EasyJet Hackare Stal Uppgifter 9 Miljoner Kunder

0
43
EasyJet

EasyJet, en budget flygbolag baserat i STORBRITANNIEN, erkänt att hackare har brutit mot sina servrar och stal detaljer av 9 miljoner kunder. Data tas bland annat e-postadresser, resplaner, och i vissa fall, information om kreditkort.

Hacka tycks ha börjat i januari, men EasyJet är fortfarande undersöker. Koncernchef Johan Lundgren kommenterade att “…eftersom vi blev medvetna om det inträffade, det har blivit tydligt att det på grund av att COVID-19 det är ökad oro om personuppgifterna används för online-bedrägerier. Som ett resultat, och på rekommendation av ICO, vi kontaktar de kunder vars reseinformation öppnades och vi råda dem att vara extra vaksamma, särskilt om de får icke begärd kommunikation.”

EasyJet säger att det verkar inte som någon är att missbruka personlig information som stulits ännu. Men att hackare få tillgång till över 2 000 kundernas kreditkortsuppgifter. För sin del, att företaget nu arbetar med ledande kriminaltekniska insatser och anmält den Nationella It-Säkerhet Centrum.

EasyJet lovar att det kommer att kontakta alla 9 miljoner drabbade kunder kan 26: e Maj och är rådgivare till försiktighet om någon oönskad e-post som ser ut att vara från EasyJet. Tack vare den information som stulits, kunder kan vara mer sårbara än vanligt försök till nätfiske.

Om du har flugit med EasyJet, det kanske dags att kontakta ditt kreditkortsföretag och låsa dina konton.

via Reuters