Oroa dig inte, Vara Lycklig: Övervaka Ditt Humör med Dessa Tracking Apps

0
66
favorita1987/Shutterstock.kom

Humör tracker program är ett enkelt sätt att logga dina dagliga humör, vilket i sin tur gör det enkelt att titta ut för depression och personlig mental hälsa triggers.

Genom att spåra ditt humör, du kan titta på tidigare inlägg och se den större bilden av din totala mentala hälsa. Detta är otroligt bra om du lider av depression eller bipolär sjukdom, som du kan visa dina framsteg spåras till din terapeut, vilket gör det lättare för dem att diagnostisera och fortsätta att hjälpa dig.

Humör trackers är också bra för dem som inte kan fysiskt lämna sina hus, som inte har råd med terapi, eller som känner att det är ett stigma kring att söka hjälp för sina psykiska hälsa. De ger lite tröst anonym stöd via dagliga check-ins. Plus att de är lätta att använda: dagligen frågar är automatisk, och allt du behöver göra är att gradera hur din dag kommer.

Vi måste observera att dessa program är inte på något sätt avsett att vara en ersättning för läkemedel eller att få professionell hjälp, och är endast avsedd för kompletterande användning. Om du känner dig deprimerad eller har andra frågor om din mentala hälsa, kontakta din läkare omedelbart.

Vad du ska Titta efter i en Stämning Tracker App

Dessa program alla gör mer eller mindre samma sak, så det är hur de närmar sig det som är viktigt. Vissa har en daglig popup-påminnelse där allt du behöver göra är att välja emoji som passar bäst för din nuvarande humör. Andra är mer robust, så att du kan lägga till bilder, hashtags och full journalanteckningar för varje dag. Här är de viktigaste saker att titta efter i en stämning tracker:

  • Automatiska Påminnelser: Trackers är tänkt att vara enkel, snabb, och något som du inte har att arbeta över varje dag. På en bestämd tid varje dag, en anmälan fråga ska visas, då du skriver in ditt humör, och poff—så är du klar.
  • Alternativ för anpassning: De bästa humör tracker appar låter dig anpassa upplevelsen så det känns mer lättillgänglig. Med vissa program kan du anpassa saker som emoji, ställa in exakt tid för när du vill att meddelanden dyker upp, och även styra hur ofta de visas.
  • Noter/Tidning: Ska du vara på humör för att skriva lite, eller om din dag hölls intressanta händelser värda att notera, bra tracker appar ska ge dig någonstans att skriva förutom att fråga efter din dagliga humör inlägg.
  • Ytterligare Stöd: Nej, vi menar inte teknisk support för appen i sig (även om det borde vara det), vi menar ytterligare information om hur du får professionell hjälp för din mentala hälsa, med pedagogiska webbplatser, länkar för att hjälpa dig att hitta en läkare nära dig, och nationella suicidpreventiva lifelines.

Totalt Sett Bästa Humör Tracker: Daylio

Daylio

Daylio (Gratis, $2.99/månad eller $23.99/per år) gör det enkelt att spåra ditt humör. Det kan du också lägga till din nuvarande verksamhet och gör regelbundna (men liten) journalanteckningar. Daylio har en två-steg-posten process där du ska plocka emoji som bäst passar ditt humör för dagen (som du kan anpassa utseende och namn), för att sedan göra en snabb anteckning om vad du har varit upp till (med val som arbete, städning, spel, slappna av, datum, sport, fest, och mer). Det är en färgstark dagliga humör tracker för att spåra din bästa dag streck, genomsnittliga månatliga humör, och andra bra statistik. Du kan också låsa tillgång till app med en PIN-kod.

Bästa Budget Humör Tracker: Moodflow

Moodflow

Moodflow (Gratis) är en enkel året-i-pixels stil humör tracker som hjälper dig att visualisera känslomässiga mönster i ditt liv. Varje dag kommer det att fråga dig att mata in ditt humör, vilket du kan göra genom att välja en av fem smiley ansikten, och tag några känslor för dagen (med alternativ såsom spänd, glad, lugn, dyster, uttråkad, ledsen, och mer). På nästa sida, det är en plats där du kan göra en snabb anteckning, och nedan kan du tagga den verksamhet du gjorde den dagen (som att träna, film, shopping, mig tid att läsa, familj, etc) och ladda upp relevanta bilder.

Appen har också en premium-version (börjar på $3.49/månad) där du kan säkerhetskopiera dina foton till Moodflow Molnet, få tillgång till din Atlas (post geotaggning), som dagligen ge rutiner, och lägga till väderdata att dina poster. Den fria versionen är mer än tillräckligt, men i plus-versionen ger dig möjlighet att stödja utvecklare och få ett par extra.

Bästa Humör Tracker för eu-Stöd: Moodtrack Sociala Dagbok

Moodtrack

Det är lätt att känna sig ensam i världen, speciellt om du lider av depression eller om du arbetar med COVID-19 isolering, men Moodtrack Sociala Dagbok (Gratis, $1.99 för personlig tidning har) vill inte att du ska göra det ensam. Där de flesta andra trackers bara kolla med dig en gång om dagen, Moodtrack tillåter flera poster i en enda dag—så få eller så många som du vill.

Appen erbjuder färgglada diagram-stil spårning, vilket gör det lätt att titta tillbaka och se humör mönster och titta djupare in i dagar som var särskilt bra eller dåligt. För varje inlägg, du kommer gradera ditt humör och observera dina tankar, som är delat offentligt med andra Moodtrack användare, om du inte våren för premium-versionen för att hålla dem privata. Du kan också titta på andra offentliga uppdateringar för att se hur andra gör, och även svara på dem. Webbplatsen gör det lätt att följa andra användare som du vill, få din egna anhängare, och kommunicera med andra människor när du vill, eftersom ibland, med en community runt omkring dig är allt.

Bäst för Fördjupad Spårning: iMoodJournal

iMoodJournal

Där många andra humör trackers har en till synes vardaglig användning, iMoodJournal ($2.99) är en mycket mer allvarlig och kraftfull humör verktyg för spårning. Förutom att spåra ditt humör, det kan spåra andra saker som sömn, läkemedel, stress, energi, och så vidare. Ange ditt humör, skriva en journalanteckning, ta foton av dig själv, och (mest imponerande) använder hashtags för att markera din nuvarande känslor. Du kan också anpassa meddelanden och app-gränssnittet.

iMoodJournal rekommenderar att du loggar in ditt humör två till tre gånger om dagen, och använda hashtags och anteckningar när du gör så. Om du spelar in ett konsekvent, appen kommer att kunna generera kraftfulla omfattande rapporter som automatiskt upptäcker korrelationer mellan din inloggad upplevelser och stämningar. Att kunna se en graf över ditt humör under loppet av en vecka eller månad, och att kunna se ditt djup anteckningar om varför en viss dag var det så dåligt eller bra, som gör det enkelt för dig (och särskilt för din terapeut, om du har ett) för att se vad som orsakade en nedgång eller en riktigt bra period.