40 Jaar Later, ‘Pac-Man’ Is Nog Steeds Het Vastleggen Van Onze Harten

0
33
Atari

Het was 40 jaar geleden, toen Pac-Man eerste opgeslokt zijn weg in de Japanse arcades en veroverde onze harten met zijn eenvoudige, maar uitdagende gameplay. Zelfs na al die tijd, Pac-Man nog regels als een cultureel icoon. Laten we eens verkennen wat maakt dit spel zo geliefd en blijvend fenomeen.

Het Spel

In de oorspronkelijke 1980 arcade-versie van Pac-Man, speel je als een gele schijf-vormige held en smak je weg door een doolhof. Uw doel is om te eten van alle punten, terwijl het vermijden van vier geesten van verschillende kleuren die je achtervolgen. Als u het verzamelen van elk van de vier power pellets op het podium, maar de op de tafels te zetten. Pac-Man kort krijgt de mogelijkheid om te eten van de geesten, en ze lopen weg van je.

Namco

Op het moment van de release, Pac-Man was ook opmerkelijk voor het feit dat een relatief geweldloze spel. Het is gratis van het schieten, doden, en de explosies die gewoon waren in andere arcade games op het moment. Inderdaad, het spel van de maker, Toru Iwatani, specifiek voorkomen van geweld in Pac-Man te maken het spel aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Deze crossover beroep bijgedragen zwaar aan het spel is ongebruikelijk mainstream succes bij de tijd.

Het is waarschijnlijk dat Pac-Man heeft bewezen altijd populair omdat het zo gemakkelijk voor iedereen te halen en te leren. Er is slechts één interface: een vier-weg joystick, en geen knoppen nodig zijn. De gameplay concept is duidelijk, maar toch uitdagend genoeg te houden u terugkomen voor meer.

De Poorten

Als Pac-Man thuis kwam in de vroege jaren 1980, was het spel net zo populair op de consoles en computers thuis als in de arcades. Over de laatste 40 jaar, het originele Pac-Man arcade spel is verschenen op ten minste 37 computer-en video-game platforms. U kunt het afspelen van een officieel gelicenseerde versie van het spel op iets van een Xbox 360, een click-wheel van de iPod. Als u de telling van illegale games en klonen, Pac-Man is eigenlijk op alles.

De meeste goed ontvangen thuis poorten terug in de dag waren de Atari 800 en 5200 versies van het spel. Later releases, zoals de Namco Museum serie in de jaren’90, hoewel, had de pk’ s beschikbaar op het emuleren van de originele arcade game code voor een meer authentieke ervaring.

Zo ver als mindere poorten gaan, wie herinnert zich niet het verhaal van Pac-Man ‘ s controversiële Atari 2600 versie? Atari beroemde snelde de poort uit de deur ondanks de slechte kwaliteit. Het bedrijf vervaardigde exemplaren van het spel dan de Atari 2600 consoles bestaan, en dan had om te begraven onverkochte voorraad in de woestijn van New Mexico. Het is nog 7 miljoen exemplaren verkocht, maar het liet een slechte smaak in de mond van vele Atari klanten en bijgedragen aan de 1983 Noord-Amerikaanse video game crash.

De Sequels

Niet lang na de release in 1980, spelers ontdekt Pac-Man is een deterministisch spel. Dit betekent dat het speelt precies hetzelfde als je het precies dezelfde ingangen. Een snelle genoeg speler die slaat een set van vijf patronen kunnen spelen Pac-Man voor onbepaalde tijd op één kwartaal (of totdat hij of zij raakt de doden scherm).

Bally-Midway

De makers van Ms. Pac-Man (1981) verbeterde op deze tekortkomingen in hun vervolg door het toevoegen van meer doolhoven en verbeterde ghost AI. Ms. Pac-Man is een blijvend succes in de arcades. Het is zelfs outsold Pac-Man in de AMERIKAANSE stand-alone machine verkoop.

Andere vroege follow-ups, zoals de glansloos Pac-Man Plus en de onderschatte Super Pac-Man, niet veel van een effect in de markt. Ze zijn nog relatief niche games.

Bally-Midway

Echter, Pac-Man is uitgegroeid tot meer dan alleen een spel—het is een franchise. Online video spel database, Mobygames, momenteel lijsten 92 licentie Pac-Man spin-offs. Een paar standouts zijn ms Pac-Man Maze Madness, Pac-Man World, Pac-Man, de Regeling en de Pac-Man Championship Edition DX.

De Merch

Milton Bradley

Na de invoering van zo ‘ n iconische personages, het is niet verrassend dat Pac-Man geïnspireerde een enorme golf van de vergunde goederen. In de jaren ’80, elementen van het spel gemaakt worden op honderden producten, zoals afvalbakken, spreien, rolschaatsen, drum sets, lunch dozen, puzzels, spelletjes, kleding, granen, en nog veel meer.

En vergeet niet Pac-Man voor de Kinderen Kauwtabletten Multi-Vitamine Plus Ijzer, waardoor kinderen imiteren hun macht-korrel-kauwend held in het nastreven van een goede gezondheid.

Rexall

Pac-Man merchandise is nog steeds veel gebruikt vandaag de dag. U kunt het bestellen van Pac-Man sokken, flessen water, fleece dekens, of zelfs een 1/4-size functionele replica van de originele arcade kast. En er is geen einde in zicht.

Het Fenomeen

Pac-Man was misschien wel de eerste video game die in Amerika uitgegroeid tot een mainstream cultureel fenomeen. Het was bedekt vaak door de pers, en zelfs gedemoniseerd op keer.

Het spel is ook de inspiratie voor een Amerikaanse hit single genaamd “Pac-Man Fever” door Buckner & Garcia. Het bereikte Nummer 9 in de Billboard Hot 100 chart in Maart 1982.

Pac-Man is nog steeds een culturele stoere. In 2015, het karakter had van een prominente rol als het verkeer-munching-monster in de film Pixels. Hoewel de film werd grotendeels negatieve recensies, het was nog steeds een herinnering van de evergreen, iconische aard van Pac-Man.

Onlangs, om te vieren dat de game het 40-jarig jubileum, auteur Tim Lapetino is tweeten over Pac-Man dagelijks. Zijn doel is om iets te doen Pac-Man-gerelateerde elke dag dit jaar. Het is leuk om te volgen de interessante weetjes deelt hij.

Hoe om te Speel de Originele Pac-Man Vandaag

In tegenstelling tot veel 40-jaar-oude video games, Pac-Man is nog steeds beschikbaar op moderne hardware. Je kunt spelen als een stand-alone, natuurlijk. Maar het is ook in de collecties van de meeste moderne gaming platforms, waaronder Windows, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Schakelaar, iPhone, iPad, en Android.

Pac-Man kan ook nog steeds op de loer bij uw plaatselijke arcade. Op Namco ‘ s werelds Grootste Pac-Man machine, kunt u de originele iconische op een bijna negen meter hoog scherm.

Je kan zelfs het spelen van een interpretatie van Pac-Man een Google Doodle in uw web browser. Het is gewoon een herinnering aan het feit dat Pac-Man is overal, en, waarschijnlijk, zal blijven voor de komende decennia. Gelukkige verjaardag, Pac-Man!

LEES VERDER

  • “Nee, de iOS-13.5 iPhone Update zal niet Sturen Uw medische Gegevens aan de Overheid
  • “Het Annuleren van een Zoom Vergadering
  • “Het uitschakelen van COVID-19 Blootstelling Loggen en berichten op de iPhone
  • “Wat Is LinkedIn Premium, en Is het de moeite Waard?
  • “Hoe Je iPhone de Nieuwe COVID-19 Blootstelling Meldingen Werken