Intel ‘s 10e Generatie Cpu’ s: Wat is Nieuw, en Waarom is Dit belangrijk?

0
52
Intel

Intel steeg naar AMD ‘ s Ryzen 3000 uitdaging met de recente aankondiging van de nieuwe 10e generatie desktop-processoren. Nagesynchroniseerde Komeet Lake-S, deze Cpu ‘ s brengen een hoop verbeteringen en een paar verrassende nieuwe functies. Hier is wat zo geweldig is aan hen, en de reden waarom PC-bouwers, of iedereen die op zoek is naar een binair bureaubladen, moet rekening houden met een voor hun volgende rig.

Intel kondigde de nieuwe Comet Meer desktop chips op 30 April. Eerder die maand, het nieuwe Komeet Meer mobiele processors voor laptops en andere kleinere Pc ‘ s. We zullen niet dieper ingaan op de laptop van de kant van de dingen hier. Echter, Intel zei meer dan 100 laptops zijn gepland om uit te komen met de nieuwe 10e generatie processors van dit jaar. Als voor de desktop-processoren, die moet beginnen uit te rollen in Mei 2020.

Veel Kernen

Komeet Meer Cpu ‘ s hebben veel van de kernen. De Core i9-10900K is de top-chip, met 10 cores en 20 draden. CPU-kernen proces van de instructies van het systeem en uw PC zijn magische werk. Hoe meer kernen, hoe meer aanwijzingen van een systeem tegelijk kan verwerken. Het systeem zal ook beter presteren.

De één addertje onder het gras is de ontwikkelaars van de software te profiteren van al die prachtige kernen. Veel mensen niet, omdat ze hoeft niet zo veel macht, of hun software is niet geoptimaliseerd voor mega-core-computers.

Toch, als uw workload gaat om zware apps, zoals foto – of video-editing, of games, dan al die kernen kan helpen.

GERELATEERD: CPU Basis: Meerdere Cpu ‘ s, Cores en Hyper-Threading Uitgelegd

Hyper-Threading (Bijna) Alle de Weg naar Beneden

Intel

Hyper-Threading is intels naam voor het splitsen van een kern in twee virtuele. Zo ver als het besturingssysteem is betrokken, krijgt u twee cores voor de prijs van één. Dit betekent dat uw machine kan verwerken instructies sneller. In het verleden, heeft Intel zijn gierig met Hyper-Threading op desktops, beperkt tot Core i7 en Core i9 processor.

Voor Komeet Meer, echter, vindt u Hyper-Threading alle de weg naar beneden naar de Core i3 en Pentium delen. Over het algemeen, met Komeet Lake-S -, Core i3-onderdelen hebben vier cores en acht threads, Core i5 zes en 12, Core i7 acht en 16, en de Kern van het i9s 10 en 20.

Dat veel Hyper-Threading is enorm en betekent dat er kan worden verrassende aanbiedingen op decentrale Cpu ‘ s voor budget gaming. Als het bureaublad Komeet Meer beoordelingen in, koopjesjagers willen lezen ze zorgvuldig voor prestaties en informatie over prijzen en de trade-offs met Core i3-processors.

Nieuwe Moederborden

CPU-makers in het algemeen proberen te maken Cpu ‘ s achterwaarts compatibel met oudere moederborden voor een paar generaties, maar dat duurt niet voor eeuwig. Op een bepaald punt, de eisen van de nieuwe processors verlangen een nieuwe moederbord CPU-sockets, en dus nieuwe moederborden. Die tijd is uitgerust met Intel Komeet Meer.

Komeet Lake-S maakt gebruik van een nieuwe LGA1200 socket. De nieuwe moederborden zal zijn makkelijk te herkennen, ze hebben specifieke aanduidingen, met inbegrip van Z490, B460, H470, en H410.

Verbeteringen aan de Efficiency van de hitteoverdracht

Intel

Het grootste probleem van een computersysteem moet oplossen is hoe om af te koelen. Wanneer onderdelen van de computer te warm te krijgen, hun veiligheid mechanismen start opvoeren van de prestaties. In andere woorden, ze krijgen langzamer om te voorkomen dat fysieke schade. De toets, dan wordt voor deze onderdelen om warmte zo efficiënt mogelijk, zodat fans of liquid cooling-apparaten kunnen verdrijven de warmte voordat het te ver gaat.

Intel ‘s nieuwe 10e generatie Cpu’ s zijn beter zou moeten zijn bij de overdracht van warmte. Intel maakte een aantal interne aanpassingen op het verhogen van de grootte van de integrated heat spreader (IHS). De IHS is het deel dat de overdracht van de warmte van de CPU. De grotere omvang moeten houden van de warmte van de CPU ‘ s ingewanden efficiënter, en kan resulteren in betere prestaties.

Zet de Draden voor Minder Warmte

Zoals we eerder besproken, de kop van Intel ‘ s Hyper-Threading is het mogelijk de CPU sneller te werken. Zoals gebruikelijk met PC hardware, het nadeel is de hogere prestaties gaat ten kosten van het genereren van meer warmte.

Met Komeet Meer, Intel maakt het mogelijk af te sluiten Hyper-Threading op een per-core basis. Dus, in plaats van een kern als twee, één zal werken als één. Met minder cores werken, de CPU genereert minder warmte. Met minder warmte, de kernen die werken kan presteren op een hoger niveau voor langere periodes.

Het is een beetje onduidelijk hoe het allemaal werkt in de praktijk. Het blijkt echter dat het uitzetten van Hyper-Threading vereist een duik in het BIOS, in plaats van een eenvoudige schakelaar in de Windows-10.

Thermiek Door het Dak

Het is een goede zaak Intel heeft al dat werk op de warmte-overdracht efficiëntie omdat sommige van deze Cpu ‘ s zijn in staat om echt warm te worden. De top-tier Komeet Lake—processors, de Core i9-10900K, de Core i7-10700K, en de Core i5-10600K—kan genereren tot 125 watt aan warmte onder een hoge werklast. De meting van dit is de zogenaamde thermal design power of TDP.

Dit alles betekent alleen Pc ‘ s moeten een goede koeler te houden met een hogere tier Komeet Meer monsters van het krijgen van te heet.

GERELATEERD: Wat Is de TDP voor Cpu ‘s en Gpu’ s?

Het Doorbreken Van 5.0 GHz

Intel

CPU-snelheden worden uitgedrukt in gigahertz. Over het algemeen, hoe hoger de kloksnelheid, des te beter een CPU presteert. Er zijn een aantal grote beperkingen van die verklaring, maar we zullen niet in hier.

Consument Cpu ‘ s meestal niet meer dan 5 GHz, maar Intel heeft een manier gevonden. Komeet Meer Cpu ‘ s gebruik van een nieuwe technologie genaamd Thermische Snelheid Boost (TVB). Dit zal duwen met een single core-up van 5,3 GHz, wanneer de processor temperatuur onder de 70 graden Celsius. Die single core in staat zal zijn om te presteren op een hoger niveau voor korte uitbarstingen, die kunnen helpen voor gaming en andere veeleisende toepassingen.

De Core i9 Komeet Lake desktop Cpu ‘ s hebben ook een functie genaamd Turbo Boost 3.0 Max. Dit vindt de twee best presterende kernen (niet presteren even goed) op een processor en duwt hun snelheden een beetje hoger voor bepaalde toepassingen, zoals gaming. Nogmaals, het resultaat is een snellere processor onder bepaalde werkbelasting.

GERELATEERD: Waarom Kunt U niet Gebruik maken van Snelheid CPU Klok te Vergelijken met de Prestaties van je Computer

PCIe Overklokken, Maar Geen PCIe 4.0

Intel

Sommige Komeet Meer moederborden kunnen overklokken PCIe lanes te eke meer de prestaties van de componenten, zoals grafische kaarten. Deze mogelijkheid is afhankelijk van het moederbord, als het aan de producent om deze functie een realiteit. Deze functie is vooral voor extreme overklokkers—de hot rodders van de PC universum.

Iets van de nieuwe Intel Cpu ‘ s niet is PCIe 4.0 vermogen—ze zullen de stok met PCIe 3.0, in plaats van. PCIe 4.0 helpt componenten zoals videokaarten en-opslag schijven uit te voeren op het dubbele van de snelheid die ze op dit moment doen. Echter, alle onderdelen—van de grafische kaart, het moederbord en de processor moet de ondersteuning van PCIe 4.0.

AMD steunt al PCIe 4.0 in een Ryzen 3000 processors en X570 moederborden, maar Intel heeft er voor gekozen niet te volgen, dat pad gewoon nog niet. Dit is niet onredelijk, als AMD ‘ s X570 boards vereisen extra koeling om te gaan met deze nieuwe versie van PCIe.

GERELATEERD: PCIe 4.0: Wat er Nieuw is en Waarom Het belangrijk is

Nog steeds, sommige high-end, Comet Meer-compatibele moederborden zijn om te anticiperen op het upgraden en zal PCIe 4.0 ingebouwd. Dit zorgt voor een beetje future-proofing, maar ze zal niet uitvoeren in PCIe 4.0 niveaus totdat Intel ondersteunt de nieuwe standaard.

Dat zijn de belangrijke kenmerken van de komende Komeet Meer Cpu ‘ s. Er zijn andere lekkernijen gebakken, zoals firmware voor snellere Ethernet-en RAM-geheugen en Wi-Fi-6 integratie.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze lijn van Cpu ‘s concurreren met AMD’ s Ryzen 3000 processors.

LEES VERDER

  • “How to Update van Microsoft Rand
  • “Het Defragmenteren van Uw Harde Schijf op Windows-10
  • “Intel’ s 10e Generatie Cpu ‘ s: Wat is Nieuw, en Waarom is Dit belangrijk?
  • “Het Gebruik van Meerdere e-Mail Handtekeningen in Gmail
  • “Hoe u tmux op Linux (en Waarom het Beter is Dan Het Scherm)