Hoe te Bouwen van Uw Eigen Cloud bestanden Synchroniseren met Nextcloud

0
54
Nextcloud

Diensten als Dropbox maakt het gemakkelijk voor u om toegang te krijgen tot uw bestanden op meerdere apparaten. Echter, wilt u misschien meer controle over hen. In minder dan 30 minuten, kunt u uw eigen cloud-synchronisatie-service-up en uitgevoerd op een server met u bepalen via Nextcloud.

Wat Is Nextcloud?

Nextcloud is open-source software die je toelaat om bestanden te synchroniseren tussen uw PC en andere apparaten, net zoals u zou doen met Dropbox, Onedrive, of Google Drive. Daarnaast Nextcloud heeft een levendige app-ecosysteem dat kunt u meer doen dan alleen bestanden synchroniseren. U kunt gebruik maken van Nextcloud voor de agenda en contact management of voor het uitvoeren van een web-based IMAP-e-mail client. Je kunt zelfs een live chat programma, exclusief voor u en iedereen die toegang heeft tot uw server.

Voordat we in de details, hoewel, er is een waarschuwing. Zodra u start met het gebruik Nextcloud, het is aan u om te onderhouden de server. Dit betekent dat naast het beheer van de Nextcloud software, u moet ervoor zorgen dat de onderliggende server-besturingssysteem blijft up-to-date met patches. Nextcloud servers zijn over het algemeen probleemloos, maar als er iets mis gaat, is het aan u om het te repareren.

Het goede nieuws is: er zijn ontzettend veel blogs, forums, en help pagina ‘ s om u te helpen bij het oplossen van problemen. Als u een probleem ondervindt, is het waarschijnlijk gebeurd aan iemand anders en er is een oplossing die er zijn.

Wat Je Nodig hebt

De standaard Nextcloud web interface.

U moet de volgende drie items aan de slag met Nextcloud:

 1. Een virtuele server met Ubuntu 18.04
 2. De Bash-shell op het bureaublad van uw computer.
 3. Een domein naam.

Voor onze voorbeelden maken we verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden, waaronder de volgende:

 • De gebruikersnaam root en het wachtwoord voor de server.
 • Een normale server gebruikersnaam en het wachtwoord met beheerdersrechten.
 • Een Nextcloud gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor de toepassing van deze tutorial gebruiken we een virtuele server met Ubuntu 18.04 van DigitalOcean. U kunt gebruik maken van een provider die u wilt, echter, met inbegrip van Linode of AWS. Welke service u ook kiest, het belangrijkste is het uitvoeren van Ubuntu 18.04 (de huidige long-term support release op dit schrijven) om te voorkomen dat eventuele problemen.

Elke virtuele server provider is een beetje anders, maar ze hebben allemaal het doel om een server up and running met een paar klikken van de muis. Om te beginnen, adviseren we gebruik te maken van een basis-niveau van de server op basis van een proefperiode totdat je gebruikt om Nextcloud. Digitale Ocean ‘ s $5 druppels biedt 1 GB RAM, 1 CPU core, 1 TB aan data-overdracht, en 25 GB aan opslagruimte. Linode en biedt een soortgelijke VPS voor dezelfde prijs.

Tenzij je tevreden bent met SSH sleutels, vraag uw serviceprovider voor het wachtwoord root login gegevens in om te beginnen. Nadat de server wordt uitgevoerd en dat u tevreden bent met de commando-regel, kunt u controleer uw provider help-pagina ‘ s op het toevoegen van SSH sleutels voor een meer beveiligde login.

Als uw computer Windows 10, moet u de installatie van de Windows-Subsysteem voor Linux en krijg een Bash-shell met Linux hulpprogramma ‘ s om door te gaan. Als u Linux of macOS, het Terminal programma is alles wat je nodig hebt. De meeste Bash terminals komen met SSH geïnstalleerd, maar zo niet, typ sudo apt-get install ssh terminal venster om deze te installeren.

Bij aankoop van een domeinnaam, het hoeft niet te worden een .COM-adres. Alleen u en uw vrienden en familie zullen gebruiken. Bijvoorbeeld, vonden wij .XYZ-domeinnaam voor slechts $1 per jaar die zal prima werken.

GERELATEERD: De Beste Plaatsen om te Kopen van een Domeinnaam

Prepping Uw Server

Gorodenkoff/Shutterstock

Om uw server klaar voor actie, je moet het opzetten van een gewone gebruiker account met beheerdersrechten. Het is een verschrikkelijk, verschrikkelijk idee om in te loggen als de almachtige root gebruiker na de eerste configuratie.

Door nu, moet u een IP-adres en het root wachtwoord van uw server provider. Het IP-adres is hoe u verbinding maakt met de server, en het wachtwoord krijgt u in.

Om te starten, typt u het volgende (vervang de X-en met uw IP-adres), en vervolgens druk op Enter:

ssh root@XXX.XX.XX.XXX

Onze IP-adres is 165.22.81.172, dus we getypt dat in onze opdracht. Als alles volgens plan verloopt, de externe server (waar je je Nextcloud) zal vragen om een wachtwoord. Typ het wachtwoord voor uw server-provider u heeft gegeven.

Je wordt vervolgens gevraagd om een nieuw wachtwoord voor root op te geven. Kies wat u wilt, gewoon niet kwijtraakt of vergeet het!

U bent nu in uw remote server, en het is tijd om te gaan werken. Druk op Enter na elke opdracht in dit artikel uit te voeren.

We gaan eerst type je het volgende toevoegen van een nieuwe gebruiker op de server:

adduser ian

Vervang “ian” met de gebruikersnaam die u wilt gebruiken. Zodra u het uitvoeren van deze opdracht, wordt u gevraagd om de nieuwe gebruiker een wachtwoord. Nadat je dat doet, de rest van de gegevens in de server aanvragen is optioneel; als u niet wilt verstrekken, maar het blijft een druk op Enter.

Vervolgens typen we het volgende aan onze nieuwe gebruiker met administratieve privileges:

usermod-aG sudo ian

Nogmaals, vervang “ian” met de gebruikersnaam die u kiest eerder.

Nu openen we een tweede terminal venster en typ het volgende om ervoor te zorgen dat de nieuwe gebruiker-accounts werkt:

ssh ian@165.22.81.172

Nogmaals, vervang dan de hierboven in met uw gebruikersnaam en uw IP adres. Typ het wachtwoord dat u heeft ingesteld voor deze gebruiker account in als er om gevraagd wordt. Als het werkt, ga dan terug naar de terminal venster waarin je ingelogd bent als root.

Nu, wij typ het volgende om ervoor te zorgen dat de Ubuntu firewall naar behoren werkt:

ufw toestaan OpenSSH
ufw enable
ufw status

Dat laatste status commando zoiets als op de afbeelding hieronder om te bevestigen dat de firewall niet zal blokkeren SSH.

Zie je niet het “80, 443/tcp” deel nog niet, maar zullen we het later nog over. Nu, laten we sluiten het root venster en terug te keren naar de tweede terminal venster met de gewone gebruiker.

Het Installeren Van Nextcloud

Er was een tijd wanneer had je voor het configureren en installeren van de Nextcloud software, PHP, web server software en database alle afzonderlijk.

Het is veel gemakkelijker om het gebruik van de officiële Snap pakket, dat ervoor zorgt dat alles met een enkel commando. Er is geen gedoe met de database of zorgen hoeft te maken als Apache of Nginx is het dienen van je site.

Als u wilt zien wat het Module pakket installeert (spoiler: het is de rest van de LAMP stack, plus Redis), check out de Nextcloud snap repository op GitHub.

We typt u het volgende:

sudo snap installeren nextcloud

De “sudo” aan het begin verheft de gewone gebruiker account, zodat het tijdelijke administratieve rechten. U zult worden gevraagd om uw wachtwoord in te voeren dit uit. Als alles goed gaat, in een minuut of twee, Nextcloud zal worden geïnstalleerd, en (bijna) klaar voor actie.

Vervolgens typen we het volgende om een nieuwe Nextcloud gebruiker account waarmee u kunt inloggen op onze website:

sudo nextcloud.handleiding installeren ianpaul correctHorseBatteryStaple

In plaats van “ianpaul,” typ de gebruikersnaam die u wilt gebruiken in te loggen op Nextcloud. De “correctHorseBatteryStaple” bit is ons wachtwoord. Gebruik het niet—het is van een zeer bekende XKCD comic en is slechts een voorbeeld.

Omgaan met Domeinen

Leven gemakkelijker te maken, we willen niet een IP-adres gebruiken alle tijd om toegang te krijgen tot onze server. In plaats daarvan gaan we gebruik maken van een domein naam, die, nogmaals, je kunt krijgen voor zo weinig als $1 per jaar. Voor ons voorbeeld gebruiken we HowToGeekTest.xyz.

Zodra u een domein, zal u wilt om het beheren van de DNS instellingen van uw domein registrar (waar je hem kocht het domein) en wijs ze op de server van de provider. Als u ervoor kiest DigitalOcean, bijvoorbeeld, worden deze instellingen zou worden ns1.digitalocean.com, ns2.digitalocean.com en ns3.digitalocean.com.

Vervolgens gaat u naar uw server provider (bijvoorbeeld DigitalOcean, Linode, of wat je ook hebt gekozen), en het toevoegen van het nieuwe domein aan uw account. U moet voor het toevoegen van Een a record dat verwijst naar uw IP-adres, een CNAME record als u geen gebruik wilt maken van “www” de hele tijd, en NS-records als ze niet automatisch toegevoegd.

De afbeelding hieronder toont een voorbeeld van DigitalOcean.

Technisch gezien kan het tot 24 uur duren voordat uw domeinnaam beschikbaar is, maar het begint meestal te werken binnen een paar minuten.

Terug naar Nextcloud

Met het domein set-up, kunnen wij weer aan het afronden van Nextcloud in de terminal. Als u aangemeld bij de server met uw normale gebruikersaccount (ian@165.22.81.172 in ons voorbeeld), log weer in.

Nu typen we het volgende toe te voegen onze nieuwe domeinnaam Nextcloud:

sudo nextcloud.occ configuratie:system:stel trusted_domains 1 –value=howtogeektest.xyz

Na “waarde=” typ uw domein eerder dan die van ons (howtogeektest.xyz).

Vervolgens typen we het volgende om ervoor te zorgen dat onze nieuwe domein is toegevoegd correct:

sudo nextcloud.occ configuratie:system:voor trusted_domains

De terminal moet drukken iets uit zoals de afbeelding hieronder.

Vervolgens typen we de volgende zorg ervoor dat we kunnen gebruiken in de havens die we willen door hen via de firewall:

sudo ufw toestaan 80,443/tcp

Poort 80 wordt gebruikt door niet-gecodeerde HTTP-verkeer, terwijl 443 is voor SSL/TLS.

Spreken van die, we gaan naar een gratis SSL/TLS-certificaat van het Let ‘ s Coderen, dus typen we het volgende:

sudo nextcloud.enable-https laat-coderen

Zodra de Let ‘ s Coderen generator begint te lopen, er wordt gevraagd om een e-mail adres en uw Nextcloud domeinnaam. Volg gewoon de instructies, en u hebt een veilige website-certificaat in een mum van tijd. Als we Coderen uitgewerkt, is het tijd om te testen uw setup.

Ga naar je nieuwe domein (zoals onze howtogeektest.xyz). Ziet u een Nextcloud login pagina (zie hieronder) met een slotje in de adresbalk.

Als u de login pagina, bent u klaar om te gaan. Zo niet, wacht een paar uur en probeer het opnieuw. Als u wilt oplossen meteen, u kunt zien of de server reageert via IP-adres.

Om dit te laten werken, hebben we om het volgende toe te voegen om het IP-adres aan onze vertrouwde domeinen:

sudo nextcloud.occ configuratie:system:stel trusted_domains 2 –value=165.22.81.172

Merk op dat we gebruikt “trusted_domains 2” en niet “trusted_domains 1.” Als je gewoon herhalen “trusted_domains 1,” u zult overschrijven van uw werkelijke domeinnaam in de vertrouwde domeinen lijst en niet in staat om het te gebruiken.

Als dat klaar is, type je het IP-adres in de adresbalk van uw browser en u ziet de login pagina hierboven. Indien niet, er is iets mis gegaan met de installatie.

Aangezien we niet over een SSL-certificaat voor het IP-adres, het zal niet in staat zijn om in te loggen veilig. Om die reden geven wij raden u verwijderen van het IP-adres van de vertrouwde domeinen lijst nadat u hebt gecontroleerd of de server werkt. Om dit te doen, typt u het volgende:

sudo nextcloud.occ configuratie:system:verwijderen trusted_domains 2

Stimuleren Van Prestaties

Als uw Nextcloud server niet goed functioneert, moet u mogelijk om meer geheugen te beperken. Standaard is 128 MB. Tot verhoging van deze 512 MB, zou je in te loggen op de server met behulp van de terminal en type het volgende:

sudo snap-set nextcloud php.geheugen-limiet=512M.

Nu Nextcloud is opgezet en wordt uitgevoerd, kunt u zich aanmelden, kennisnemen van beschikbare apps, bestanden delen met anderen, en installeren Nextcloud op uw desktop en mobiele apparaten voor multi-apparaat te synchroniseren. Nextcloud biedt desktop synchronisatie tools en mobiele apps voor Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, en Android.

Welkom bij uw eigen persoonlijke drop box!

LEES VERDER

 • “Hoe om te Spelen Lokale Multiplayer-Games Online met Stoom Extern Samen Spelen
 • “Het Schrijven van een Apple II BASIC-Programma’ s in Uw Web-Browser
 • “De reden waarom Je Moet Kopen van de 2020 MacBook Air
 • “Hoe te Repareren van Je Toetsenbord te Typen Getallen in Plaats van Letters
 • “Het gebruik van de graven Opdracht op Linux