Google Håll mot Evernote: Vilket Är Bäst?

0
61

Vi lever i en ålder av information. När mer och mer data översvämningar på internet på en daglig basis, det blir en kamp för att spåra relevanta, relevant information. Mycket av det du möter är bara brus, men hur gör du för att på ett tillförlitligt sätt ta anteckningar utan att avbryta uppgiften?

Både Evernote och Google Håller erbjuda lösningar till det aktuella problemet, men vilket alternativ är bäst? Denna guide kommer att bryta ner Google Hålla vs Evernote för att hjälpa dig att fatta rätt beslut.

Användargränssnitt

När det kommer till anteckningar, några element som är viktigare än användargränssnittet. Organisera dina anteckningar och att kunna hitta dem i korthet är viktigt att din produktivitet. Med detta i åtanke, Google Håll och Evernote är ganska olika.

Google Håll organiserar anteckningar i en post-it-lapp mode, så att användarna kan se en kort sammanfattning av vad varje del innehåller en överblick. Användare kan skapa fyra olika typer av anmärkningar: text, bild, ritning, och listor. Du kan också lägga till påminnelser för anteckningar, färg-kod dem, och skapa anpassade taggar.

Google Keep är enkel, utan en massa onödiga finesser. Det ger användarna ett enkelt sätt att ta anteckningar och lite annat.

När det kommer till att hitta noter-användare har två alternativ: standard ikoner och en Lista Visa. Användare kan också sortera mellan regelbundna anteckningar och påminnelser. För sortering av funktioner utöver detta, som användarna behöver för att anställa egna taggar.

Evernote är organiserade mer som en traditionell bärbar dator och har långt mer komplexa funktioner än Google Håll. Anteckningar är organiserat i olika bärbara datorer, som sedan kan brytas ner ytterligare i olika sektioner. Det finns mer än ett dussin mallar att välja mellan för varje not, flera formateringsalternativ, taggar och mycket mer.

Organisationen är också betydligt mer anpassningsbara, också. Användare kan sortera genom att den dag anteckningen skapas eller det datum då den uppdaterats, efter titel, och med tag. Fler funktioner är tillgängliga för Evernote-användare, men för detta krävs en prenumeration.

Samarbete

Samarbete är den näst mest viktig del av att anteckna. När du använder Google Hålla vs Evernote för professionella eller student arbete, som användarna behöver för att kunna arbeta tillsammans och visa samma noter.

Google Håll gör samarbetet så enkelt som att dela ett dokument med någon. I not finns en ikon med ett plustecken bredvid. Klicka här och skriv in e-postadressen till den medarbetare. När de får en inbjudan, den medarbetare kan visa och ändra den.

Evernote gör samarbetet lite svårare. Att dela en anteckning eller arbeta med någon annan, klickar du på Dela – knappen längst upp till höger på skärmen och ange deras namn eller e-post.

Användare kan också skapa delbara länkar som tillåter medarbetare att visa och redigera anteckningar. Som sagt, det kräver flera mer steg än Google Håller inte.

Extensions & Användarvänlighet

En av många styrkor av tjänster som Google Hålla och Evernote är hur lätt det är för användare att spara webbplatser, bilder och videoklipp från webben. Om du stöter på något som är relevanta för din forskning, att du inte behöver kopiera länken och skapa en ny anteckning. Klicka bara på förlängning eller lägga-på-ikonen för att automatiskt skapa en anteckning.

Både Google och Hålla Evernote har tillägg som fungerar i Google Chrome och Firefox. Det finns också appar för Android och iOS som utökar funktionaliteten för mobila användare.

Google Håll skapar automatiskt ett meddelande när du aktiverar tillägget, men det ger dig möjlighet att titel på anteckningen och innehålla uppgifter om vad som anteckningen förutsätter. Det är snabbt och enkelt, vilket är precis vad många användare behöver när du söker reda på forskning.

Evernote Web Clipper fungerar på ungefär samma sätt, men det ger användaren fler alternativ när du sparar innehåll. Du kan spara klipp som en artikel, en förenklad artikel, en hel sida, ett bokmärke eller en skärmdump. Du kan också lägga till egna taggar och välja vad anteckningsbok för att spara den innan du slutför ditt val.

Som innan, Evernote lägger till fler steg och alternativ till en annars enkel process. Om du vill ha fler alternativ på hur anteckningar sparas i Evernote är vägen att gå—annars är Google Hålla vinna i enkelhet.

Integration

Google Håll integreras med andra Google-Produkter. Du kan öppna Hålla från andra program för att göra anteckningar utan att lämna tjänsten om du redan är i. Om du arbetar främst inom Google ekosystem, då är detta perfekt för dig—men om andra program är en del av din rutin arbetsflöde, då Evernote kan vara ett bättre val.

Evernote integrerar med ett antal program från tredje part, inklusive Gmail, Outlook, Salesforce, Slack, och många fler. Även om det inte är så strömlinjeformad eller lätt att använda som Google Håller integration, Evernote vänder sig mer mot avancerade användare.

Google Håll vs Evernote: Vilket är Bäst?

I slutet, båda programmen har kraftfulla funktioner som gör dem värda att beakta. Men Google Keep är mer strikt anteckningar app, medan Evernote kan användas för samarbete i team, utarbetande av handlingar, och mycket mer. Google Keep är bäst används av studenter eller mer casual notetakers, medan Evernote är mer hemma i en professionell kontext.

Använder du Google Håll eller Evernote? Som not-ta tjänst som gör att du föredrar, och är det ett bättre alternativ där ute? Låt oss veta i kommentarerna nedan.