De 6 Bästa Gratis Videokonferenser Apps

0
111
Agenturfotografin/Shutterstock.kom

Om du plötsligt befinner dig som arbetar från hemmet eller annan avlägsen plats, kommer du att sakna dem samspel med andra människor. Videokonferenser kan hjälpa till genom att du att prata ansikte-mot-ansikte, även om det är via en tv-skärm.

Lyckligtvis finns det massor av gratis video conferencing-program som du kan använda för att ansluta.

Google Hangouts

Stöder: Upp till 10 deltagare för en obegränsad tid.

Om du har ett Google-konto, har du tillgång till Google Hangouts. Gratis Gmail och G Suite Grundläggande kunder, Google Hangouts gör det möjligt för upp till 10 personer att chatta i ett videosamtal. Tjänsten stödjer också samtidig röst-chat och ger deltagarna möjlighet att delta i en konferens via e-post eller dela länken.

Svar till coronaviruset krisen har Google avslappnad vissa begränsningar för alla G Svit och G Suite för Utbildning av kunder, oavsett nivå. Kunder kan nu hålla videokonferenser med upp till 250 deltagare genom att med den 1 juli 2020.

Andra Enterprise-nivå funktioner som är tillgängliga för alla G Suite-kunder har möjlighet att strömma video till upp till 100 000 tittare i en domän, och möjlighet att spela in och spara möten direkt till Google Drive.

Du kan använda Google Hangouts i de flesta webbläsare, eller via Google Hangouts appar för iPhone och Android.

CISCO Webex-Möten

Stöder: Upp till 100 deltagare för en obegränsad tid.

CISCO är ett namn som vanligtvis förknippas med dyra produkter Företag, i allmänhet utom räckhåll för gratis användare. Webex är företagets web conferencing lösning, och det kommer med en robust gratis alternativ för den som söker en barebones videokonferenser lösning.

Värd upp till 100 deltagare i ett enda samtal, för så länge du vill. Det finns inga begränsningar på antalet samtal du kan placera, och du får 1 GB molnlagring med din gratis konto. Konferenser har stöd för funktioner som skärmdelning, videoinspelning, och fildelning.

Webex som gör att användare i upp till 52 länder att använda en vanlig telefon för att gå med i någon konferens. Deltagare som vill använda sina webbkameror har ett urval av webbplats, tillägnad apps-skrivbordet, eller mobila appar för iPhone och Android (komplett med sin egen skärm att dela-funktioner).

Zooma Möten

Stöder: Upp till 100 deltagare i 40 minuter.

Zoom är en full videokonferenser svit som syftar till Enterprise-nivå användare, med en attraktiv gratis alternativ. Användare med ett gratis-konto kan vara värd video konferenser för upp till 100 deltagare, men konferenser av 3 ledamöter eller mer är begränsat till 40 minuter.

Du kan uppgradera till en betald plan för att ta bort dessa begränsningar, eller helt enkelt hålla era konferenser kort och koncist. Det finns inga begränsningar på antalet möten du kan vara värd, så du kan helt enkelt värd ett nytt samtal när du har nått gränsen.

Zoom gör det möjligt för deltagare att delta via webben, dedikerade appar, webbläsare och mobila enheter med hjälp av iPhone-och Android-appar. Användare kan ringa in via telefon om de behöver. Gratis användare kan även spela in video eller ljud lokalt och dela din skärm med andra konferensdeltagare.

Skype

Stöder: Upp till 50 deltagare för en obegränsad tid.

Skype är ett populärt VoIP-app som de flesta användare kommer att ha hört talas om vid det här laget. Det är lämpligt för videokonferenser för mindre grupper upp till 50 personer (inklusive värden), gratis. Företaget rullade ut den utökade videosamtal funktionen i April 2019, för att förbättra på den tidigare gränsen på 25.

Den största nackdelen med att använda Skype på detta sätt är att varje deltagare kommer att behöva registrera dig och ladda ner Skype i några kapacitet, oavsett om det är en app för dator eller mobil.

Skype har en användbar cloud-baserad call recording-funktionen att någon medlem av samtalet kan utlösa. Detta kommer att underrätta övriga deltagare om att samtalet spelas in, och tillåter användare att spara och dela inspelning i upp till 30 dagar.

FreeConference

Stöder: Upp till fem videoklipp deltagare och 1000 ljud deltagare för en obegränsad tid.

I motsats till vad namnet antyder, FreeConference inte är en kostnadsfri tjänst. Det är en premium-tjänst med en anständig gratis alternativ som kan vara användbart i vissa fall. För videokonferenser, FreeConference bara stödjer upp till 5 deltagare på den fria nivå.

Vad gör FreeConference potentiellt glans, dock är dess stöd för upp till 1000 ljud deltagarna att ringa in via telefon. Tjänsten tar också ett program-fri metod för videosamtal, så att de flesta användare att ansluta med ingenting mer än en webbläsare.

FreeConference erbjuder också mobila appar för iPhone och Android, som är öppna för gratis användare. Tyvärr finns det ingen möjlighet att spela in ditt samtal om du inte är villig att uppgradera till ett premium-paket.

Jitsi

Stöder Ett “obegränsat” antal deltagare för en obegränsad tid.

Jitsi är en 100% gratis och open source-projekt med en fantastisk uppsättning funktioner. Du kan välja mellan att använda den värd version av Jitsi på att möta.jit.si, eller så kan du ladda ner och vara värd för din egen video conferencing lösning för total flexibilitet.

Att notera är den teoretiskt sett “obegränsat” antal deltagare. Tjänsten stödjer telefonen-i audio deltagare i både värd och self-hosted versioner. Tjänsten har stöd för skärmdelning och har mobila appar för iPhone och Android (plus en F-Droid-paketet).

För att registrera din Jitsi konferens, du kan strömma till YouTube och sedan skicka en länk runt (privat eller onoterade) eller helt enkelt ladda ner filen för förvaring.

Det finns ingen premie nivåer för att Jitsi, och projektet är gratis tack vare 8×8, som använder tekniken i sina egna produkter.

Fortsätta Att Arbeta På Distans

Videokonferenser är ett kraftfullt verktyg för företag, studenter och grupper som vill hålla kontakten över långa avstånd. Det är också ett bra sätt att hålla kontakten med kollegor och klasskamrater när man helt enkelt inte kan vara där i person.

Om du är ny till världen av att arbeta på distans, missa inte våra bästa tips för att effektivt kunna arbeta hemifrån. Vi rekommenderar videosamtal via telefonsamtal för bättre samverkan med dina medarbetare.

RELATERAT: Tips om att Arbeta hemifrån (Från en Kille Som Har gjort Det under ett Decennium)

LÄS NÄSTA

  • “Hur Livestream på GDC 2020 Paneler och Utmärkelser
  • “Nej, 5G Orsakar Inte Coronaviruset
  • “Att inte Få Netflix i 4K? Här är Hur man Fixar Det
  • “5 Lättsam tv-Spel för att Hjälpa Dig att Koppla av i Stressiga Tider
  • “Alla Internetleverantörer Ska Lyfta Data Caps på Grund av Coronaviruset