Hur man För Leverans av Livsmedel Från Restauranger Online

0
75
Pixel-Shot/Shutterstock.kom

Leverans av livsmedel och handlar om mycket mer än pizza i dessa dagar. Om du bor i, kan du få leverans av livsmedel från din favorit lokala restauranger med ett fåtal tryckningar eller klick. Leverans föraren kan lämna maten på din dörr.

Är Säker Leverans Under Coronaviruset Pandemi?

Stephen Morse, epidemiolog vid Columbia University, berättade Atlanten som “lagad mat är osannolikt att det skulle vara ett problem om de blir kontaminerade efter matlagning.” Du kanske vill undvika rå mat som sallad, men “det borde vara mycket liten risk” med kokta livsmedel som hanteras korrekt.

Morse fortsatte: “Det kan vara överföring via förorenade döda ting, men vi tror att den viktigaste smittvägen är nysningar.” Det är hur CDC säger COVID-19 sprider sig också. Baserat på detta, är ditt huvudsakliga risken är sannolikt genom infekterade individer hosta, nysningar, eller kanske till och med bara andas nära dig. Samspelet med din leverans kan föraren vara den mest riskfyllda delen.

Det är en anledning till varför fler leverans av tjänster är att lägga till “kontaktlös” leveranser. Du kan be dem att lämna maten vid din dörr, så att du inte ens har att interagera med leverans förare—och, naturligtvis, kan du tips på nätet. Även om en leverans appen inte erbjuder en speciell “no-contact” leveransalternativ, kan du skicka ett meddelande till leverans person genom leverans app och be dem att lämna maten vid dörren när de kommer.

Om du inte får mat eller något annat som levereras, det är en bra idé att tvätta händerna direkt efter att du tryck på behållaren och innan du äter. Överföring av mat från takeout behållare till en annan maträtt.

Många stater tillåter restauranger och barer för att hålla öppet för leverans och avhämtning, även om de restauranger som inte får plats och betjäna kunder. Många delivery tjänster är nu avstående leverans avgifter för oberoende restauranger för att bättre stödja små och medelstora företag, under denna svåra tid, alltför. Med vad vi vet just nu, att få leverans av mat från restaurang är ett bra sätt att stödja det lokala näringslivet och ge dig själv en paus från matlagningen.

Hur du Beställa Mat på Nätet

David Tonelson/Shutterstock.kom

De flesta restaurang leverans av tjänster att fungera precis som Uber eller Lyft—de betalar en drivrutin för att gå till restaurangen, plocka upp din mat för dig, och sedan leverera den till dig. Föraren är anslutna med leverans service och är inte en restaurang anställd.

Vissa restauranger i ditt område kan vara tillgänglig enbart på särskilda appar. Det är värt att kolla flera appar, särskilt om du inte kan hitta din favorit restaurang på första du in.

Du kommer förmodligen betala mer än om du plockade upp avhämtning i person. För några restauranger, priserna kan vara högre än de är i restaurangen, och det är i allmänhet leverans avgifter och tips att tänka på. Men, dessa tjänster erbjuder ibland en rabatt på din första beställning.

Här är en lista över tjänster som du bör kolla in, rangordnade efter popularitet:

  • DoorDash är nu den mest populära matleveranser i USA. Det lovar tillgång till över 300 000 restauranger i USA och Kanada.
  • Grubhub är en populär matleveranser som också säger har över 300 000 restauranger. Samma äger företaget Seamless.
  • Uber Äter ägs av Uber. Den använder Uber nätverk av förare för att plocka upp mat från en mängd olika restauranger i närheten och leverera det till dig.
  • Postmates är en leveransservice som erbjuder leverans från lokala restauranger. Utöver mat från restauranger, förare kommer att plocka upp och leverera en mängd andra saker från lokala företag, från livsmedel och alkohol till kläder och läkemedel.
  • Ser är tillgängliga i vissa stater i USA och nu erbjuder beröringsfri leverans också. Det kan finnas andra mindre tjänster, som Ser, som är populära där du bor.

När du har valt en leverans app och hittade en restaurang som, du behöver bara skapa ett konto och gör din beställning. Du kan beställa via hemsidan eller installera service ‘ s app på din iPhone eller Android-telefon. Du kan även tips på nätet och ger instruktioner (som lämnar maten vid din dörr) till föraren. Det är en enkel process, och du kan använda samma app för att beställa mat igen i framtiden.

Naturligtvis finns det vissa restauranger—som pizza ställen har sin egen leverans förare. Om du har en favorit restaurang, du kanske vill ge det ett samtal och be om det bästa sättet du kan beställa mat för leverans.

LÄS NÄSTA

  • “Hur Säkert sätt att Rengöra Din Otäcka spelenheter
  • “Samsung Galaxy S20: Hur till Ändra Din skärmupplösning
  • “Hur Livestream på GDC 2020 Paneler och Utmärkelser
  • “De 6 Bästa Gratis Videokonferenser Apps
  • “Nej, 5G Orsakar Inte Coronaviruset