De Beste Gratis Microsoft Excel Alternatieven

0
63
Rawpixel.com/Shutterstock.com

Spreadsheets zijn overal: mensen gebruiken ze elke dag voor het bijhouden van de voorraad, budgettering, data tracking, en een miljoen andere dingen. En, terwijl Microsoft Excel is de ga-naar-spreadsheet voor de jaren, er zijn ook andere (gratis) alternatieven die u misschien graag meer.

Wat uw reden ook is voor het gebruik van een spreadsheet, is de kans groot dat je hebt gebruikt Microsoft Excel op een bepaald punt. En, terwijl de software is meer dan geschikt voor het verwerken van alles wat je gooien op het (zelfs Oma ‘ s breien patronen en je kleine broer Minecraft bouwplannen), Excel is duur en zelfs mist een aantal functies zodat het beter bruikbaar. Gelukkig zijn er genoeg gratis alternatieven beschikbaar, waarvan vele zijn net zo krachtig en makkelijk te gebruiken.

Wat te Zoeken in een Microsoft Excel-Alternatief

Gratis spreadsheet-software moet net zo krachtig als de betaalde opties en komen uitgerust met alle tools die u nodig hebt om een spreadsheet van uw hart uit. Hier zijn de belangrijkste kenmerken in goede spreadsheet-software moet bieden, en waarom ze belangrijk zijn:

  • Een Intuïtieve Interface: Spreadsheets zijn ontworpen om complexe taken uitvoeren, maar dat betekent niet dat de software zelf moet worden onhandig of moeilijk te gebruiken zijn. De beste Excel-alternatieven hebben een schone, moderne look en slimme tool organisatie en zijn uitgerust met een kant-en artillerie van built-in formules, functies en sjablonen. De software moet ook cross-platform ondersteuning, zodat u kunt ze overal.
  • Live Samenwerking Ondersteunen: Als uw team nodig heeft om samen te werken door middel van een werkblad, is het noodzakelijk dat de software ondersteunt gelijktijdige samenwerking. Ook moet het programma ook in staat om bij te houden wie doet wat, wanneer en waarmee u het vergrendelen van afzonderlijke cellen (of het hele document), zodat er geen ongewenste wijzigingen kunnen worden aangebracht. Het moet ook kunt u de spreadsheet als alleen-lezen en het inschakelen van andere machtigingen voor gebruikers.
  • Krachtige Functies en Formules: Of je bent het bijhouden van het magazijn de voorraad, het hanteren grondslagen voor uw afdeling of het maken van grafieken van gegevens voor een volgende presentatie, spreadsheet software heeft een breed scala van formules bij de hand. Opties voor eenvoudige wiskunde zijn een gegeven, maar als je iets meer geavanceerde zoals statistische of logische functies, of de mogelijkheid tot het maken van een aangepaste functie, de software moet in staat zijn om greep die ook.
  • Dynamische Beelden: Niet dat het kijken naar duizenden cellen van tekst en getallen is een ton van plezier, maar diagrammen en grafieken zijn een beetje gemakkelijker op de ogen. Visuals laat u gegevens in een oogopslag en zijn een must-have item voor presentaties. Goede Microsoft Excel alternatieven ondersteuning voor dynamische tabellen en grafieken worden bijgewerkt in real-time als uw gegevens niet, en moet zorgen voor een uitgebreide aanpassingsmogelijkheden, zodat u kunt uw beelden kijken en werken precies hoe u ze wilt.
  • Geavanceerde Functies: de Meeste mensen waarschijnlijk niet steeds moeite met de geavanceerde functies die te vinden zijn in de meeste spreadsheet-software, zoals aangepaste macro ‘ s, filters, draaitabellen, voorwaardelijke opmaak, of de mogelijkheid om te berekenen en analyseren van grote datasets. Echter, het is leuk om te weten dat die kenmerken zijn er als je ze nodig hebt.

Beste Cloud-Gebaseerde Excel-Alternatief: Google Spreadsheets

Google

Google spreadsheets (Free) is inmiddels zo goed bekend als Microsoft Excel. Google-gebruikers al toegang hebben tot deze app, plus de mogelijkheid om te integreren met andere Google-producten (zoals Google Formulieren en Gegevens van Google Studio) maakt het voor u gemakkelijker om op koers te blijven tijdens het werken aan uw projecten. De vellen slaat alles maakt u tot de Cloud, zodat u toegang heeft tot uw spreadsheets vanaf elke desktop -, iOS-of Android-apparaat.

De software is makkelijk te navigeren en te gebruiken met een schoon en minimalistisch uiterlijk. Ondersteuning voor gelijktijdige samenwerking is geweldig voor de teams, en het heeft zelfs een ingebouwde group chat omgeving, waarin iedereen in uw team kunt praten over het document als ze werken. Kunt u reageren op cellen en specifieke gebruiker machtigingen voor afzonderlijke cellen of het hele document. Een robuuste Bladen Help-sectie is ook klaar om te helpen in het geval u vragen heeft.

Lakens heeft ton van built-in formules, evenals tal van draaitabellen, voorwaardelijke opmaak opties, en sjablonen bespaart u tijd en moeite. Het bevat robuuste, aanpasbare grafieken en tabellen voor het visualiseren van uw gegevens, die dynamisch bijwerken als uw gegevens doet. Google spreadsheets slaat ook granulaire documentatie van wijzigingen en ondersteunt versiebeheer.

Lees meer op Google spreadsheets

Het beste voor Apple-Gebruikers: Apple iWork Numbers

Apple

Apple ‘ s versie van Excel, iWork Numbers (Gratis), is beschikbaar voor iedereen met een iCloud-account (inclusief PC-gebruikers), maar de mobiele app alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers (sorry, Android). Nummers, natuurlijk, ondersteunt de Apple potlood, dus als je op je iPad, u kunt notities maken en diagrammen handmatig. De app biedt ook ondersteuning voor real-time samenwerking met u real-time bewerkingen, en kunt u opslaan en exporteren van documenten naar Excel-bestanden als u nodig hebt om te werken met iemand met behulp van Excel. Als u een belangrijk document beveiligen in de Nummers, die u kunt vergrendelen met een wachtwoord, Contact ID, of Face ID.

In Apple ‘s waar minimalistische vormen, Cijfers’ standaard is een leeg vel in plaats van een raster (zoals Excel en haar alternatieven bieden), en de functies zijn schaars en minimaal vertegenwoordigd. U kunt deze eenvoudig toevoegen van grafieken, tabellen en andere inhoud als dat nodig is, of kies een sjabloon waarmee u aan de slag. Nummers heeft meer dan 700 aanpasbare vormen kunt u de mode voor het visualiseren van gegevens, evenals tal van opties voor het aanpassen van de manier lettertypes, tabellen en cel randen geven. De app tools kan omgaan met complexe functies en formules, en van zijn Smart Categorieën functie geeft tabel organisatie en samenvattingen voor dieper inzicht in uw gegevens.

Lees meer op Apple iWork

Beste Open-Source Excel-Alternatief: LibreOffice Calc

LibreOffice

Calc (Gratis), onderdeel van LibreOffice is een robuuste spreadsheet-programma voor Windows, macOS en Linux-gebruikers. Hoewel de software niet op de schoonheid en de flits van de andere alternatieven, het is open-source, wat betekent dat je toegang hebt tot veel meer functionaliteit en de vrijheid te passen vrijwel alles. Als u niet wilt beginnen met een leeg document, kies een gratis sjabloon om het werk uit.

LibreOffice Calc heeft ingebouwde ondersteuning voor Excel-bestanden. U kunt ook de weergave ervan aanpassen zodat het alleen toont u de tools en functies die u met de gegevens wilt werken, en de handige sneltoetsen maken het gemakkelijk om snel te navigeren in de interface. De ingebouwde wizard helpt u bij het maken van visualisaties van uw gegevens en gebruik maken van andere geavanceerde functies, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is voor nieuwe en ervaren gebruikers.

Calc is een handig hulpmiddel genoemd DataPilot dat kunt u het importeren van ruwe data uit externe databases en manipuleren in uw eigen spreadsheet. U kunt ook het maken van dynamische diagrammen en grafieken die weergeven bijgewerkte gegevens in real-time. De software biedt een flexibele cel opmaak en robuuste customization opties voor tekst, cellen en diagrammen. Daarnaast is de samenwerking in Calc is ook mogelijk, maar deze functie is niet zo robuust als in vrijwel alle andere alternatief.

Lees meer op LibreOffice

Dichtstbijzijnde Microsoft Excel: WPS Office-Werkbladen

WPS Office

Als u op zoek bent naar een Excel-alternatief dat ziet er nog steeds en functies grotendeels zoals Excel, WPS Office-Werkbladen (Gratis) is het een te kiezen. Naast het hebben van een vergelijkbare lay-out naar Excel, WPS is ook compatibel met de XLS -, XLSX-en CSV-bestanden, zodat u kunt bestanden importeren van (of exporteren naar Microsoft Excel, zonder probleem. WPS Office is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux, iOS, Android, en wel op het internet (maar alleen als de gehele suite); als u toegang wenst tot slechts Spreadsheets, je bent nog steeds zitten met de hele suite, met inbegrip van de tekstverwerker.

WPS is een mooie en moderne interface die gemakkelijk te gebruiken is. Het ondersteunt het bijhouden van wijzigingen en opmerkingen, alsmede de samenwerking met WPS en gebruikers van Microsoft Office, en het heeft meer dan 50 sneltoetsen voor eenvoudiger navigatie. De software ondersteunt: advanced pivot-tabellen, bevat meer dan 100 formules die u kunt gebruiken voor uw data en heeft een wat-als-analyse van de functie die u kunt gebruiken voor het vinden van oplossingen voor data-intensieve en complexe problemen. Betalen om te upgraden naar de Premium formule ($29.99/jaar) elimineert de advertenties, krijgt u bij de cloud-opslag, en kunt u toegang krijgen tot het programma op tot negen apparaten (in plaats van drie op het gratis plan).

Lees meer op de WPS Office

Het beste voor Serieuze Analyse van de Gegevens: Zoho Office Vel

Zoho

Zoho Office Blad (Gratis) is groot spreadsheet-software voor tal van redenen, de eerste is de AI-powered data-analyse tool, Zia, die analyseert uw gegevens en verschaft inzichten om u te helpen beter te begrijpen. Zia krijgt ontdoen van inconsistenties en dubbele waarden, en automatiseert pivot tabellen en grafieken, die je vervolgens kunt toevoegen aan spreadsheet’. Je kan ook de vraag stellen:” de tool vragen heeft over uw gegevens of tot het analyseren van deze gegevens met bepaalde filters in de plaats, en het zal u helpen een antwoord te vinden.

Zoho niet ontbreken voor andere functies, ofwel, zoals real-time samenwerking voor maximaal 25 gebruikers of een chat paneel waar gebruikers kunnen bespreken documenten. De audit trail tool laat je zien wie een bepaalde wijziging heeft aangebracht aan het document, en Zoho een back-up van elk document met de standaard versie van back-ups, zodat u geen zorgen hoeft te maken over verlies van gegevens. U kunt het vergrendelen van het hele document, of slechts bepaalde cellen, met een wachtwoord, lezen en machtigingen bewerken en publiceren van alle of een deel van uw spreadsheet op het web.

De app ondersteunt meer dan 350 functies, in aanvulling op geavanceerde functies zoals draaitabellen en voorwaardelijke opmaak. Het automatiseren van bepaalde taken, het maken van validaties voor het invoeren van gegevens, het verzamelen van gegevens van formulieren, en het importeren van gegevens uit externe bronnen zoals een webpagina, een RSS feed, of een extern bestand. De app kunt u ook aangepaste functies en macro ‘ s opnemen. Zoho is cloud-gebaseerd en kan worden geopend overal.

Lees meer op Zoho