Hvordan å Spille av Windows 95-Spill på Windows-10

0
89

Mens den første Windows-operativsystemet ble lansert i 1985, den første Windows-versjonen til virkelig bryte seg inn i mainstream var Windows 95. Mange av de Windows-funksjoner du kan umiddelbart gjenkjenne, som Start-menyen, oppsto i denne utgivelsen. Det er også tillatt for intensiv, 3D-stil PC-spilling, fra UNDERGANG til Sim City 2000.

Mens spill som Kabal er fortsatt tilgjengelig til å spille på Windows, eldre Windows 95-spill kan ikke lenger spilles uten å installere tredjeparts programvare. Windows har utviklet seg siden 1990-tallet, og støtte for eldre programvare er ofte usammenhengende i beste fall. Hvis du ønsker å spille av Windows 95-spill på Windows-10, her er hvordan.

Ved Hjelp Av Windows-Kompatibilitet-Modus

Det er blitt mulig å kjøre utdatert programvare ved hjelp av Windows-kompatibilitet-modusen siden Windows 2000, og det er fortsatt en funksjon som Windows-brukere kan bruke til å kjøre eldre Windows 95 spill på nyere, Windows-10 Stk.

Før du begynner, bør du imidlertid vurdere noen av de sikkerhetsrisikoer bak denne metoden. Eldre programvare (også spill) kan komme med sikkerhetshull som kunne sette PC-en i fare. Hvis du er usikker, er det sannsynligvis best å hoppe over denne delen og bruke en virtuell maskin, som vil kjøre spillet på en helt sandboxed miljø.

  1. Å bruke kompatibilitetsmodus, du trenger for å åpne installasjons mappe for din utdatert Windows 95 spillet, høyre-klikk på spill-launcher kjørbar fil (EXE) fil, og klikk deretter Egenskaper. Du kan også behov for å følge disse trinnene for å kjøre spillet installer først—hvis det er tilfelle, kan du finne installatøren EXE-filen i din installasjon media og følge den samme fremgangsmåten.
  1. I Egenskaper – vinduet, kan du bytte til den Kompatibilitet – kategorien. Du kan angi at Windows-kompatibilitet valg for deg selv ved å trykke på Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for ruten og velge Windows 95 fra drop-down menyen.

    Du kan også klikke på for å aktivere ekstra grafikk alternativer, inkludert redusert farge modus, kjører i 640×680 oppløsning, og deaktivere funksjonen fullscreen optimalisering. Mens usannsynlig, klikk på for å aktivere Kjøre dette spillet som en administrator – avmerkingsboksen hvis spillet krever administratorrettigheter for å kunne kjøre den.

  1. Hvis du er usikker på hva kompatibilitet innstillinger du trenger, Windows 10 vil hjelpe med å finne dem for deg. Trykk på Kjør kompatibilitet feilsøking alternativ i – Kompatibilitet – kategorien. Dette vil lansere Windows’ innebygde verktøy for feilsøking for eldre programvare.
  1. Dette vil starte Feilsøking for programkompatibilitet – vinduet. Windows vil skanne den kjørbare filen for å prøve og finne ut den beste måten å kjøre på Windows-10. Når den finner et passende sett av kompatibilitet innstillinger, trykker du på Prøv anbefalte innstillinger knappen for å bruke dem.
  1. Windows-kompatibilitet feilsøkingen vil bekrefte hvilke innstillinger som har blitt brukt i neste omgang. Trykk på Test-program – knappen for å teste spillet eller installer med disse kompatibilitet-innstillinger brukes.
  1. Hvis spillet eller installer lansert riktig, klikk Neste, og klikk deretter på Ja, kan du lagre disse innstillingene for dette programmet med knappen på den siste etappen. Hvis spillet ikke starter, klikker du Nei, kan du prøve på nytt ved å bruke forskjellige innstillinger eller Nei, rapporten programmet til Microsoft og sjekk på nettet for å finne en løsning i stedet.
  1. Hvis du velger Nei, kan du prøve på nytt ved å bruke forskjellige innstillinger, vil du bli bedt om å velge grunner til hvorfor. Klikk på en av rutene, og velg deretter Neste.

Hvis Windows finner alternative innstillinger, vil den prøve å bruke dem og tillate deg å teste dem. Imidlertid, Windows-kompatibilitet-modus fungerer ikke for hver bit av eldre programvare der ute—hvis spillet ikke starter, trenger du å prøve noe annet for å spille av Windows 95-spill på Windows-10.

Bruke Windows 95 i en Virtuell Maskin

Windows-10 er ikke det beste operativsystemet for å spille gamle spill. Hvis du ikke kan kjøre eldre spill som bruker det, og deretter installere en eldre versjon av Windows i en virtuell maskin kan være svaret.

Virtuelle maskiner er sandboxed og bør ikke tillate noen form for samhandling mellom vertsmaskinen og den installert virtuell maskin (med mindre du tillater det). Bare ikke tillate internett eller nettverket tilgang til en eldre Windows virtual machine—det er en sikkerhet mareritt.

Det er mulig å sette opp en Windows XP virtuell maskin ved hjelp av Virtualbox og Microsoft-forutsatt filer eller, hvis du leter etter en mer realistisk spillopplevelse for Windows 95 spill på Windows-10, kan du installere Windows 95 på en virtuell maskin og spille gamle spill som bruker opprinnelig-operativsystem som støttes i stedet.

For å gjøre dette, vil du trenger en kopi av den opprinnelige Windows 95-installasjonsfilene. Hvis du har en kopi av Windows 95 samler støv på loftet eller i kjelleren, støv det av og gjøre en ISO-fil fra installasjonsmediet. Du må også ta en Windows 95-boot-disk-fil fra en kilde som AllBootDisks.

Når Windows 95 blir installert på den virtuelle maskinen, må du installere spill du ønsker å spille, men de bør kjøre uten problemer i de fleste tilfeller. Hvis PCEN ikke kan kjøre en virtuell maskin, du trenger for å prøve alternativer.

Å spille Spillet Rereleases ved Hjelp av GOG og DOSBOX

Mens du vil sannsynligvis finne det vanskelig å finne kopier av ekstremt nisje spill for salg i det 21. århundre, noen eldre spill fra Windows 95 epoken har blitt re-utgitt ved hjelp av tjenester som GOG, som er spesialister på emballasje og gi retro spill for nyere operativsystemer.

GOG er en gaming markedet som lar deg kjøpe eldre spill uten å ty til piratkopiering, hvor mistenkelige filer fra dodgy-jakt nettsteder kan ofte gi ubehagelige overraskelser. For noen eldre DOS-basert spill, GOG inkluderer DOSBOX, et DOS-emulator som kjører eldre spill på Windows-10, ved siden av spill-filer.

Hvis du har den opprinnelige filer for en DOS-basert spill for hånden, så kan du gi DOSBOX en prøve deg uten å kjøpe spillet en gang til. DOSBOX er gratis og tilgjengelig for nedlasting på flere plattformer, inkludert Windows 10.

DOSBOX, som navnet antyder, vil bare virke med DOS-baserte spill. Noen (men ikke alle) spill fra denne epoken krever DOS til arbeid—du trenger til forskning spillet du ønsker å spille for å sjekke om dette er tilfelle.

Spille av Windows 95-Spill på Windows-10

Mens Windows-10 er egentlig ikke laget for å spille av eldre Windows 95 spill, er det fortsatt mulig med noen løsninger. Hvis du er ute etter å klø at nostalgi kløe, stokk med Windows 10 og bruk kompatibilitetsmodus, en virtuell maskin eller en løsning som DOSBOX for å få din retro gaming fikse.

Hvis du leter etter litt nyere måter å fordrive tiden, så la 1990-tallet bak seg og komme i gang med Damp i stedet, der tusenvis av PC-spill er tilgjengelig for deg å spille på Windows, macOS og Linux.