Hur Sideload Appar och Spel på Dina Oculus Quest

0
31

Oculus Quest är en fristående VR headset som kan göra spel och appar utan en stationär PC. Du installerar normalt spel och appar via Oculus Butik, men du kan också sideload inofficiella appar som använder en PC.

Var Hittar Sideloadable Apps

Eftersom du behöver en APK-fil appen själv att sideload det, behöver du en plats för att få dem. Det bästa inofficiella registret för sideloaded apps är SideQuest, en alternativ butik för Jakt-appar. Medan vissa av dem är betalda, de flesta appar på SideQuest är helt gratis.

Varning: Som alltid när sideloading apps—eller bara hämta program från webben—du bör se till att du bara ladda ner appar från källor som du litar på.

Sidequest har en fristående desktop app som hanterar den faktiska sideloading processen. Du kan skicka apps till SideQuest direkt från hemsidan, vilket kommer att installera dem direkt till din Oculus Quest, förutsatt att den är ansluten till din PC.

Förutom att sideloading, SideQuest har verktyg för att skicka ADB-kommandon, surfa på enheten filer och ändra inställningar för enheten. Du är också inte begränsat till apps från SideQuest—du kan sideload något du har en APK för.

Sideloading En App

Du måste först aktivera utvecklarläget att tillåta sideloading. Det är inte växla för detta från headsetet, bara från Oculus app för iPhone, iPad eller Android. Välj “Inställningar” från appen, klicka på ditt headset (du kan behöva aktivera den), och välj “Fler Inställningar”.

Välj “Utvecklingsläge.”

Sedan växla mellan att slå på.

Oculus nyligen började kräva att folk ska registrera dig för deras developer program för att aktivera utvecklarläget. Detta är helt och hållet gratis, men du kommer att omdirigeras till deras hemsida där du kommer att bli ombedd att logga in och skapa en ny “Organisation”. Du kan bara skriva in ditt namn och kommer tillbaka till inställningar.

Du kan behöva vända på knappen igen när du skapar din organisation. När det faktiskt är aktiverat, måste du starta om ditt headset för att tillämpa ändringarna. När det massor tillbaka upp, du kommer att bli ombedd att tillåta USB-felsökning, som kommer att tillåta sideloading. Markera “Tillåt Alltid.”

Nästa, ladda ner det SideQuest programmet och installera det på din DATOR. När du laddar det, bör du se det headset som är anslutet i det övre hörnet. Om det inte är ansluten, kan du behöva installera Oculus App för Strävan att installera rätt drivrutiner till headsetet.

När den är ansluten, kan du sideload apps genom att installera dem från själva appen, installera den från webbplatsen (vilket kommer att öppna SideQuest), eller genom att manuellt installera APK från kontrollerna längst upp till höger.

Om du vill avinstallera appar, du kan göra det från SideQuest också. Klicka på “Appar” – menyn under kontroll, och välj “Avinstallera Appen” inställningar för appen.

Var Hittar Sideloaded Apps

Du kommer inte hitta sideloaded apps på Oculus Uppdrag startskärm, tyvärr. Facebook vill verkligen att du spenderar pengar i den officiella Oculus butik, så din Strävan tucks sideloaded program i en “Okända Källor” kategori i menyn Bibliotek.

Denna lista är fortfarande lätt åtkomliga, men du kommer inte att kunna fästa dem till favoriter eller visa miniatyrer.

LÄS NÄSTA

  • “5 GIPHY Alternativ för att ladda upp och Dela Gif
  • “Hur Sideload Appar och Spel på Dina Oculus Quest
  • “Hur Får man en Vertikal Aktivitetsfältet i Windows 10
  • “Hur Fixar Crackly Ljud och Andra Mac-Problem med Ljud
  • “Bästa Gratis Microsoft Office Alternativ