Hvordan du Rengjør Din Favoritt Elektroniske Gadgets

0
70

Bakterier, de er overalt! Mens de fleste er harmløse, eller til og med gunstig, er det bakterier og virus som du blir bedre av å unngå.

Problemet er at vår gadgets, spesielt touch-basert seg, er en perfekt grobunn for alle slags ekle insekter. Frykt ikke! Vi kommer til å se på hvordan å desinfisere og rengjøre dine favoritt elektroniske hjelpemidler, uten å ødelegge dem!

Advarsel! Les Dette Først!

Du bør alltid sjekke din gadget ‘ s manual når det kommer til rengjøring av elektronikk. De ulike enhetene har ulike toleransegrenser for væske og løsemidler. Hvis du skader på enheten mens du rengjør det, du vil ikke bli dekket av garantien hvis du er i strid med håndboken advarsler.

Løsemidler og isopropyl-alkohol er spesielt risikabelt på glass skjermer som har spesielle belegg eller på overflater med belegg som vil løse seg opp når du er i kontakt med disse stoffene.

En fuktig, lofri mikrofiberklut og kanskje vanlig såpe (for bakteriell og viral bekymringer) er generelt trygge på ikke-elektriske deler av en hvilken som helst enhet. Komme væske inn i hullene, og innmaten av en elektronisk enhet er, selvfølgelig, en dårlig idé.

Hvordan Du Rengjør Airpods Og Andre Trådløse Knopper

Som du kan forestille deg, gadgets som du har til å bokstavelig talt holde seg i ørene kan bli ganske grov. For ikke å nevne det faktum at skitne knopper kan introdusere bakterier inn i ørene fra andre kilder, for eksempel fingertuppene. Det bør gå uten å si at du også bør aldri dele ørepropper uten rensende dem grundig!

Hva trenger du for å rense Airpods eller andre trådløse knopper? Her er handlelisten:

 • Bomullsdyner / – øreplugger
 • En myk mikrofiber eller andre lofri klut
 • 70% isopropyl-alkohol våtservietter (valgfritt)
 • Rent, friskt vann

Generelt, tørke trådløs knopper med en litt fuktig klut er nok til å vaske vekk skitt og annen smuss. Imidlertid, en 70% isopropyl-alkohol tørker eller bomull ørepropper dyppet i det vil drepe bakterier og virus på utvendig av fødselen. Bare vær forsiktig så du ikke å la noen av alkohol komme inn i høyttaleren mesh.

Noen mennesker som har suksess med gjenbrukbare lim kitt som Blu Tack, Prestik og andre merkenavn. Ved hjelp av en liten hunk av stoffet, små biter av rusk kan bli plukket fra høyttaleren mesh uten noen skade. Bare vær forsiktig!

Hvis knopper bruke flyttbare silicon tips, disse kan vaskes i varmt såpevann. Ikke gjør dette med memory foam eller andre porøse knopper. Sjekk produsenten retningslinjer eller bare erstatte øreplugger helt.

Hvordan du Rengjør En Airpod Eller Trådløse Ørepropper Sak

Mens trådløse knopper er lett nok å rengjøre, er det viktig ikke å overse det tilfelle at de kommer i! De fleste trådløse øreplugger komme med noen form for lading tilfelle. Knoppene seg selv passer godt inn i formstøpt slots, vanligvis med en magnet for å holde den på plass. Det er flott fra en brukervennlighet perspektiv. Men dette betyr også at det er mange kriker og kroker for avfall for å komme inn.

Rengjøre utsiden av disse tilfellene skal bare være et spørsmål om å tørke det ned med en mikrofiberklut. Ikke bruk løsemidler. Hvis du er spesielt bekymret for bakterier, så mildt såpevann skal være OK, men vær veldig forsiktig så du ikke komme væske inn i åpninger i saken, og spesielt ikke de lading port! Med andre ord, fukt din klut med litt såpevann og tørk utsiden av saken.

For interiøret, dine beste venner er en tre eller myk plast, tannpirker og bomullsdyner / – ørepropper. Tannpirker kan bli brukt til å tømme avfall fra foldene og kroker i formen, mens bomull ørepropper kan brukes til å fjerne skitt. Som med den ytre, kan du dyppe bomullspinne i litt såpevann, men klem ut overflødig væske. Du vil ha det fuktig, ikke våt. Unngå at noen utsettes lading kontakter på innsiden av saken.

Hvordan Du Rengjør Lading Porter

Trådløs lading er ganske stor i disse dager. Noen flaggskip-telefoner kan nesten matche deres kablet lading hastighet ved hjelp av en trådløs pad og en dag for alle telefoner kan bare lade trådløst. For nå, men det store flertallet av telefonen brukere har til å feste en kabel til telefonen sin lading port.

Dette betyr at du også skyve skitt og rusk inn i usb-porten, som kan føre til problemer over tid. Vi har funnet at moderne USB-C-porter er et spesielt problem. Som lo og andre gunk bygger seg opp i porten, det kan til slutt gjøre det umulig å sette støpselet i dypt nok.

For alle port-typer, en bit av komprimert luft er vanligvis nok til å løsne noen alvorlige grus, men takket være USB-C design, har vi funnet ut ved hjelp av en tre eller plast, tannpirker for å forsiktig arbeid rundt innsiden av en USB-C-port vil grave ut at lo enkelt.

Hvordan Du Rengjør Din Smarttelefon Eller Nettbrett

Smarttelefoner og nettbrett få dekket i bakterier og skitt fra å bli rørt, holdt, og sette ned på ulike overflater i løpet av en dag. Disse bakteriene kan overføres til deg når du berører ansiktet ditt, eller når du legger telefonen opp mot øret. Den gode nyheten er at rengjøring disse elektroniske enheter er ganske enkel. Først, her er hva du trenger:

 • Vanlig husholdning såpe
 • En fuktig, lofri klut
 • En tørr mikrofiberklut

Mange moderne telefoner er klassifisert som vanntett, men du bør ikke senke det ned i eller svært våt dem for ingen grunn. Spesielt hvis telefonen er litt eldre eller har falt i gulvet et par ganger, noe som kan ha svekket sin impregnering.

Ta en lofri klut som er fuktet med såpevann, og tørk av enheten. Deretter kan du bruke en klut som er fuktet med rent vann for å bli kvitt eventuelle såperester. Til slutt tørker du av den med en ren, tørr, lofri klut.

Hvordan Du Rengjør Tastatur

Enten det er en datamaskin tastatur, laptop-tastatur eller mobile trådløse tastaturet, rengjøring av dem er mer eller mindre den samme prosessen. Slå av eller koble fra tastaturet og tørk deretter av hver tast med en fuktet klut som ikke loer. Så bruk en boks med trykkluft til å blåse ut smuss eller støv som blir fanget under og mellom tastene.

Et Rent Rulleblad

Mens vi ikke kan dekke spesifikke instruksjoner for å rengjøre alle typer elektroniske enheter, er det noen gode generelle regler for å alltid ha i bakhodet:

 • Fuktig, ikke våt!
 • Vanlig såpevann er nok til å ta vare på bakterier
 • Unngå skuremidler, løsemidler og klut som er sannsynlig å forårsake riper
 • 70% isopropyl-alkohol er en populær elektronikk renere, men sjekk produsentens advarsel først
 • Vær veldig forsiktig av skjermen belegg. De kan lett bli skadet hvis du legger inn feil stoff på dem.
 • Blu Tack, tre eller plast tannpirkere og bomullsdyner / – ørepluggene er din venn!

Hvis du følger disse grunnleggende i tankene, vil du ha glede av glitrende, bakterie-gratis gadgets i løpet av kort tid! Renslighet er, tross alt, ved siden av gadgetliness!