De 6 Beste Gratis Video Conferencing Apps

0
110
Agenturfotografin/Shutterstock.com

Als je opeens merkt dat je werkt vanuit huis of op een andere externe locatie, je gaat missen die interacties met andere mensen. Video conferencing kan helpen door je de mogelijkheid om te praten face-to-face, zelfs als het via een scherm.

Gelukkig, er zijn genoeg gratis video conferencing apps die u kunt gebruiken om verbinding te maken.

Google Hangouts

Ondersteunt: Maximaal 10 deelnemers voor een onbeperkte duur.

Als u een Google-account hebt u toegang tot Google Hangouts. Gratis Gmail-en G-Suite Basic klanten, Google Hangouts kunt voor maximaal 10 personen te chatten in een video-oproep. De dienst ondersteunt ook gelijktijdig voice chat en kunnen de deelnemers deelnemen aan een conferentie via e-mail of een deelbare link.

In reactie op het coronavirus crisis, Google heeft ontspannen een aantal beperkingen voor alle G Suite en G Suite voor klanten in het Onderwijs, ongeacht het niveau. Klanten kunnen nu houden van video-conferenties met maximaal 250 deelnemers door naar juli 1, 2020.

Andere Enterprise-niveau van de functies die beschikbaar zijn voor alle G Suite-klanten onder meer de mogelijkheid om video ‘ s streamen naar maximaal 100.000 kijkers binnen een domein, en de mogelijkheid tot het opnemen en opslaan van de vergaderingen rechtstreeks naar Google Drive.

U kunt gebruik maken van Google Hangouts in de meeste web browsers, of via de Google Hangouts apps voor de iPhone en Android.

CISCO Webex Meetings

Ondersteunt: Maximaal 100 deelnemers voor een onbeperkte duur.

CISCO is een naam die gewoonlijk wordt geassocieerd met dure Enterprise-producten, over het algemeen buiten het bereik van de gratis gebruikers. Webex is het bedrijf web conferencing-oplossing, en het komt met een robuuste gratis optie voor wie op zoek is naar een barebones video-conferencing-oplossing.

Maximaal 100 deelnemers in een enkel gesprek, zo lang als u wilt. Er zijn geen limieten op het aantal gesprekken dat u kunt plaatsen, en u krijgt 1 GB opslag in de cloud met je gratis account aan. Conferenties omvatten ondersteuning voor functies zoals het delen van het scherm, video-opname, en delen van bestanden.

Webex stelt gebruikers in 52 landen het gebruik van een standaard telefoon aansluiten bij een conferentie. Deelnemers die gebruik willen maken van hun webcams hebben een keuze van website, die gewijd desktop apps, mobiele apps voor iPhone en Android (compleet met hun eigen scherm functies voor het delen).

Zoom Vergaderingen

Ondersteunt: Maximaal 100 deelnemers voor 40 minuten.

Zoom is een volledige video-conferencing suite gericht op Enterprise-niveau van de gebruikers, met een aantrekkelijke gratis optie. Gebruikers met een gratis account kunt hosten van video-conferenties voor maximaal 100 deelnemers, maar conferenties van 3 leden of meer beperkt zijn tot 40 minuten.

U kunt upgraden naar een betaald abonnement voor het verwijderen van deze beperkingen, of gewoon houden van uw congressen kort en zoet. Er zijn geen limieten op het aantal vergaderingen u kunt de host, dus je kan gewoon een nieuwe oproep als je eenmaal hebt de limiet bereikt.

Zoom stelt de deelnemers te volgen via het web, dedicated apps, browser-extensies, en mobiele telefoons met een iPhone en Android apps. Gebruikers kunnen bellen via de telefoon, als dat nodig is. Gratis gebruikers kunnen ook video-of audio-lokaal en schermen delen met andere deelnemers aan de conferentie.

Skype

Ondersteunt: Maximaal 50 deelnemers voor een onbeperkte duur.

Skype is een populaire VoIP-app is dat de meeste gebruikers hebben gehoord van nu. Het is geschikt voor video-conferencing voor kleine teams van maximaal 50 personen (met inbegrip van de host), gratis. Het bedrijf rolde uit de uitgebreide video calling feature in April 2019, het verbeteren van de eerdere limiet van 25.

Het belangrijkste nadeel van het gebruik van Skype op deze manier is dat elke deelnemer zal nodig hebben om te registreren en download Skype in bepaalde capaciteit, of het nu een app voor desktop of mobiel.

Skype is voorzien van een handige cloud-based call recording functie die enig lid van het gesprek kan leiden. Dit zal u op de hoogte deelnemers aan dat het gesprek wordt opgenomen en kunnen gebruikers op te slaan en te delen van de opname voor maximaal 30 dagen.

FreeConference

Ondersteunt: Maximaal vijf video-deelnemers en 1000 audio deelnemers voor een onbeperkte duur.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, FreeConference is geen gratis dienst. Het is een eersteklas service met een fatsoenlijke gratis optie die handig kan zijn in sommige gevallen. Voor video-conferencing, FreeConference alleen ondersteunt maximaal 5 deelnemers op de gratis tier.

Wat maakt FreeConference potentieel schijnen, echter, is de ondersteuning voor maximaal 1000 audio deelnemers te bellen via de telefoon. De dienst neemt ook een software-vrije benadering van video-oproepen, waardoor de meeste gebruikers verbinding kunnen maken met niets meer dan een browser.

FreeConference biedt ook mobiele apps voor iPhone en Android, die open zijn voor gratis gebruikers. Helaas, er is geen mogelijkheid tot het opnemen van uw oproep, tenzij je bereid bent om te upgraden naar een premium-pakket.

Jitsi

Ondersteunt: Een “onbeperkt” aantal deelnemers voor een onbeperkte duur.

Jitsi is een 100% gratis en open source project met een fantastische feature set. U kunt kiezen tussen het gebruik van de hosted versie van Jitsi op te nemen.jit.si, of u kunt het downloaden en organiseren van uw eigen video-conferencing-oplossing voor totale flexibiliteit.

De service is theoretisch “onbeperkt” aantal deelnemers. De service ondersteunt, de telefoon-audio deelnemers in zowel de gehost en zelf-gehoste versies. De dienst ondersteunt het delen van het scherm en heeft de mobiele apps voor iPhone en Android (plus een F-Droid-pakket).

Voor het opnemen van uw Jitsi conferentie, die u kunt streamen naar YouTube en dan pas de link om (privé of niet) of gewoon downloaden van het bestand voor de bewaring.

Er zijn geen premium lagen aan Jitsi, en het project blijft gratis dankzij de 8×8, die gebruik maakt van de technologie in haar eigen producten.

Blijven Werken Op Afstand

Video-conferencing is een krachtige tool voor bedrijven, studenten en groepen die willen om verbonden te blijven over lange afstanden. Het is ook een geweldige manier om in contact te blijven met collega ‘ s en klasgenoten als je gewoon niet kan in persoon te worden.

Als u nieuw bent in de wereld van het werken op afstand, niet te missen onze top tips om effectief thuis te werken. Wij adviseren video-oproepen via telefoongesprekken voor een betere interactie met uw collega ‘ s.

GERELATEERD: Tips voor het Werken vanuit Huis (Van een Man, Die Doet Het voor een Decennium)

LEES VERDER

  • “Hoe Livestream de GDC 2020 Panelen en Prijzen
  • “Nee, 5G Niet leiden tot Coronavirus
  • “Niet Krijgen van Netflix in 4K? Hier is Hoe Het te Repareren
  • “5 Makkelijk in de omgang Video Games om U te Helpen Ontspannen in Stressvolle Tijden
  • “Alle Isp’ s Moeten Lift Gegevens Caps Vanwege Coronavirus