MSI MAG272CQR Monitor: USB-C En een Koel Staan niet Make-Up voor Andere Zaken

0
54

Waardering:
6/10
?

 • 1 – Absolute Hot Afval
 • 2 – Sorta Lauw Afval
 • 3 – Sterk Gebrekkig Ontwerp
 • 4 – Aantal Pro ‘ S, Veel Nadelen
 • 5 – Resultaten Onvolmaakt
 • 6 – Goed Genoeg om te Kopen Op de Verkoop
 • 7 – Grote, Maar Niet De Best-In-Class
 • 8 – zeer goed, met Enkele Voetnoten
 • 9 – Shut Up And Take My Money
 • 10 – Absolute Design-Nirvana

Prijs: $400

Kopen op Amazon

Michael Crider

Heeft u behoefte aan een gaming monitor? Niet echt. Maakt het spelen op uw PC beter? Opmerkelijk, vooral als uw computer is krachtig genoeg om te duwen verleden normale framerates. MSI ‘ s Optix MAG serie is in het midden van het pak zoveel functies, maar het is een middenweg tussen prijs en inzetbaarheid.

Hier is Wat We Willen

 • USB Type-C-Verbinding
 • Solide, veelzijdige standaard
 • Een goede resolutie en hz voor gaming
 • OSD-menu kan worden geregeld vanuit Windows

En Wat We niet

 • Headset stand is janky
 • Lage USB-C vermogen
 • OSD-menu kan niet worden bestuurd via een USB-C

De Optix MAG272CQR (rolt van de tong, he?) is aan de bovenkant van deze bijzondere line, met een gebogen 2560×1440 panel, een indrukwekkende 165Hz refresh rate, toekomstgerichte USB-C-connectiviteit, en een bijgewerkte stand met verticale afstelling. Met al die bonussen, het is nog maar $400—niet slecht, maar niet de beste waarde beschikbaar is.

Het is een stevige pick-als u op zoek bent naar een all-around monitor die kan omgaan met intensieve gaming sessies, maar niet alles bieden, maken het uitstekend. Wie op zoek is naar een korting, check de rest van de verrassend robuuste lijn, die trimt een paar van de bovenstaande functies.

Zaken in de voor -, Gamer in de Rug

Vanaf de voorkant, en met de branding van de sticker verwijderd, de MAG272CQR (ik ben gewoon gaan om te noemen het “MAG” van nu af aan) ziet eruit als een vrij conventionele monitor ontwerp. Het is een beetje groter dan gebruikelijk bij 27 cm, met de gebogen paneel dat is nog steeds alomtegenwoordig. Dankzij de dunne bezels met een dikke bodem, het is bijna precies hetzelfde formaat als mijn stoffige 24-inch Dells.

De kleine asymmetrische RGB verlichting zijn nauwelijks de moeite om te knoeien met. Michael Crider

Draai de monitor om en je ziet MSI ‘ s “gamer” esthetiek in actie. De koperen draak badge, de rode control stick, de printplaat accenten, en natuurlijk, de schuine streep van LED-verlichting. Dit is een beeldscherm dat is ontworpen om te worden gezien vanaf de achterkant … vermoedelijk op een eSports podium ergens.

De grote zware stand is redelijk goed—het is vijf centimeter van de verticale afstelling. Michael Crider

De stand is hoekig en geborsteld met een handig gat voor kabeldoorvoer, en ik waardeer de opname van vijf centimeter van de verticale hoogte instelling. Het scherm omhoog en omlaag beweegt met een lichte druk, en blijft geruststellend. Merk op dat, terwijl de MAG-27 ondersteunt standaard VESA-montage, de stand niet kan roteren voor de verticale stand.

De Technische Zaken

De MAG-27 spec blad leest als een checklist van alle dingen die gamers willen, met slechts een paar uitzonderingen. In de eerste plaats is de refresh rate, 165Hz, genoeg om een dramatische impuls aan in-game animaties (als uw PC kunnen omgaan met de framerate). Het is niet de hoogste die er zijn—240 hz en 300Hz monitoren bestaan—maar het is een aanzienlijke upgrade en meer dan de moeite waard in deze prijsklasse.

Naast de resolutie: 2560×1440, bekend afwisselend als 1440p, 2K, of “quad HD/QHD”, is hard op weg de nieuwe standaard voor games. Net genoeg om een impuls te geven om de scherpte van in-game graphics, zonder overtaxing een grafische kaart op 4K. 27 inch is een goede maat voor het, ook groot genoeg om te genieten van de verhoging, maar klein genoeg zodat je niet kan rekenen pixels, net als sommige 32-inch monitoren.

Ik heb liever meer USB-poorten bevatten dan deze kleine plastic headset houder. Michael Crider

Elders krijgt u een gebogen VA-paneel (niet universeel in de MAG serie), één milliseconde responstijd voor intense multiplayer-games, en een beetje dom pop-out hanger voor uw gaming headset. Er hingen toen ik een lichtgewicht plastic erop, en ik heb niet in de war met het sinds. Ik zou veel liever handel dit plastic gimmick voor een tweede paar USB-poorten op een meer toegankelijke rand.

In termen van verbindingen, het MAG de gebruikelijke DisplayPort en HDMI (twee van de laatste), maar er is een verbeterde optie: USB-C. ik hou van C-it. [Noot van de redactie: Michael, ik haat je.] Dit zorgt voor een video-verbinding en toegang tot de monitor en hoofdtelefoon aansluitingen en twee standaard USB-A poorten, maar let op: zelfs mijn slinky kleine Pixel Leisteen klaagde het was een low-power lader.

Michael Crider

Dat betekent meer krachtige laptops, vooral iets met een discrete GPU, moet meer sap dan dit ding kan leveren. U zult niet in staat zijn om de stekker van een laptop in dit scherm en je alles maar een trickle charge uit, en het zal waarschijnlijk afvoer een beetje als u de stekker in een AC-adapter.

Let op, het MAG is compatibel met AMD ‘ s FreeSync, net als de meeste nieuwe monitoren, maar mist de dedicated hardware om te profiteren van de NVIDIA G-SYNC-systeem. Dat is geen slecht ding—die meestal drijft de prijs van een gaming monitor aanzienlijk, en NVIDIA-kaarten gebruiken nu een beetje-sorta-FreeSync compatibele modus, ook.

In-Game-Ervaring

Met behulp van de MAG was leuk, zonder dat opmerkelijk. Ik duwde het in mijn triple-monitor matrix in plaats van mijn eigen Samsung 32 inch, ook een gebogen VA-paneel met 1440p resolutie. Ik vond dat meer of minder voor dezelfde prestaties, met misschien een beetje extra helderheid. 165Hz is beter dan mijn gebruikelijke 120Hz, maar niet zo dramatisch, dat ik meteen kon waarderen het verschil—de jongere gebruikers met betere ogen zou kunnen zien wat ik niet kan.

Michael Crider

In-game, de voorstelling was bijna foutloos, het leveren van soepele en relatief heldere graphics naar mijn sessies van Overwatch, Raket League, en Skul: De Held Slayer. Het stimuleren van de Hz uiteraard verlaagt de helderheid, zoals het geval is met een monitor, maar ik wist niet de 165Hz modus worden merkbaar donkerder dan de 144Hz modus op mijn Samsung monitor.

Natuurlijk, ik had dezelfde problemen heb ik met de Samsung: de kleur nauwkeurigheid is niet voldoende om te vertrouwen wanneer ik aan het doen ben grafisch werk. Ik Photoshop over de Dell Ultrasharp om nauwkeurige witbalans. Maar ik besef dat dit een vrij triviale kwestie voor de meeste gebruikers, met name die specifiek op zoek naar een monitor om het spel op. Het is niet een deal-breaker voor een VA-paneel, anders is een uitstekend compromis tussen de snelheid van TN en de juistheid van IPS.

Dit is een heleboel dingen te beheren met die kleine plastic stok… Michael Crider

Er zijn een hoop opties in deze monitor. Naast de gebruikelijke monitor dingen, krijg je verschillende “modes” voor het lezen, het kijken van films, het maximaliseren van de HDR-inhoud, enz., plus gaming gerichte functies, zoals een gericht overlay, Het is gewoon een schande dat het gebruik van de voor al deze complexe opties is een pijn met de kleine knop van de joystick, de enige manier om toegang tot hen direct. De lay-out en interface van het interne systeem is verwarrend en onnodig gestileerd.

OSD-Software

Het goede nieuws is dat je eigenlijk niet hebt om het te gebruiken, of op zijn minst, je hoeft niet gebruik te maken van een joystick die je niet kunt zien. Met MSI ‘ s OSD-hulpprogramma voor Windows, kunt u de controle van de verschillende hardware-instellingen van de MAG-monitor. U kunt deze activeren als een standaard programma, of door op de “G” – knop tegenover de power knop (die ook kan worden gebonden aan specifieke profielen of een window manager). Het programma kunt u ook te activeren op vooraf ingestelde profielen—met inbegrip van de belangrijke helderheid-het wijzigen van de vernieuwingsfrequentie—met toetsenbord commando ‘ s van elk programma.

…en het is een stuk gemakkelijker met een muis en toetsenbord.

Het is een goed systeem gekoppeld zijn aan een slechte user interface. Zodat universeel toetsenbord commando ‘ s helpt te verlichten de meeste van dat. Als iemand die uren prutsen met monitor knoppen proberen om meerdere schermen aan elkaar kleurprofielen, kan ik zeker waarderen. Ik wou, oh ik zou willen, zou je het gebruiken met alleen de USB-verbinding C—het programma zal het niet detecteren van de monitor, tenzij u de logge ouderwetse USB-A naar USB-B-kabel aangesloten op uw apparaat. Dat is niet een big deal voor een grote gaming desktop die nooit beweegt, maar voor een laptop is dit een onnodige pijn.

De monitor RGB-verlichting is … goed, het is er. Ik kan een soort van zien op de muur van mijn kantoor als ik het gebruik, maar het is zowel zwak en asymmetrisch, dus ik vond het niet leuk, vanuit een esthetisch oogpunt. Het maakt ook niet helpen dat ik een tweede programma te beheren—u kunt niet bepalen de kleur of de animatie van de MSI OSD-programma of de bredere MSI accessoire chauffeur. Als u wilt dat de verlichting, krijg je een USB-lichtlijst voor in de plaats.

De verlichting van de software niet integreren met andere MSI-toepassingen.

Er is één ding wat ik ga lof: het MAG gebruikt een standaard netsnoer, dezelfde soort die een desktop PC gebruikt. Ik waardeer dit, vooral omdat veel beeldschermen (zelfs gaming modellen!) verhuizen naar een externe voeding, die zorgt voor lastige laptop-stijl netsnoeren. Bedankt voor het houden van de achterkant van mijn bureau opgeruimd, MSI.

Een Paar Ergernissen

Afgezien van de bijna-nutteloos koptelefoon en de al te complexe on-screen display, het enige probleem dat ik heb met de monitor de prestaties van licht bloeden, zichtbaar aan de linkerkant van onze review panel. Het is niet zichtbaar meeste van de tijd, maar kijken naar donkerder video ‘ s of iets in de brievenbus zal laten zien.

Michael Crider

Dat is niet een big deal de meeste van de tijd, en nogmaals, de primaire gamer publiek waarschijnlijk niet schelen. Wat meer over mij is hoe de monitor grepen de macht. Op mijn desktop, het zou niet goed slapen—wanneer Windows wordt afgesloten schermen na 10 minuten, bleef het op, het weergeven van alle zwart, maar nog steeds duidelijk het aangaan van de displayverlichting. Dat is verspilling van elektriciteit en slecht is voor de gezondheid van het LCD-scherm lange termijn. Dit kan worden opgelost in een toekomstige update van het stuurprogramma, maar op het moment dat het is zeer storend.

Wachten op Een Verkoop, of Kies een Andere Optix

Over het geheel genomen, dit zijn kleine problemen. Maar in combinatie met andere kleine ergernissen zoals de noodzaak voor een tweede USB-kabel om de controle van het OSD-menu of het ontbreken van hoog-watt opladen via USB-C, verlaten ze het MAG beslist in het midden van het pak.

Michael Crider

Bij $400, er is niet veel reden om aan te halen in dit scherm over een van de vergelijkbare wedstrijd. Dat gezegd hebbende, er zijn een heleboel zeer vergelijkbare modellen in de 27-inch MAG assortiment, alle van hen goedkoper dan dit vlaggenschip. Als je kunt leven zonder 1440p de resolutie of de USB-verbinding C, of hoeft niet staan omdat u al gebruik van een multi-monitor matrix, sommigen van hen zijn misschien meer geschikt voor zowel uw installatie en uw budget.

Anders is het scherm toegankelijk systeem van Windows kan een beroep op degenen die voortdurend nodig om de instellingen te wijzigen, maar dat is het wel. Als u kunt vinden de MAG-model te koop voor $50 of meer—en dat lijkt waarschijnlijk, als je het in de gaten te houden—het is het overwegen waard. Anders blijf kijken.

Beoordeling: 6/10
Prijs: $400

Kopen op Amazon

Hier is Wat We Willen

 • USB Type-C-Verbinding
 • Solide, veelzijdige standaard
 • Een goede resolutie en hz voor gaming
 • OSD-menu kan worden geregeld vanuit Windows

En Wat We niet

 • Headset stand is janky
 • Lage USB-C vermogen
 • OSD-menu kan niet worden bestuurd via een USB-C