Hoe Veilig Schoonmaken van Uw Vervelende Game Controllers

0
60
Roobcio/Shutterstock

Game controllers worden magneten voor vuil en vet. Het maakt niet uit als je echt een goede verzorging van uw pads, zullen ze uiteindelijk moeten een diep reinigen te verwijderen van de huid, vuil en bacteriën. Hier is hoe het te doen zonder beschadiging van uw hardware.

Voordat U Schoon

Voordat u begint met het reinigen van je controllers, het is goed om het volgende te controleren “probleem” gebieden, waar het vuil is waarschijnlijk te hebben opgebouwd:

 • De “grip zone” waar je handen houd je de controller op terwijl je speelt.
 • De kleine ruimte rond de rand van de controller waar de voor-en achterkant platen mee.
 • De analoge sticks.
 • De oplader, headset en uitbreiding van havens.
 • Een strakke hoeken op de controller die niet gemakkelijk verwijderd kan worden.

Om het reinigen van uw controller grondig zonder demontage, moet u de volgende items:

 • Een zachte, niet-pluizende doek
 • Water
 • Isopropyl alcohol (minimaal 70%; hoger is beter)
 • Q-tips
 • Een vel papier of een houten tandenstoker
 • Een condens pomp fles (optioneel)
 • Een plastic rietje (optioneel)

Je moet altijd gebruik maken van water, of wrijven alcohol te reinigen van uw controllers. De meeste gamepads een mooie grip afwerking op hen, en agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, verpesten de look en feel van het plastic.

Het is ook een goed idee om te voorkomen dat gecomprimeerde lucht, als de kracht van de lucht kan schade aan de onderdelen in de controller.

We kochten deze DualShock 4-controller uit een tweedehands winkel. De tips die we schetsen hier verwijderd van de smurrie en maakte het schijnen.

Hoe kan ik een Licht Vervuilde Controller

Eerste, het reinigen van de controller met een zachte, vochtige, pluisvrije doek. Gebruik een beetje water om te beginnen, en het vermijden van enige en alle schurende reinigingsmiddelen. Veeg de controller over en verwijder alle voor de hand liggende vet of vuil.

Werk de vochtige doek in alle hoeken en gaten die doorgaans niet toegankelijk. Xbox en Een PlayStation 4 eigenaren willen om aandacht te besteden aan het putten uit die de analoge sticks uitsteken. Het is gemakkelijk om vuil op te bouwen in deze krappe hoeken.

Plaats nu uw aandacht voor de analoge sticks. Wees voorzichtig, maar de stokken zijn voorzien van een zachte rubber die gevoelig zijn voor het dragen van afstand (met name op Sony ‘ s originele DualShock 4 controllers). Krijgen onder de analoge sticks en verwijder stof en vuil dat zich heeft opgehoopt.

U kunt ook het bezit van een richting en draai de stick terwijl je veeg de “bal” onder. Dit zal niet opgelost worden met een kleverige analoge stick, maar het kan voorkomen dat dergelijke problemen voorkomen in de toekomst.

Gebruik Isopropyl Alcohol Los te maken van Hardnekkig Vuil

Isopropyl alcohol is een relatief veilig reinigingsmiddel. Het helpt af te breken vuil die gemakkelijk kunnen worden losgemaakt, waardoor het een effectieve reiniging oplossing die verdampt wanneer u klaar bent.

Een van de meest effectieve manieren om het gebruik van alcohol te verdunnen 1:1 in het water, en vervolgens breng het met een condens pomp. Geef uw oplossing een goede shake, mist de controller licht, en dan schoon met een zachte doek. De alcohol moet helpen bij het verwijderen van achtergebleven vuil en bacteriën te doden in het proces.

Voor de echt hardnekkige vuil te verwijderen, drenk een wattenstaafje in alcohol en toe te passen op het vuile gedeelte. De alcohol zal snijden door datgene waardoor het vuil zich te houden aan de controller, en dan kun je gewoon veeg het weg.

U kunt ook gebruik maken van antibacteriële doekjes die al zijn gedrenkt in alcohol. Omdat er zo veel gebruikt voor isopropyl alcohol, het is een goed idee om altijd een paar rond.

Hoe te Reinigen van de “Naad” en Dunne Gaten

Nu, laten we eens een kijkje nemen op de “naad” dat loopt langs de rand van de controller, waar de voor-en achterkant vast te zetten. Dit kleine kloof trekt alle soorten vuil en bacteriën, maar het is niet onmogelijk schoon te maken.

Vouw een stuk papier een paar keer, totdat het stevig, maar nog steeds dun. Voer de rand van het papier door de kloof. Als je dat doet, zie je het vuil zich ophopen op de rand van het papier. Veeg het weg en herhaal dit totdat de controller ziet er schoon uit.

U kunt ook gebruik maken van een dunne houten tandenstoker schoon te maken dit gebied. Het hout is zacht genoeg om in de kloof, zonder krassen op het plastic, hoewel, de tip is misschien niet overleven erg lang.

Vermijd het gebruik van metalen voorwerpen, zoals paperclips of messen, als deze kunnen gemakkelijk krassen op de controller. Je kan ook jezelf pijn als je grip glijdt.

U kunt ook de alcohol direct met een Q-tip: voordat u het reinigen van de naad met de tandenstoker. In feite, kunt u dit doen voor elke van de fijne kanten aan de controller, met inbegrip van rond de touchpad-knop op de DualShock 4 als u gebruik maakt van één.

Hoe op te Lossen Kleverige Knoppen en D-Pads

Als u hebt gemorst iets op je controller, de face buttons kunnen zijn kleverig. Ze voelen zich misschien papperig en niet druk goed, of ze kunnen worden geplakt geheel. Terwijl u kunt de controller om te proberen een oplossing, er zijn een paar andere dingen die je kunt eerst proberen.

Voordat u probeert te reinigen deze gebieden, zorg ervoor dat de controller uit en verwijder alle verwisselbare batterijen als u kunt. Zorg ervoor dat u niet in te schakelen op uw controller tijdens een poging deze correctie.

Drenk een wattenstaafje in alcohol en neerzetten van een kleine hoeveelheid van rond de rand van het aangetaste knoppen. Gebruik vervolgens de Q-tip maak de voor de hand liggende vuil in deze gebieden. Druk herhaaldelijk op de toetsen om het werk van de alcohol in het contact mechanisme en maak alle vuil te verwijderen.

Laat alles drogen (alcohol verdampt vrij snel), en vervolgens het testen van je controller. Herhaal dit proces een paar keer indien nodig, totdat de knoppen voelen weer als normaal. Dit kan niet genoeg om te redden van uw controller, maar het is veel minder gedoe dan openen, dus het is het proberen waard.

U kunt ook een segment van een plastic rietje in het midden vormen een halve cirkel vorm. Vervolgens kunt u de schuif deze langs de kant van de aangetaste knoppen. Ook manoeuvreren van de stro rond de rand van de knoppen los te maken van alle vuil dat zou de oorzaak kunnen zijn dat ze blijven steken.

Hoe Schoon de Poorten en Speaker Grills van de barbecue

Een vuile poort opladen kan voorkomen dat de lader uit het maken van de juiste contactpersoon en het opladen van de controller. Echter, controller poorten zijn gevoelig, dus het is een goed idee niet te houden, iets in hen te diep. Als je dat doet, je zou kunnen buigen of breken de pinnen aan de binnenkant.

Dip de Q-tip in alcohol, en vervolgens gebruiken voor het reinigen van de ingang van de poorten. Nogmaals, zorg ervoor dat u niet te dwingen het te diep.

Herhaal dit proces op een speaker grills of andere kleinere gebieden die u zou hebben gemist.

Wanneer Al het andere Faalt, het uit Elkaar Nemen

Het nemen van je controller uit elkaar is riskant als je niet weet wat je aan het doen bent. Je zou kunnen verliezen van kleine onderdelen, zoals veren of schroeven, of zelfs geven u een kleine schok. Dat is waarom je moet altijd je huiswerk doen voordat u probeert te demonteren is.

Na demonteren van uw controller en ontkoppelen van de accu, kunt u het reinigen van de getroffen gebieden met alcohol of water en zeep. Laat alles drogen voordat u probeert om weer in elkaar zetten van het.

DualShock 4

iFixit heeft een hub gewijd aan Sony ‘ s originele en herziene DualShock 4 controllers. Volg eerst de handleiding en demonteren van de controller in drie secties.

Vervolgens kunt u verder gaan naar meer complexe gidsen, zoals de vervanging van de face buttons of de batterij.

Xbox Één Controllers

iFixit heeft ook onder de meeste Xbox-One controllers, waaronder een aantal herzieningen van de basic wireless en de Elite, die beschouwd werd als een hele aparte randapparatuur.

Nintendo Schakelaar Vreugde-Con

Er is ook een iFixit hub gewijd aan Nintendo ‘ s verwijderbare Vreugde-Con-controllers. U kunt leren hoe te vervangen door de joystick switch uit de batterij, of een aantal aanwijzingen te krijgen op problemen met synchronisatie, ook.

De Xbox 360-Controllers

Er is een gedetailleerde handleiding om te breken een Xbox 360 draadloze controller om het schoon op iFixit. Het hoofd van de draadloze controller hub om te zien gidsen op het vervangen van face buttons of analoge stick betrekking heeft.

DualShock 3 Controllers

Sony ‘ s PlayStation 3 tijdperk controllers zijn ook gedekt op iFixit. U kunt de batterij vervangen, het moederbord, of zelfs lossen de poort opladen wanneer u het nodig hebt.

Houd Uw Controllers Schoon

Ideaal, u wilt voorkomen dat uw controllers van steeds een gevaar voor de gezondheid in de eerste plaats. Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen:

 • Veeg uw controller na elk gebruik, bij voorkeur met een antibacterieel doekje.
 • Je handen wassen voordat je pick-up van uw controller.
 • Niet eten terwijl je speelt, vooral chips of andere hapjes.
 • Reinig de hoekjes en gaatjes regelmatig om te voorkomen dat een volledige deep clean.

Helaas, ongelukken gebeuren. Knoeit u iets op je controller en het heeft invloed op de knop indrukken, voert u een van de video ‘ s of iFixit gidsen die we hierboven opgenomen. Het is de moeite waard een poging voordat u de dop van het geld voor een nieuwe controller.

Terwijl u bij het bent, uw laptop misschien een goede reiniging, ook.

GERELATEERD: Hoe Goed Reinigen van Uw Bruto Laptop

LEES VERDER

 • “Samsung Galaxy S20: het Wijzigen van de Resolutie van Uw Scherm
 • “Hoe Livestream de GDC 2020 Panelen en Prijzen
 • “De 6 Beste Gratis Video Conferencing Apps
 • “Nee, 5G Niet leiden tot Coronavirus
 • “Niet Krijgen van Netflix in 4K? Hier is Hoe Het te Repareren