MSI MAG272CQR Skärm: USB-C Och en Cool Stå inte Gör Upp även Andra Frågor,

0
57

Betyg:
6/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: sek 400

Köp på Amazon

Michael Crider

Behöver du en gaming monitor? Inte riktigt. Det gör inte spel på din DATOR bättre? Mätbart, särskilt om datorn är tillräckligt kraftfull för att driva senaste normal framerates. MSI: s Optix MAG-serien är i mitten av pack när det gäller funktioner gå, men det är en gyllene medelväg mellan pris och mångsidighet.

Här är Vad Vi Gillar

 • USB-Typ-C-Anslutning
 • Fast, mångsidig stå
 • Bra upplösning och hz för spel
 • OSD-menyn kan styras från Windows

Och Vad Vi inte

 • Headsetet stå är janky
 • Låg USB-C watt
 • OSD-menyn kan inte styras via USB-C

Den Optix MAG272CQR (rullar av tungan, va?) är på toppen av denna linje, med en böjd 2560×1440-panelen, en imponerande 165Hz uppdateringsfrekvens, framåtblickande USB-C-anslutning, och en uppgraderad stå med vertikal justering. Med alla dessa bonusar, det är fortfarande bara $400—inte dålig, men inte är det bästa värdet som finns, antingen.

Det är en solid val om du letar efter en all-around-monitor som kan hantera intensiva spelsessioner, men inte erbjuda något för att göra det enastående. De som letar efter en rabatt kan kolla in resten av den överraskande robust linje, som trimmar bort några av ovanstående funktioner.

Verksamheten i Fronten, Spelare i Ryggen

Från framsidan, och med branding klistermärke bort, MAG272CQR (jag är bara ska kalla det “MAG” från och med nu) ser ut som en ganska konventionell bildskärm design. Det är lite större än vanligt på 27 tum, med böjd panel som håller på att bli allmänt förekommande. Tack vare tunna ramar med en tjock bas, det är nästan exakt samma storlek som min dammiga 24-tums Dells.

Den lilla asymmetrisk RGB-belysning är knappt värt att jävlas med. Michael Crider

Slå på bildskärmen och du kan se MSI: s “gamer” estetiska i handling. Fräck dragon badge, den röda kontroll stick, kretskort accenter, och naturligtvis, snedstreck av LED-belysning. Detta är en skärm utformad för att vara sett från baksidan … förmodligen på en eSports scen någonstans.

Den stora tunga stativ ingår är ganska bra—det har fem inches av vertikal justering. Michael Crider

Stativet är kantiga och borstad, med ett praktiskt hål för kabeldragning, och jag uppskattar att införandet av fem inches i höjd justering. Skärmen rör sig upp och ner med en generös mängd av trycket, och sitter säkert hyggligt. Observera att, medan MAG-27 har stöd för standard VESA-montering, den sticker inte kan rotera för vertikalt läge.

Tekniska Prylar

MAG 27 spec sheet ser ut som en checklista över alla de saker som spelare vill ha, med endast ett par undantag. Först och främst är uppdateringsfrekvensen, 165Hz, tillräckligt för att ge en dramatisk öka till animeringar i spelet (om din DATOR kan hantera framerate). Det är inte den högsta ute—240Hz och 300Hz skärmar finns—men det är en betydande uppgradering och mer än värt det i denna prisklass.

Nästa, den resolution: 2560×1440, känd omväxlande som 1440p, 2K, eller “quad HD/QHD”, är snabbt på att bli den nya standarden för spel. Bara tillräckligt för att ge en boost till att skärpa i spelet grafik, utan overtaxing ett grafikkort till 4K. 27 tum är en bra storlek för det, för stora nog att uppskatta att öka, men tillräckligt liten så att du inte kan räkna pixlar, som vissa 32-tums skärmar.

Jag vill hellre ha fler USB-portar än denna lilla plast headset hållaren. Michael Crider

På andra håll får du en böjd VA-panel (inte universell i MAG-serien), en millisekunders responstid för intensiva multiplayer-spel, och en något dumt pop-out hängare för din gaming headset. Det hängde när jag satte en lätt plast inställd på det, och jag har inte trasslat till det sedan. Jag skulle mycket hellre handla denna plast gimmick för ett andra par USB-portar på en mer tillgänglig kanten.

I fråga om anslutningar, MAG har den vanliga DisplayPort och HDMI (två av de senare), men det är en uppgraderad alternativ här: USB-C. jag älskar att C det. [Redaktörens anmärkning: Michael, jag hatar dig.] Detta gör det möjligt för en video för anslutning och tillträde till monitor ‘ s hörlurs uttag och två USB-A-portar, men ta obs: även min slinky lilla Pixel Skiffer klagade på att det var en låg-laddare.

Michael Crider

Det innebär att mer kraftfulla bärbara datorer, särskilt något med en diskret GPU, kommer att behöva mer juice än denna sak kan leverera. Du kommer inte att kunna ansluta en bärbar dator till den här skärmen och få något annat än en obetydlig avgift ut av det, och det kommer nog att rinna lite om du även koppla in en nätadapter.

Obs, MAG är kompatibel med AMDS FreeSync, som de flesta nya skärmar, men saknar dedikerad hårdvara för att dra fördel av NVIDIA: s G-SYNC-system. Det är inte en dålig sak—som oftast driver upp priset på en gaming monitor betydligt, och NVIDIA-kort nu använda en kinda-sorta-FreeSync kompatibelt läge, alltför.

I Spelet Erfarenhet

Med hjälp av MAG var roligt, utan att vara anmärkningsvärda. Jag gled det in i min trippel-övervaka fält i stället för min egen Samsung 32-tum, också en böjd VA-panel med 1440p upplösning. Jag hittade mer eller mindre samma prestanda, med kanske lite extra ljusstyrka. 165Hz är bättre än min vanliga 120Hz, men inte så dramatisk att jag omedelbart skulle kunna uppskatta skillnaden—de yngre användarna med bättre ögon skulle kunna se vad jag inte kan.

Michael Crider

I spelet, resultatet var nästan felfri, att leverera en smidig och relativt ljusa grafik till min sessioner Overwatch, Raket League, och Skul: Hjälten Slayer. Öka Hz självklart sänker ljusstyrkan, som är fallet med någon skärmen, men jag hittade inte 165Hz läge att vara betydligt mörkare än 144Hz mode på min Samsung-skärmen.

Naturligtvis, jag hade samma problem som jag har med Samsung: dess färg noggrannhet är inte riktigt tillräckligt för att lita på när jag gör grafiskt arbete. Jag måste flytta över till Photoshop Dell Ultrasharp att få exakt vitbalans. Men jag inser att detta är en ganska trivial fråga för de flesta användare, särskilt de som letar specifikt för en övervaka att spelet på. Det är inte en deal-breaker för VA-typ panel, annars en mycket bra kompromiss mellan hastighet av TN och riktigheten av IPS.

Detta är en hel del saker för att lyckas med att lite plast pinne… Michael Crider

Det finns massor av alternativ i detta övervaka. I tillägg till den vanliga övervaka saker, får du olika “modes” för att läsa, titta på filmer, maximera HDR-innehåll, etc., plus gaming-inriktad funktioner som en målsökande overlay, Det är bara en skam att använda alla av dessa komplexa alternativ är en smärta med den lilla joysticken på knappen, det enda sättet att få tillgång till dem direkt. Layout och gränssnitt för det interna systemet är förvirrande och onödigt stiliserade.

OSD-Programvara

Den goda nyheten är att du egentligen inte behöver använda det, eller åtminstone, du behöver inte använda en joystick som du kan faktiskt inte se. Med MSI ‘ s OSD-verktyg för Windows, kan du styra olika hårdvara inställningar av MAG-monitor. Du kan aktivera det som ett standard program, eller genom att trycka på “G” – knappen mittemot power-knappen (som också kan vara bunden till specifika profiler eller en window manager). Programmet ger dig även möjlighet att aktivera förinställda profiler, inklusive den viktiga ljusstyrka-ändra refresh rate—med kommandon från alla program.

…och det är mycket lättare med en mus och tangentbord.

Det är ett bra system ihopkopplade till ett dåligt användargränssnitt. Så allmänna kortkommandon hjälper till att lindra de flesta av det. Som någon som tillbringade timmar med att mixtra med monitor knapparna för att försöka få flera skärmar för att matcha varandra färg profiler, kan jag verkligen uppskatta det. Jag önskar bara, åh vad jag önskar, du kan använda den med bara USB-C—anslutning-program inte kan identifiera bildskärmen om du inte har det besvärligt gamla hederliga USB-A-till-USB-B-kabel ansluten till din dator. Det är inte en big deal för en stor gaming skrivbord som aldrig rör sig, men för en bärbar dator är det en onödig smärta.

Skärmen är RGB-belysning är … ja, det är det. Jag typ kan se det på väggen på mitt kontor när jag använder det, men det är både svag och asymmetrisk, så att jag inte gillar det från en estetisk synvinkel. Det skall heller inte hjälpa att jag behöver en andra program för att hantera det—du kan inte styra färg eller animation från MSI OSD-program eller bredare MSI tillbehör föraren. Om du vill ha belysning, och få en USB-ljus band istället.

Belysning programvara inte integreras med andra MSI-program.

Det är en sak jag kommer att tacka: MAG använder en vanlig nätsladd, samma typ som en stationär DATOR använder. Jag uppskattar detta, i synnerhet eftersom många skärmar (även spel modeller!) flyttar till extern strömförsörjning, vilket skapar obekväma laptop-stil sladdar. Tack för att hålla baksidan av mitt skrivbord snyggt, MSI.

Några Olägenheter

Bortsett från de nästan värdelösa hörlurar hängare och alltför komplexa på skärmen, det enda problemet jag har med skärmens prestanda är lätt blödning, som syns på vänster sida av vår kontrollpanel. Det är inte synliga för det mesta, men tittar mörkare videor eller något i brevlådan kommer att visa dem.

Michael Crider

Det är inte en big deal för det mesta, och än en gång, den primära spelare publik förmodligen inte bryr sig. Vad mer om mig är hur skärmen hanterar makt. På mitt skrivbord, det skulle inte sova ordentligt—när Windows stänga skärmar efter 10 minuter, det var på, visa alla svarta men fortfarande klart engagerande bakgrundsbelysningen. Det är slöseri av el och dåligt för hälsan för LCD-lång-sikt. Detta kan åtgärdas i en kommande uppdatering av drivrutiner, men just nu är det mycket störande.

Vänta En Försäljning, eller Välja en Annan Optix

På det hela taget är dessa mindre problem. Men i kombination med andra små irritationsmoment som behovet av en andra USB-kabel för att styra OSD-eller bristen på hög watt laddning från USB-C, de lämnar MAG avgjort i mitten av pack.

Michael Crider

På $400, finns det inte mycket anledning att plocka upp den här skärmen under någon av dess liknande tävling. Som sagt, det finns en hel del mycket liknande modeller i 27-tums MAG sortiment, alla av dem billigare än detta flaggskepp. Om du kan leva utan 1440p upplösning, eller USB-C-anslutning, eller behöver inte stå för att du redan använder en multi-monitor array, några av dem kan vara mer lämpliga för både din inställning och din budget.

Annars skärmen system som är tillgängligt från Windows kan vädja till dem som ständigt måste ändra en del inställningar, men det är ungefär det. Om du kan hitta MAG-modell till salu för $50 eller mer, vilket verkar troligt, om du vill hålla ett öga ut—det är värt att överväga. Annars, fortsätt att leta.

Betyg: 6/10
Pris: sek 400

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • USB-Typ-C-Anslutning
 • Fast, mångsidig stå
 • Bra upplösning och hz för spel
 • OSD-menyn kan styras från Windows

Och Vad Vi inte

 • Headsetet stå är janky
 • Låg USB-C watt
 • OSD-menyn kan inte styras via USB-C