Hoe te Repareren van Je Toetsenbord te Typen Getallen in Plaats van Letters

0
59

U typt op uw laptop en, plotseling, sommige van de toetsen beginnen met het registreren van cijfers en symbolen in plaats van letters. Wat is er aan de hand? Waarschijnlijk ligt het antwoord met uw Num Lock-toets. Hier is de reden waarom—en hoe het op te lossen.

Wat is Num Lock?

Num Lock, kort voor “nummer slot” is een functie van PC-toetsenborden dateert uit de eerste IBM PC in 1981. Om ruimte te besparen op het toetsenbord, IBM besloten om de toetsen op het numerieke toetsenblok doen dubbele plicht als zowel het aantal toetsen en cursor toetsen. Om van modus te wisselen tussen hen, introduceerde IBM de Num Lock-toets.

Hier is een typisch voorbeeld van een numerieke toetsenblok locatie op een desktop toetsenbord.

Benj Edwards

Met Num Lock ingeschakeld, het numerieke toetsenblok op een desktop PC werkt zoals het toevoegen van een machine toetsenbord met cijfers en symbolen (zoals*, / en +) die staan voor rekenkundige bewerkingen. Met Num Lock is uitgeschakeld, worden de toetsen registers als cursor-toetsen (zoals de pijl omhoog en omlaag) en sommige toetsen bewerken (zoals Huis en Plaats).

Wat is er Anders aan Num Lock op een Laptop?

De meeste laptops hebben geen speciale numerieke toetsenblokken, dus Num Lock werkt anders op hen. In plaats van het veranderen van de cursor toetsen in cijfers, het zet een gedeelte van het QWERTY-letters op het toetsenbord in een virtuele numerieke toetsenblok.

Hier is een voorbeeld van een toetsenbord gemaakt door Acer voor een Windows-10 laptop. Wanneer u op de toets Num Lock-toets (hier te zien highlit in een rode rechthoek), 15 van de toetsen schakelen tussen de modi in een gesimuleerde numerieke toetsenblok. Wanneer u druk op hen, ze registreren als symbool highlit in de rode cirkel.

Benj Edwards

Uw laptop zal waarschijnlijk anders uitzien dan dit, maar veel fabrikanten gebruiken een variatie is van het gebruik van de toetsen aan de rechterkant van het toetsenbord met een numeriek toetsenblok met Num Lock.

Als een resultaat, als je de Num Lock-toets per ongeluk op een laptop, moet u mogelijk een probleem dat er als volgt uitziet.

In dit geval, dat u aan het typen bent getallen in plaats van letters, omdat de toets Num Lock is ingeschakeld. Hier is hoe om uit te schakelen.

Hoe Schakel Num Lock op een Laptop

De eerste stap om uit te schakelen Num Lock is te vinden op de Num Lock-toets op uw laptop toetsenbord. De locatie kan variëren enorm door de laptop fabrikant, maar is meestal te vinden in de rechterbovenhoek van het toetsenbord.

Kijk voor een kleine sleutel die zegt wat variatie van de “Num Lock” “NumLk,” of zelfs een klein slotje met een nummer 1 binnen.

Hier is bijvoorbeeld de Num Lock-toets van de locatie op een Acer laptop.

Benj Edwards

In dit geval, de Num Lock-toets fungeert als de F12 toets, en het standaard Num Lock.

Sommige laptops moet u mogelijk een Functie-toets (vaak aangeduid met “Fn”) terwijl u de Num Lock om te schakelen in of uit.

Ook, sommige laptop-toetsenborden hebben een lampje laat zien of Num Lock is ingeschakeld of uitgeschakeld. Bijvoorbeeld dit YouTube-video toont de locatie van de Num Lock-toets en de indicator licht op een Sony VAIO notebook toetsenbord.

Uw laptop zal variëren. Als u problemen hebt met het vinden van uw Num Lock-toets, probeer te zoeken naar een combinatie van de naam van de fabrikant + “laptop” + “toets num-lock locatie” in op Google, en je zou kunnen vinden van een website met specifieke instructies voor uw laptop. Bijvoorbeeld, Google “laptop lenovo de toets num-lock locatie,” en u vindt er informatie over de Num Lock-toets op verschillende ThinkPad-laptops.

Het Voorkomen Van Toekomstige Num Lock-Ongevallen

Nu je weet over de Num Lock-toets drukt, kunt u gemakkelijk schakelen als je ooit per ongeluk jezelf typen nummers weer. Als u wilt ontvangen een hoorbaar signaal wanneer u druk op de toets Num Lock, volg deze handleiding om uw computer een geluid wordt afgespeeld wanneer u de Num Lock-toets, zodat u weet of u ingedrukt door een ongeval. Er is ook een manier om een melding te zien in de taakbalk als u op de toets Num Lock.

Veel geluk en gelukkig te typen!

LEES VERDER

  • “Hoe om te Spelen Lokale Multiplayer-Games Online met Stoom Extern Samen Spelen
  • “Het Schrijven van een Apple II BASIC-Programma’ s in Uw Web-Browser
  • “De reden waarom Je Moet Kopen van de 2020 MacBook Air
  • “Het gebruik van de graven Opdracht op Linux
  • “Hoe te Bouwen van Uw Eigen Cloud bestanden Synchroniseren met Nextcloud