Hur att Rengöra Dina Favorit-Elektroniska Prylar

0
52

Bakterier, de är överallt! Medan de flesta är ofarliga eller ens fördelaktigt, det finns bakterier och virus som du är bättre att undvika.

Problemet är att våra prylar, speciellt touch-baserade sådana, är en perfekt grogrund för alla möjliga otäcka små kryp. Var aldrig rädd! Vi kommer att titta på hur man kan sanera och rengöra din favorit-elektroniska prylar, utan att förstöra dem!

Varning! Läs Detta Först!

Du bör alltid kontrollera din gadget ‘ s manual när det kommer till rengöring av elektronik. Olika enheter har olika toleranser för vätska och lösningsmedel. Om du skadar din enhet när du rengör den, du kommer inte att omfattas av garantin, om du strider mot den manuella s varningar.

Lösningsmedel och isopropylalkohol är särskilt riskabelt på skärmar i glas som har speciella beläggningar eller på ytor med beläggning som kommer att lösas upp när de kommer i kontakt med dessa ämnen.

En fuktig, luddfri mikrofiberduk och kanske normalt hushåll tvål (för bakteriella och virala oro) är i allmänhet säker på icke-elektriska delar av en enhet. Att få vätska i luckor och inälvorna av en elektronisk enhet som är, naturligtvis, en dålig idé.

Hur Att Rengöra Airpods Och Andra Trådlösa Knoppar

Som ni kan föreställa er, prylar som du har för att bokstavligen hålla sig i öronen kan få ganska grov. För att inte nämna det faktum att smutsig knoppar kan införa bakterier i öronen från andra källor, till exempel dina fingertoppar. Det bör gå utan att säga att du bör heller aldrig dela i-örat knoppar utan att rensa dem noga!

Vad behöver du för att rengöra din Airpods eller andra trådlösa knoppar? Här är inköpslistan:

 • Bomull hörlurar
 • En mjuk microfiber eller andra luddfri trasa
 • 70% isopropyl alkohol våtservetter (tillval)
 • Rent, färskt vatten

I allmänhet, torka ditt trådlösa knoppar med en lätt fuktad trasa är nog att rensa bort sot och annan smuts. Men med 70% isopropyl alkohol torka eller bomull öronsnäckor som doppats i det kommer att döda bakterier och virus på yttre ytor av bud. Bara vara noga med att inte låta någon av alkohol får i högtalaren mesh.

Vissa människor har framgång med återanvändbara självhäftande kitt som Blu Tack, Prestik och andra varumärken. Med hjälp av en liten bit av ämnet, små bitar av skräp kan vara plockade från högtalaren mesh utan några skador. Bara vara försiktig!

Om din knoppar använda flyttbara silicon tips, kan dessa tvättas i varmt tvålvatten. Gör inte detta med memory foam eller andra porösa knoppar. Kontrollera tillverkarens riktlinjer eller bara byta hörlurar helt och hållet.

Hur att Rengöra En Airpod Eller Trådlös Öronsnäcka Fall

Medan trådlösa knoppar är lätt att rengöra, det är viktigt att inte förbise de fall som de kommer in! De flesta trådlösa hörlurar kommer med någon form av laddning fallet. Knoppar sig passa väl in i gjutna slots, oftast med en magnet för att hålla den på plats. Det är bra ur ett usability perspektiv. Men detta innebär också att det finns gott om skrymslen och vrår för gunk att komma in.

Rengöring av utsidan av dessa fall bör helt enkelt vara en fråga om att torka av den med en mikrofibertrasa. Använd inte några lösningsmedel. Om du är speciellt orolig för bakterier, sedan milt tvålvatten bör vara OK, men vara mycket försiktig så att du inte får någon vätska i öppningar i de fall och i synnerhet inte den laddning port! Med andra ord, dämpa din trasa med lite tvålvatten och torka rent utsidan av fallet.

För det inre, dina bästa vänner är en trä-eller mjuk plast tandpetare och en bomull hörsnäckorna. Tandpetare kan användas för att rensa ut gunk från veck och vrår i formen, medan bomull öronsnäckor kan användas för att ta bort smuts. Som med det yttre, kan du doppa en bomullspinne i lite tvål och vatten, men krama ur eventuell överflödig vätska. Du vill ha den fuktig, inte våt. Undvika att någon utsätts laddningskontakterna på insidan av fallet.

Hur Att Rengöra Laddning Hamnar

Trådlös laddning är ganska bra i dessa dagar. Vissa flaggskepp telefoner kan nästan matcha sina fasta avgifter hastighet med hjälp av en trådlös pad och en dag alla telefoner kan bara ladda trådlöst. För nu, men den stora majoriteten av användare telefonen måste hålla en kabel till sin telefon laddning port.

Detta innebär att du också knuffande smuts och skräp i hamnen, vilket kan orsaka problem över tid. Vi har funnit att modern USB-C-portar är ett särskilt problem. Som ludd och andra gunk bygger upp i hamnen, det kan till slut göra det omöjligt att sätta i kontakten i tillräckligt djupt.

För alla port typer, en bit av komprimerad luft är oftast tillräckligt för att få bort eventuella allvarliga grus, men tack vare USB-C design, vi har hittat med en trä eller plast tandpetare för att försiktigt arbeta runt inne i en USB-port C kommer att gräva ut som ludd enkelt.

Hur Att Rengöra Din Smartphone Eller Surfplatta

Smartphones och surfplattor får täckt av bakterier och smuts från att vara rörd, som innehas och som läggs ner på olika ytor under loppet av en dag. Dessa bakterier kan överföras till dig när du rör vid ditt ansikte eller när du lägger en telefon mot örat. Den goda nyheten är att rengöra dessa elektroniska apparater är ganska lätt. Först, här är vad du behöver:

 • Vanliga hushåll tvål
 • En fuktig, luddfri trasa
 • En torr mikrofiberduk

Många moderna telefoner som kan klassas som vattentätt, men du ska inte fördjupa eller alltför blöta dem för ingen anledning. Särskilt om telefonen är lite äldre eller har tappats i golvet ett par gånger, vilket kan ha kompromissat med sitt tätskikt.

Ta en ren, luddfri trasa som har fuktats med tvål och vatten och torka av enheten. Sedan använda en trasa som är fuktad med rent vatten för att få bort eventuella tvålrester. Slutligen torka den med en ren, torr och luddfri trasa.

Hur Att Rengöra Tangentbord

Oavsett om det är en dator tangentbord, bärbara datorns tangentbord eller mobila trådlösa tangentbord, rengöra dem är mer eller mindre samma process. Stäng av eller koppla från tangentbordet och sedan torka av alla keycap med en fuktig, luddfri trasa. Använd sedan en burk tryckluft för att blåsa ut eventuellt skräp eller damm som fastnar under och mellan tangenterna.

Ett Oskrivet Blad

Samtidigt som vi inte kan täcka specifika instruktioner för att rengöra alla typer av elektronisk utrustning, det finns en del bra allmänna regler för att alltid hålla i minnet:

 • Fuktig inte blöt!
 • Vanlig tvål och vatten är nog att ta hand om bakterier
 • Undvika slipmedel, lösningsmedel och tyg som kan orsaka repor
 • 70% isopropyl alkohol är en populär elektronik renare, men kontrollera tillverkarens första varning
 • Var mycket försiktig i någon tv-beläggning. De kan skadas lätt om du sätter fel ämne på dem.
 • Blu Tack, trä eller plast tandpetare och bomull hörlurar är din vän!

Om du håller dessa grunderna i åtanke, kommer du att njuta av glittrande, bakterie-gratis prylar på nolltid! Renlighet är, trots allt, bredvid gadgetliness!