Så här Får du Dina Mediciner (och Samtidigt Minimera Din Exponering)

0
62
ADragan/Shutterstock

Dyker ner till det lokala apoteket för att ta dina mediciner när du behöver dem, är en rutin lika gammal som, tja, apotek själva. Men med push för socialt avståndstagande inför en global pandemi, det är smart att ta dessa steg för att få dina piller och samtidigt minimera din risk.

RELATEDWhat är det med “Samhälleligt Avståndstagande” och Är Det Verkligen Effektivt?

Sociala avståndstagandet är ett effektivt sätt att undvika onödig exponering för eventuella patogener, men framför allt coronaviruset för närvarande kör en global pandemi.

Det är allt gott och väl att säga, “Gå raka vägen hem efter jobbet och sitta och titta på Netflix” eller till och med, “inte ens komma in i arbete, stanna hemma.” Men människor behöver medicin: både deras vanliga recept och restocks på dag-till-dag RECEPTFRIA läkemedel. Så vad gör du?

Här är en enkel uppdelning av hur du kan få de läkemedel du behöver utan att gå till den plats—din vänliga lokala apotek—som oundvikligen kommer att ha en hög koncentration av sjuka människor. Låt oss arbeta från det alternativ som har minst exponering risk att den största.

Registrera dig för e-Post-För hemleverans

RELATEDTaking Medicinering Lång Sikt? Överväga ett postorderföretag Apotek för Stora Besparingar

På mitt hus, vi nyligen—mest på grund av att hur envis vårt försäkringsbolag om det—gått över till alla e-post-för recept. Det tog ett obetydligt belopp för att ställa upp och inte bara den som vi spara en massa pengar på kostnaden för mediciner, men du spara på co-betalar avgifter också. Eftersom order fylls i 90 – 120-dagars partier, har vi nu betala en enda co-pay-per recept varje kvartal eller så, i stället för varje månad.

Det är en hel del besparingar, och de föreskrifter som levereras direkt till dörren—så det är mycket minimal exponering risk.

Ett postorderföretag apotek kommer inte att skicka dig saker som Pedialyte eller hosta sirap, men dessa saker kan också beställas på nätet enkelt från en mängd olika platser som Amazon.

Använd ett Apotek Som Erbjuder Lokal Leverans

De flesta större apotekskedjor göra den typ av post-order leverans vi nämner ovan, och vissa erbjuder lokala utlämningsställe där en person kommer att leverera ett recept fyllt på ditt lokala apotek till ditt hem.

Sedan våren förra året, till exempel, CVS har erbjudit leverans samma dag av både recept och i butik objekt. Du kan placera en refill för, begäran extrafunktioner som hostmedicin, och sedan få saker direkt till din dörr inom tre timmar.

Använd Drive-Through eller Fastighetsnära Pickup

Om ditt apotek har en drive-through, och de flesta gör, dra nytta av det. Ja, du har fortfarande att gå till apoteket i person, men du kommer att ha mindre exponering än om du gick in i byggnaden och stod i linje.

Vissa apotek har fastighetsnära tjänster. Medan ovanligare än den mer vanliga drive-through lane, är det troligt att vi får se mer fastighetsnära tjänster framöver, eftersom det minskar antalet sjuka människor in i huvudbyggnaden. Ring i förväg för att se om ditt apotek erbjuder detta.

RELATEDWant att Spara på OTC-Medicinering? Fråga Din Läkare för ett Recept

Slutligen har vi en sista gång – och pengar att spara tips för dig, oavsett om du hämtar ut receptet på apoteket disk eller inte. Spetsen är särskilt användbart för att få din medicin via leverans: Fråga din läkare för ett recept för RECEPTFRIA läkemedel. Mycket några apotek kommer att sälja receptfria objekt genom drive-through. Med en läkare manus för den dagliga RECEPTFRIA läkemedel du tar, men—som din halsbränna piller—kan du få recept fyllda av apoteket och plocka upp rätt på drive-through.