 10.
  • Download het Windows-Pakket Manager .appxbundle van GitHub. Installeren door te dubbelklikken op het bestand te klikken en te klikken op “Update.” U zult moeten installeren toekomstige updates handmatig vanuit deze download-pagina, maar u hoeft niet tot het uitvoeren van een onstabiele Windows-versie 10.

In de toekomst, niets van dit alles nodig en winget zal worden ingebouwd in alle stabiele versies van Windows 10. In Mei 2020, het is in het voorbeeld formulier als Microsoft proeven en krijgt de bugs uitgewerkt.

GERELATEERD: De Nieuwe Windows Terminal Is Klaar; Hier is Waarom Het Geweldig is

Hoe te Gebruiken winget, het Windows-Pakket Manager

U kan uitvoeren winget van Windows PowerShell of de klassieke Command Prompt omgeving. Wij raden de installatie van de nieuwe Windows Terminal als u dat nog niet hebt gedaan.

Vanaf een opdrachtregel uitvoeren van de winget opdracht om meer informatie te bekijken over het gebruik van de tool.

Om te zoeken naar een toepassing, voert u de volgende opdracht vervangen “naam” met een zoekterm in:

winget zoeken op naam

Om een toepassing te installeren, voer je het volgende commando vervangen “naam” met de naam van de toepassing:

winget installeren naam

Voor meer informatie over een toepassing, voert u de volgende opdracht vervangen “naam” met de naam van de toepassing of een zoekterm in:

winget tonen naam

Om een volledige lijst van beschikbare applicaties, voert u de volgende opdracht:

winget installeren

In de eerste release, winget de repositories zijn al verpakt met een breed scala aan populaire desktop-applicaties. U vindt er alles van de gebruikelijke Windows desktop applications developer tools. De lijst bevat Google Chrome, Mozilla Firefox, Zoom, Stoom, de VLC media player, Spotify, de Terminal van Windows, Visual Studio Code, Ruby, Microsoft PowerToys, en nog veel meer.

Voor het beheren van bronnen, uitvoeren winget bron . Ziet u een lijst van commando ‘ s. Bijvoorbeeld, om de huidige bronnen, voer je uit:

winget bron lijst

In de eerste versie van winget, er is alleen het ingebouwde winget broncode die door Microsoft worden beheerd, ligt op https://winget.azureedge.net/cache . In de toekomst, zult u in staat om toe te voegen bronnen van derden met winget bron toevoegen .

U kunt meer informatie over het gebruik van één van winget s de ingebouwde commando ‘ s doorgeven? om het te. Bijvoorbeeld, om de verschillende opties die u kunt gebruiken met winget, uitgevoerd voor de volgende opdracht:

winget zoeken?

Microsoft zal zeker extra functies toevoegen aan het Windows-Pakket Manager in de toekomst, en het zal alleen maar krachtiger. Zelfs in de eerste release, winget lijkt alles wat we hadden altijd de hoop OneGet zou worden voor Windows 10 werd uitgebracht.

Met voldoende ondersteuning voor ontwikkelaars, het zou zelfs het inschakelen van een grafische pakket beheerder, dat is alles wat we hoopte dat de Windows Store zou worden, te vol van de bureaublad-toepassingen die u daadwerkelijk wilt gebruiken.

LEES VERDER

  • “Het Gebruik van Uw Smartphone als een Amazone-Brand Afstandsbediening van de TV
  • “Het Gebruik van Windows-10 van de Package Manager, “winget”
  • “40 Jaar Later, ‘Pac-Man’ Is Nog Steeds Het Vastleggen Van Onze Harten
  • “Nee, de iOS-13.5 iPhone Update zal niet Sturen Uw medische Gegevens aan de Overheid
  • “Het Annuleren van een Zoom Vergadering