Don ‘ t Worry, Be Happy: Monitor Uw stemming met Deze Tracking Apps

0
61
favorita1987/Shutterstock.com

Stemming tracker apps zijn een simpele manier om een logboek van uw dagelijkse stemming, die op zijn beurt maakt het gemakkelijk om uit te kijken voor depressie en persoonlijke geestelijke gezondheid triggers.

Door het bijhouden van uw stemming, kunt u kijken op afgelopen items en zie het grotere beeld van uw algehele geestelijke gezondheid. Dit is erg handig als u last heeft van een depressie of bipolaire stoornis, als je kunt laten zien van de gemeten voortgang van uw therapeut, en dat maakt het voor hen gemakkelijker te diagnosticeren en verder helpt.

Stemming trackers zijn ook nuttig voor de mensen die niet fysiek bij het verlaten van hun huis, die zich niet kunnen veroorloven therapie, of die voelen dat er een stigma rond om hulp te zoeken voor hun psychische gezondheid. Ze zorgen voor een beetje troost anonieme ondersteuning via een dagelijkse check-ins. Plus, ze zijn gemakkelijk te gebruiken: dagelijks aanwijzingen zijn: automatisch, en alles wat je hoeft te doen is te beoordelen hoe de dag gaat.

We moeten er rekening mee dat deze apps zijn op geen enkele wijze bedoeld als een vervanging voor medicatie of het krijgen van professionele hulp, en zijn alleen bedoeld voor aanvullend gebruik. Als u zich depressief voelt of hebben andere zorgen over de geestelijke gezondheid, neem dan contact op met uw arts.

Wat te Zoeken in een Stemming Tracker App

Deze apps zijn allemaal min of meer hetzelfde, dus dit is hoe ze het aanpakt dat van belang is. Sommige hebben een dagelijkse pop-up herinnering waar alles wat je hoeft te doen is kiezen voor de emoji-die het best overeenkomt met uw huidige stemming. Anderen zijn meer robuust, zodat u toevoegen foto ‘ s, hashtags, en volledige journaalboekingen voor elke dag. Hier zijn de belangrijkste dingen om te zoeken in een stemming tracker:

  • Automatische Herinneringen: Trackers zijn bedoeld om eenvoudig, snel, en iets wat je niet hoeft om de arbeid op elke dag. Op een vast tijdstip per dag, een kennisgeving aanwijzing moet worden weergegeven, voert u uw stemming, en een poef—u bent klaar.
  • Customization Opties: De beste stemming tracker apps kunt u personaliseren de ervaring dus het voelt meer aanspreekbaar. Met een aantal apps, die u kunt aanpassen dingen zoals emoji, specifieke tijd, als u wilt dat meldingen pop-up, en zelfs bepalen hoe vaak ze voorkomen.
  • Opmerkingen/Journal: Mocht u in de stemming om een beetje schrijven, of als je dag gehouden interessante evenementen moeite waard op te merken, goede tracker apps moeten bieden u ergens op te schrijven in aanvulling op vragen naar uw dagelijkse stemming vermelding.
  • Extra Ondersteuning: Nee, we bedoelen niet de technische ondersteuning voor de app zelf (hoewel dat er zou moeten zijn), dan bedoelen wij extra informatie over het krijgen van professionele hulp voor uw geestelijke gezondheid, met educatieve websites, links om u te helpen bij het vinden van een huisarts bij u in de buurt, en de nationale zelfmoord preventie van lifelines.

Beste Algehele Stemming Tracker: Daylio

Daylio

Daylio (Gratis, $2.99/maand, of $23.99/jaarlijks) maakt het gemakkelijk om uw stemming. Ook kunt u uw huidige activiteiten en regelmatig (maar kleine) journaalboekingen. Daylio heeft een twee-stap-entry proces waar je pak de emoji die het beste past bij uw stemming van die dag (die u kunt aanpassen van de look en namen voor), maak dan een korte opmerking over wat je aan het doen bent (met keuzes, zoals werk, schoonmaak -, gaming -, relax -, datum -, sport -, party -, en meer). Het is een kleurrijke dagelijkse stemming tracker die tracks uw beste dag strepen, gemiddelde maandelijkse stemming, en andere nuttige statistieken. U kunt ook het vergrendelen van de toegang tot de app met een PIN-code.

Beste Budget Stemming Tracker: Moodflow

Moodflow

Moodflow (Gratis) is een eenvoudige, jaar-in-pixels stijl stemming tracker ontworpen om u te helpen visualiseren emotionele patronen in je leven. Elke dag zal u vragen om uw stemming, wat zult u doen door te kiezen voor één van de vijf smileys, en tag een paar emoties voor de dag (met opties zoals gespannen, opgewekt, kalm, somber, vervelen, verdrietig, en meer). Op de volgende pagina, is er een ruimte waar u een snelle notitie, en hieronder kan u de tag van de activiteiten die u die dag heeft gedaan (zoals sporten, film, winkelen, me de tijd, lezen, familie, etc) en het uploaden van relevante foto ‘ s.

De app heeft ook een premium-versie (vanaf $3.49/maand) waar u kunt een back-up van uw foto ‘ s aan de Moodflow Cloud, toegang tot uw Atlas post (geotagging), het instellen van de dagelijkse empowerment van routines, en voeg weer van gegevens naar uw inzendingen. De gratis versie is meer dan voldoende, maar bij de plus-versie stelt u in staat om de ondersteuning van de ontwikkelaar en een paar extra ‘ s.

Beste Stemming Tracker voor Steun van de Gemeenschap: Moodtrack Sociale Agenda

Moodtrack

Het is gemakkelijk om alleen te voelen in de wereld, vooral als je last hebt van een depressie of als je te maken hebt met COVID-19 isolatie, maar Moodtrack Sociale Agenda (Gratis, $1.99 voor de persoonlijke tijdschrift functie) wil niet dat u er alleen voor staan. Waar de meeste andere trackers alleen inchecken met je eens een dag, Moodtrack kunt meerdere items op een dag—zo weinig of zo veel als u wilt.

De app biedt kleurrijke grafiek-stijl volgen, dat maakt het makkelijk om terug te kijken en stemming patronen en dieper in dagen, die waren bijzonder goed of slecht. Voor elk item, zult u het tarief van uw stemming en uw gedachten, die publiekelijk gedeeld met andere Moodtrack gebruikers, tenzij u in het voorjaar voor de premium-versie om ze privé houden. U kunt ook kijken naar andere recente openbare updates te zien hoe anderen het doen, en zelfs te beantwoorden. De site maakt het gemakkelijk te volgen van andere gebruikers die u wilt, en win je eigen volgers, en communiceren met andere mensen, wanneer je maar wilt, want soms is het hebben van een community om je heen is alles.

Het beste voor In-Diepte-Tracking: iMoodJournal

iMoodJournal

Waar veel andere stemming trackers hebben een schijnbaar toevallige gebruik, iMoodJournal ($2.99) is een veel ernstiger en krachtig stemming tracking tool. Naast het bijhouden van uw stemmingen, het kan volgen andere dingen, zoals slapen, medicatie, stress, energie, enzovoort. De Input van uw stemming, het schrijven van een dagboek, foto ‘ s van jezelf, en (meest indrukwekkend) gebruik hashtags om uw huidige emoties. U kunt ook de meldingen en app interface.

iMoodJournal raadt aan dat u inlogt op uw stemming een twee tot drie keer per dag, en het gebruik van hashtags en de toelichting daarbij. Als u consequent, de app zal kunnen genereren krachtige uitgebreide rapporten die automatisch detecteren correlaties tussen uw aangemeld ervaringen en stemmingen. Zie een grafiek van uw stemmingen in de loop van een week of een maand en zie uw in-diepte toelichting op de reden waarom een bepaalde dag was zo slecht of goed, het maakt het gemakkelijk voor u en vooral voor uw therapeut, als je die hebt) om te zien wat de oorzaak van een recessie of een echt goede periode.