Hur Mendeley Desktop Kan Öka Din Förmåga Att Göra Undersökningar

0
53

Mendeley desktop är en av de bästa forskningen verktyg för akademiker eller studenter där ute.Oavsett vilken typ av forskning som du gör, detta är den typ av verktyg som du behöver för att få det att gå så smidigt som möjligt.

Om du har aldrig hört talas om Mendeley eller vill ta reda på hur du får mest ut av det, här är hur denna programvara kan öka din förmåga att göra undersökningar.

Vad Är Mendeley Desktop?

Innan vi går vidare, vi måste rensa upp exakt vad Mendeley Desktop är och vad det inte är. Mendeley är skrivbordet ansökan komponent i Mendeley forskning ekosystem. Denna programvara liv på din stationära dator och separat från web-gränssnitt eller mobila applikationer.

Naturligtvis, Mendeley mobila applikationer är en viktig del av det övergripande systemet för. Cloud service är det lim som binder ihop det hela. Vi kommer att beröra dessa andra komponenter av den totala tjänsten som bra, men det viktigaste ämnet på sidan är programmet på datorn.

Mendeley: Gratis vs Premium

I den senaste, gratis versionen av Mendeley kom med några ganska allvarliga begränsningar. I dessa dagar dock, den största skillnaden mellan gratis service och premium service är mängden av moln lagring får du. Gratis användare får två gigabyte lagring i molnet medan premium-användare får allt större belopp beroende på hur mycket de betalar.

Gratis användare har också möjlighet att skapa fem privata grupper som kan ha upp till 25 medarbetare. Vi pratar om denna grupp har en lite senare. Det är mycket osannolikt att oberoende forskare eller studenter betalar endast för premium-versionen.

Om du behöver större samarbete i grupper eller en hel del moln lagring, du är mest sannolikt kommer att ha någon form av institutionella licens för Mendeley eftersom du förmodligen att arbeta för ett universitet eller forskningsinstitution. Kom ihåg att kontrollera med din institution innan du betalar du själv.

Det Första Steget: Att Äta Källor

I sin kärna, Mendeley Desktop är en referens verktyg. Du kan inte göra något med programmet om du inte har en databas av källor. Eftersom det kan vara jobbigt att manuellt ange information för varje källa, Mendeley Desktop har några fiffiga verktyg för att hjälpa till att snabba upp processen.

De flesta akademiska artiklar kommer i form av ett PDF-dokument. Du kan ange specifika mappar på din hårddisk för att vara bevakad av Mendeley Desktop. Alla Pdf-filer som kopieras till denna mapp kommer automatiskt att intas i din databas.

Mendeley kommer att försöka extrahera rätt information från dokument automatiskt, även om varje PDF-fil har en mycket annorlunda format. Du behöver se till att informationen är korrekt, men detta kommer att spara en hel del tid i det långa loppet.

Om du behöver ange en källa manuellt, kan du ibland komma undan med att bara skriva i rubriken och sedan markera den källa som “behöver översyn”. Mendeley kommer då in titeln mot Google Scholar, och automatiskt fylla i alla uppgifter om den finner en match.

Du bör också se till att skapa anpassade listor för dina källor. När du först in nya källor i Mendeley det hela går in i en osorterad hög. Det är inte ett bra sätt att lämna saker om du arbetar på flera papper eller projekt.

Kommentarer Och Anteckningar

Efter att du har laddat en ny uppsats i din Mendeley databas, kan du markera viktiga bitar av text och lämna kommentarer för dig själv och för medarbetare.

Detta är en viktig funktion för den som håller på med akademisk forskning. När du gör din forskning, hundratals källor kan stapla upp. Det är viktigt att lyfta fram alla de delar som är relevanta för ditt eget papper och hålla en organiserad koll på dina tankar på den tiden, när man läser forskning av andra.

Den Bästa Delen av Mendeley Desktop Är Automatiserad Källa

Be någon annan som har haft att göra akademiskt skrivande, och de kommer att berätta för dig en av de mest tråkiga delarna av denna skrift är att ha att göra referenslistor i slutet av pjäsen. En av de bästa sakerna med Mendeley Desktop är det faktum att du kan automatisera nästan alla dina citation sysslor.

Allt du behöver göra är att vara noggrann med att samla alla dina källor i din Mendeley databas. Sedan när du skriver dina papper, kan du använda de plugins från Mendeley Desktop i din ordbehandlare för att infoga citat som du går.

Den verkliga magin kommer när du är klar och har att sätta ihop din lista över källor eller en bibliografi. Om du lägger alla citat i din bit som du gick på, du har bara att klicka på en enda knapp för att automatiskt generera hela listan över källor i rätt akademisk citering format.

Detta är inte det stora en del med kortare uppsatser, men om vi pratar en hel avhandling eller en lång uppsats med hundratals källor för det här känns som den bästa funktionen som någonsin skapats.

Mendeley Är Bra För Lag

Mendeley Desktop är perfekt för studenter som arbetar med forskning projekt oberoende forskare som skriver och publicerar ensam. Men dessa dagar trenden är överväldigande majoritet mot co-publishing med andra akademiker. Det är “publish or perish” efter allt.

Mendeley har några bra verktyg för samarbete, som tillåter människor att gemensamt samla in litteratur, dela anteckningar och annat dela på belastningen av forskning. Inte bara innebär detta att du kommer att få arbetet gjort snabbare, det innebär också att du kan lära dig från andra personer i laget som är mer erfarna forskare än du.

Mendeley Kan Hjälpa Dig Att Hitta Viktiga Papper

Oavsett vilken akademisk disciplin du tränar, är det viktigt att alltid hålla sig up-to-date med den senaste forskningen. Mendeley är ett otroligt kraftfullt verktyg för att hitta nya artiklar som du borde läsa. Funktionen kallas Mendeley Föreslår och använder din personliga profil tillsammans med ett system som övervakar vilka tidningar som läses och citeras mest, att komma med förslag till dig när det kommer till din läslista.

Du kommer att se artiklar som har en betydande inverkan i ditt område som du nog bör läsa. Detta är ett stort steg framåt jämfört med den gamla stil att göra en litteraturöversikt. Naturligtvis, du bör inte förlita sig på något som Mendeley Tyder på av sig själv.

Den Mest Grundläggande Forskning Verktyg I Din Arsenal

Det finns en anledning till akademisk publicering jätte Elsevier köpte Mendeley och varför det har blivit så populära under åren. Denna programvara tar en hel del tråkiga sting av forskning och akademiskt skrivande. Detta kommer inte bara att göra dig till en mer produktiv akademiska, det kommer också att göra dig mer motiverad att faktiskt skriva!

Att veta att de tråkiga delarna av jobbet är automatiserade eller mycket snabbare att göra innebär att du kan ha en känsla av spänning om din forskning skriftligt i stället för en känsla av fruktan. Det är långt mer än halva slaget.