Über vs Lyft: Vilken Tjänst att Använda för Nybörjare

0
80

Uber och Lyft är de två mest populära tur-dela apps där ute. Om du är som de flesta människor, du använder dem på regelbunden basis, men de två apps skiljer sig åt i ett par stora sätt, priset är det mest uppenbara.

Om du är ny till ride-delning, Uber är att gå till alternativet för de flesta människor, men Lyft är definitivt värt att överväga. I slaget vid Über vs Lyft, denna artikel kommer att bryta ner skillnaderna mellan de två tjänst och hjälpa dig att bestämma vilket som ska användas.

Pris

Uber och Lyft båda har fasta avgifter för sina turer, men avgifterna kan variera beroende på tid på dygnet och efterfrågan för tjänsten. Uber är “Surge Prissättning kan skicka skyhöga avgifter till sju eller åtta gånger sin normala kostnader, denna typ av prissättning sker oftast runt upptagna helger som nyår eller Cinco de Mayo, när användarna är ute och dricker och inte kan köra bil hem. Samtidigt Lyft har även våg prissättning, deras avgifter tenderar att vara lägre.

Naturligtvis, både tjänster kommer att visa priset innan resan. Du bör alltid jämföra Über vs Lyft för att hitta det billigaste alternativet för var du vill åka. Även om det verkar uppenbart att de två skulle vara liknande, kan du hitta besparingar på $10 eller mer i vissa fall.

Abonnemang/Pass

Både Uber och Lyft har expanderat bortom bara rida-kom tjänster. Båda företagen erbjuder sin egen version av ett månadskort, även om de förmåner som skiljer sig mellan de två.

Uber har Uber gåvor program som låter användare bygga upp punkter för Uber rider och UberEats order. Du kan bygga upp poäng för att få rabatter på åkattraktioner och andra belöningar. Om Belöningar är helt gratis, så det finns ingen nackdel med att använda det.

Men Uber erbjuder också Rida Pass för $25 per månad för vanliga användare. Tjänsten lovar att ge “skyddade prissättning för vissa rutter oavsett väder eller tid på dygnet. I teorin betyder det att du kan undvika skvalp prissättning. Rida Pass också tillåter fri användning av HOPPA Cyklar och scooter åkning för upp till 30 minuter varje dag.

Lyft har sin egen version av Rida Pass som kallas Lyft Rosa. Denna nya tjänst tar plats på tidigare tjänster Lyft erbjuds som är tillgänglig för $20 per månad. Lyft säger användarna att ringa för åkning på minst två till tre gånger per vecka kommer att få mest nytta av Lyft Rosa. Det erbjuder 15% rabatt på alla åkattraktioner, prioritet upphämtning från flygplatsen, tre avgift-mindre avbokningar per månad, och tre 30-minuters cykel och skoter turer per månad.

När du anser Über vs Lyft, Lyft är något billigare och har mer påtagliga fördelar.

Säkerhet

Varken Lyft eller Uber har inte haft problem sedan starten. Flera anklagelser har uppstått av sexuella förseelser av förare mot passagerare, vilket ledde till en omfattande mediebevakning och en nedgång i antalet kvinnliga användare. Sedan den tiden, både Uber och Lyft har genomfört ett antal olika säkerhetsdetaljer till att ge ryttare med frid i sinnet.

Uber är i färd med att testa och implementera en funktion som automatiskt fylls i automatiskt ett sms-meddelande med information om märke och modell av bil, den avsedda destinationen, nuvarande läge, och mer som kan skickas till myndigheterna. Alla användare behöver göra är att fylla i deras nöd. Det är också ett verktyg som gör det möjligt för användare att rapportera andra problem under en resa, till exempel dåliga körning eller försummelse från föraren.

Uber har också en annan funktion som kallas Kontrollera Din Resa som kommer att ge ett fyrsiffrigt app föraren behöver för att komma in. När föraren kommer in koden, om det stämmer överens med den som har utsetts för att rida, passagerare kommer att ta emot ett sms. Uber säger att denna funktion lägger till ytterligare ett lager av skydd på toppen av att kontrollera licens plattan.

Lyft har genomfört många av samma funktioner, inklusive möjligheten att sms: a 911. Man har Lyft har att Uber inte är smart att “resa in-i” – funktionen. Denna funktion kommer att upptäcka om det finns oväntade förseningar under resan.

Detta kommer att dyka upp på rider ‘ s telefon och be dem att peka på att de kom säkert till sin destination, rapportera ett problem, eller begära nödhjälp. Lyft också säger att alla förare som kommer att krävas för att ta en säkerheten i samhället klassen.

Über vs Lyft: Vilken Är ett Bättre Val?

Det finns ingen tydlig linje mellan två tjänster. I själva verket, de flesta av drivrutiner fungerar för både tjänster och ta rider baserat på var de är den tidpunkt då en begäran kommer in.

På de flesta tider på dygnet, kommer du att finna att priserna är relativt lika mellan de båda Uber och Lyft. Skillnaden blir tydlig under hektiska perioder. Uber har ett ben upp för internationella resenärer, som Uber är tillgängliga i ungefär 70 olika länder.

Beslutet innebär i korthet att dina personliga preferenser. Om du vill ha en tjänst med mer säkerhet funktioner, Uber är ett bättre val—men om du letar efter priser, Lyft tenderar att vara det bättre alternativet. Om du förlitar dig på tur kom tjänster på en dag-till-dag-basis, Lyft har bättre tur passerar alternativ.

Du kan välja det ena över det andra, men det bästa alternativet är att ladda ner både program och använda det som bäst passar dina behov vid en given tidpunkt.

Föredrar du Uber eller Lyft? Vad är dina erfarenheter med tjänster? Låt oss veta i kommentarerna nedan.