Ska Du Bry Dig Om IPv6 För Er Webbserver?

0
31
metamorworks

IPv6 är den senaste versionen av Internet-Protokollet, som ersätter den gamla IPv4 som fortfarande driver majoriteten av webben, och för att lösa den IP-utmattning fråga. Är det verkligen snabbare, och ska du bry dig om det för din server?

IPv6 Snabbare?

Det är lite av en debatt kring denna fråga. På papper, IPv6 bör vara marginellt långsammare. Rubriken storleken är mycket större, på grund av IPv6 behöver 128 bitar för käll-och måladresser jämfört med IPv4 är 32 bitar. Generellt, IPv6-headern storlek är nästan fördubblats.

Detta är egentligen inte ett problem i praktiken dock, eftersom IPv6 är inte bara en ökning i adress storlek—det förenklar hantering av trafik, och i vissa fall kan leda till faktiska resultat ökar på grund av flaskhalsar i IPv4-infrastrukturen.

I det förflutna, IPv6 används för att vara fruktansvärt långsam, men det blir bättre år från år. Enligt Facebook 2015, IPv6 bättre TCP-connect-svar gånger med upp till 15%. Detta är dock på order av några millisekunder, vilket inte är någonting, men är inte en sådan radikal hastighet förmåner som kräver att du aktiverar den direkt.

I vissa fall dock, IPv6 kan faktiskt vara lite långsammare än IPv4, för att inte nämna det faktum att vissa användare inte kan få tillgång till IPv6 innehåll.

Bedömning: Det Gör inte Ont att Aktivera Det

Den goda nyheten är, vi behöver inte lösa den här debatten, eftersom frågan egentligen inte frågan. Du behöver inte välja det ena eller det andra. De flesta moderna webbläsare kommer att skicka ut TCP-handskakning begär att både IPv4-och IPv6-adresser på din webbserver (liksom alla andra alternativa adresser). Den som svarar först som väljs för att göra den fullständig anslutning.

Om en äldre webbläsare stödjer inte detta, det kommer helt enkelt att ansluta till IPv4-adress. Detta är känt som den Glada Ögonglober (eller Snabb Återgång) algoritm, och det är den främsta orsaken som gör att IPv6 adopterbara i första hand.

Generellt, om du inte kan aktivera IPv6 för vissa skäl, eller helt enkelt inte bryr sig, kommer du inte att gå miste om mycket. Dock, så är det mycket enkelt, och med potentiella prestanda på bordet, är det värt att ta några minuter att slå på den. Efter allt, det kan inte skada.

RELATERAT: Hur att Hitta Din Nginx Configuration-Mappen

Hur för Att Slå På IPv6 i NGINX och Apache

Innan du börjar måste du se till att webbservern är även tillgänglig över IPv6. Detta innebär vanligtvis att du begär en IPv6-adress från din VPS-leverantör. För AWS, IPv6-adresser skapas automatiskt för EC2-instanser, och tilldelas ENI—inte-instansen själv.

Efter det, du kommer att behöva skapa en AAAA-Post (fyra gånger IPv4) på din DNS, så att användarna kommer att veta vilken adress du vill ansluta till. Din DNS-leverantör bör ha ett alternativ för detta. För AWS, du kan även skapa AAAA Alias records, som kommer att karta dynamiskt till en AWS resurs över IPv6.

För NGINX, kan du aktivera IPv6-genom att lyssna på din server är tillgänglig IPv6-adresser, med följande syntax:

servern {
lyssna [::]:80;
}

Alternativt, du kan lyssna på en enda manuell adress med hjälp lyssna [ADRESS]:80, eller bara aktivera IPv6 med hjälp av ipv6only=på.

För Apache, kan du aktivera det på samma sätt med hjälp av en extra Lyssna direktiv i din httpd.conf:

Lyssna [ADRESS]:80