5 Platser att Alphabetize och Sortera Text Listor på Nätet

0
64

Listor hjälpa oss alla att hålla reda på saker och blir bättre på att hantera våra liv. Det finns inköpslistor, att-göra-listor, brainstorming listor, och mycket mer. Hur är anslutna människor till sina enheter, kommer vi ofta befinner oss att göra dessa listor på våra smartphones eller Datorer.

Men när listorna få så stora att de blir svåra att hantera, det kan vara en stor produktivitet mördare. Beskärning och städa upp listor är viktigt, men också att organisera dem när de växer. Alphabetizing och annat sortering listor är en liten investering i tid som kan spara mycket mer tid i framtiden.

I denna artikel, låt oss gå över fem webbplatser som kommer att tillåta läsarna att alphabetize och sortera text på nätet.

Den Alphabetizer

Den Alphabetizer är vårt val för den totalt sett bästa lösningen för att alphabetize och organisera listor på nätet. Webbplatsen är lätt att navigera, det finns massor av alternativ, och det kan användas i två olika smaker: den förnyade versionen eller den gamla versionen, som vissa användare kanske föredrar.

Den Alphabetizer stöder följande sortering och filtrering:

 • Alphabetize.
 • Alphabetize av efternamn.
 • Alphabetize titlar.
 • Gör små bokstäver.
 • Dra nytta titlar.
 • Ta bort dubbletter.
 • Omvänd lista.
 • Strip HTML.
 • Slumpa.

Det stöder också mer komplex verksamhet, som numrering av varje rad av nummer eller Romersk siffra, lägga till separatorer, lägga till någon karaktär(s) till början eller slutet av varje rad, ta bort ord, och mer.

Hjälp Alphabetizer, det är möjligt att alphabetize listor lokalt, utan att spara data, eller användare kan spara listor till en URL för att dela med andra.

WordCounte

Som namnet anger, WordCounter inte var ursprungligen byggt som en plats att sortera och alphabetize listor, men det ger en bra alphabetizer verktyg.

Förmågan att ignorera bestämd eller obestämd artikel är en funktion som gör WordCounter är alphabetizer sticker ut över andra webbplatser. Webbplatsen möjliggör också för användare att bearbeta listor baserade på olika skiljetecken, till exempel radmatningar, kommatecken, mellanslag eller någon egen karaktär.

Annat än att, WordCounter stöder följande sortering och filter alternativ:

 • Alphabetize.
 • Alphabetize kategoriserad lista.
 • Alphabetize av efternamn.
 • Ta bort dubbletter.
 • Omvänd.
 • Slumpa.
 • Ta bort HTML.
 • Lägg till siffror/bokstäver.
 • Lägg till egen text.
 • Ändra listan typ.
 • Ignorera första/andra/tredje/fjärde ordet.

Om något av dessa alternativ låter förvirrande, WordCounter gör ett bra jobb med att förklara var och en av dem längst ner på den länkade sidan.

EduBirdie

EduBirdie är en skrift plattform med en föga känd alphabetizer verktyg som är faktiskt ganska kraftfull. Det är ren och tydlig, och har en majoritet av funktioner från andra webbplatser på den här listan, med några unika sådana av sina egna.

EduBirdie är alphabetizer tillåter användare att välja sin typ av sortering, antingen A–Z, Z–A, eller efter efternamn, liksom in-och utmatning formatering: mellanslag, radslut, kommatecken, semikolon, eller custom avgränsare.

EduBirdie innehåller också en uppsättning av borttagning alternativ, som möjliggör för användare att ta bort dubbletter, skiljetecken, konsoler, HTML, eller artiklar från listor.

SortMyList

SortMyList är en frisk fläkt jämfört med andra platser på den här listan. Platsen är mycket retro utseende, med ett gränssnitt som liknar något som en desktop-applikation tillbaka i tiden av Windows XP.

Användning av Comic Sans MS är också en intressant touch—men döm inte en bok efter omslaget: SortMyList är en mycket kraftfull alphabetizing och sortering av online-verktyg.

SortMyList erbjuder avancerade alphabetizing alternativ, som möjliggör för användare att sortera A–Ö med ett speciellt erkännande av namn, adress, titel, e-post, HREFs, och mer. Unikt, SortMyList kan även sortera efter dag, vecka och månad om sådan text detekteras.

Slutligen, sortering av längd—detta är något som praktiskt taget alla andra online-verktyg för sortering har lämnat ut, men SortMyList stöder det.

När det gäller andra funktioner går, finns det en meny med alternativ för att ändra bokstaven hölje—där användare kan förvandla listor till gemener, versaler, slumpmässiga fall, titel fall, eller dra första brev—och städa upp listor, till exempel ta bort alla radbrytningar, putsning utrymmen, ta bort blanktecken, ta bort icke-alfanumeriska tecken, ta bort dubbletter, och mer.

Trots sin udda design, SortMyList är definitivt mångsidig och användbar när det kommer till sortering, filtrering och alphabetizing listor.

Gillmeiser Programvara

Gillmeister Programvara online sortering verktyg är kort och koncist. Det har inte de klockor och visselpipor av andra sidor på denna lista, men det får jobbet gjort om alla användare behöver är ett snabbt och enkelt sätt att sortera listor.

Den enda sortering alternativ som erbjuds är i bokstavsordning, och “naturliga”, som utvärderar värdet av det som finns nummer i varje rad. Listor data måste sorteras med nyradstecken, och användarna kan sortera i stigande eller fallande, respektera eller ignorera fall känslighet.

Ibland mindre kan vara mer, och för användare som bara letar efter ett snabbt och enkelt sätt att sortera en lista på de mest grundläggande sätt, detta verktyg från Gillmeister Programvara fungerar bra.

Tar några sekunder för det kräver att sortera en lista med ett av verktygen ovan kan spara användare från en lång väg av irritation och slöseri med tid i framtiden. Lämna oss en kommentar nedan om du har några frågor eller kommentarer om några av de webbplatser som visas i denna artikel.