Hur Jämför Dokument i Google Docs

0
162

Du kan redan se vad som har ändrats i en fil genom att granska revisionshistorik i ett Google Docs-fil, men nu kan du även göra samma sak i två separata dokument. Här är hur man använder Jämföra Dokument verktyg.

I en webbläsare, brand upp Google Docs-startsidan och öppna upp ett redan befintligt dokument som du vill jämföra.

När dokumentet laddas, klickar du på Verktyg > Jämför Dokument för att börja köra verktyg för jämförelser.

En liten dialogruta kommer att visas, som låter dig välja en andra dokument för att jämföra med den första. Klicka på “Min Enhet” för att dra upp filen picker.

Navigera till den fil som du vill använda, klicka på den, och välj sedan “Öppna” – knappen för att välja dokument.

Det namn du anger i “Attribut Skillnader Till” kommer visas som den person som gjort de ändringar i det slutliga dokumentet som en edit. Ange ditt namn och klicka på “Jämför” för att låta Google att arbeta sin magi.

När funktionen är klar, klicka på “Öppna” för att öppna jämförelse dokument.

Jämförelsen dokument kommer att öppnas upp som en tredje fil med alla markerade förslag inuti kroppen av dokumentet och som gjort dem till höger. Dessutom kommer du att kunna se vilka ändringar som gjorts och när.

Varje redigering visas som en antydan om att du måste acceptera eller avvisa. Du kan välja att behålla eller ta bort en för att redigera i avsnittet kommentarer på höger sida av dokumentet. Klicka antingen på bock eller “X” för att acceptera eller avvisa varje.

RELATERAT: Hur du Lägger till Kommentarer i Google Docs

Om du klickar på kommentaren, du kommer att kunna svara på förslaget och ger insikt till varför ändringen gjordes. När du delar filen med andra, svar kommer att kunna ses av vem som helst som har tillgång till handlingen.

Efter du följa upp alla ändringar som gjorts till Google Docs dokument, du behöver inte göra något annat. Dokumentet sparas automatiskt till Enheten i root-mappen som “Jämförelse Av <Fil 1> & <Fil 2>” där <Fil 1> och <Fil 2> kommer vara namnen på dina filer.

LÄS NÄSTA

  • “Hur man Ändrar Safari hemsida på en Mac
  • “Samsung Galaxy S20: Hur ställer man in Vibrationer Intensitet och Mönster
  • “Hur man Sätter in en Bild i Text i PowerPoint
  • “Hur Beställer Leverans av Livsmedel Från Restauranger Online
  • “Hur Säkert sätt att Rengöra Din Otäcka spelenheter