Vava fick Mig att Vilja Köpa en $2,800 Projektorn

0
58

Betyg:
8/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $2,800

Köp på Amazon

Josh Hendrickson

Jag har alltid velat bygga ett media-rum i min källare. Det är klart, har fina mattor, och det är den plats som jag har mest kontroll över belysning. Tyvärr, min källare är lång, smal, och har lågt i tak. Så, jag har alltid trott att en projektor var omöjligt för min källare. Den $2,800 Vava 4K HDR-Ultra-Short Throw projektor visade det antagandet på huvudet. Nu vill jag två—en för min källare och en för mitt vardagsrum.

Här är Vad Vi Gillar

 • Fungerar även inches bort från väggen.
 • Underbara bilder och härlig färg
 • Integrerad soundbar är en vinst för din bekvämlighet

Och Vad Vi inte

 • Det är DYRT
 • HDMI Arc inte spelar bra med mottagare
 • Hum buller kan störa vissa människor

Elände för en Källare med Lågt i Tak

Nu när jag säger min källare är taken är låga, jag menar det. På dess högsta punkt, det är knappt sju meter. Och, tack för att kanalsystemet som går hela längden av mitt hus, den mellersta delen är ännu lägre. Det står bara en smidgen över sex meter.

Den Vava projektorn är en diskret låda, men det är okej, du kommer inte att stirra på det i alla fall. Vava

Hängande en projektor från min källare s tak var alltid uteslutet. Jag kunde inte få det tillräckligt högt och tillräckligt långt bort från en vägg för att arbeta. Även om jag hittade några acceptabel, så snart som någon stod, det skulle förstöra upplevelsen.

När Vava erbjuds en översyn enhet av sina 4K-HDR-Ultra-Short Throw projektor som hävdar att det kan skapa en 100-tums bild från drygt sju inches bort, jag hoppade på chansen. Företaget var vänlig nog att låna mig projektorn och en motoriserad 100-tums skärm med Omgivande Ljus för att Avvisa material.

Projektorn har tre HDMI-portar, Android förpackade i, och kommer att fungera som en Harman Kardon Soundbaren. Det har HRD10 kompatibilitet och en 6000 lumen-laser-drivna ljuskälla. Med dessa specifikationer, det borde sparka rumpa, och för $2,800, hade det bättre. De goda nyheterna? Det gör kick butt.

Ser Bra Även När Det inte

Den Vava Projektorn anlände några dagar innan den motoriserade tv gjorde. Naturligtvis var jag orolig för att giva saken ett försök, så jag ville inte vänta. Jag satte upp det i mitt vardagsrum, och pekade på en tom mur och sköt upp den bara för att se vad som hände. För en projektor, det är den värsta typen av test. Mitt vardagsrum väggar är kricka, och de är inte helt platt (det är ett gammalt hus). Holy crap, det såg fantastiskt ändå.

Bilden har inget företag ser detta bra projiceras på en turkos vägg. Observera vågiga linjer avslöja brister i väggen. Josh Hendrickson

Jag backas upp tillräckligt för att skapa en 150-tums bild, och spelas filmer till mitt hjärta innehåll. Soundbaren fungerar imponerande bra, även om det självklart kan inte hålla ett ljus till min 7.1 surround system. Som lämnade mig och ville ha—när jag tittar på lejonkungen på min ynkliga 55-tums TCL TV, kan jag känna en elefant som går mot skärmen. Det dunkar där med soundbar, men det är ingen dedikerad subwoofer.

Om du aldrig har haft ett surround sound-system, du förmodligen inte vet vad du är saknad; den integrerade soundbaren är utmärkt för vad det är. Plus, du behöver inte futz med att koppla in högtalarna, en trevlig bonus.

Men, jag var tvungen att veta hur bra det kan bli, så fort skärmen kom, jag hakade upp allt i mitt vardagsrum—surround-sound system, spelkonsoler, Roku, och alla.

Även med ljuset tänt och fönster öppna, bilden fortfarande ser bra ut. Josh Hendrickson

Mitt hus är från 50-talet, så att dess layout inte låna ut samt att moderna medier behov. De två bästa väggar för att sätta en stor skärm på över från antingen öppen spis och stora fönster. Vi lösa på det “motsatta fönster” i väggen, och som vanligtvis innebär att vi måste stänga persienner och gardiner för att förhindra bländning.

Till min chock och förvåning, mellan hur ljusa projektorn och skärmen är lätt att avvisa material, bländning var inte ett problem. För första gången, att jag kunde lämna persienner och gardiner öppna och fortfarande se bra. Beviljade, det ser även bättre i mörker, men med VAVA-projektor med nyanser öppna är fullt användbara, medan det är omöjligt med min TV. Jag gjorde så småningom att ta hela installationen på nedervåningen, men inte innan jag stött på problem med projektorn system.

Android och HDMI-ARC Lämnade Mig Frustrerad

Den Vava Projektorn körs på Android 7.1 (inte Android TV) , som låter fint i teorin men inte i praktiken. Se, du kommer inte att få Google Play butik på enheten. Som lämnar dig med en tredje part butik som inte skrika kvalitet. Jag blev förvånad över att hitta Netflix i butiken, så jag gav det en virvel.

Gränssnittet är Android, men jag har nästan aldrig använt det och det är för det bästa. Josh Hendrickson

Det första problemet jag stötte på var en mus krav för Netflix-app. Tack och lov, kan du koppla ihop telefonen med projektor och använda den som en mus. Men, när jag fick allt ställa upp, Netflix fungerade inte. Jag kunde komma in på mitt konto, välj en profil och bläddra bland program och filmer. Men två minuter efter att starta en stream-app kastar ett fel och stänger av. I det långa loppet, jag tillgripit att använda en Roku stick som stöder 4K-HDR.

Med en Roku stick, jag behöver inte Android-gränssnittet på all (spara för att komma åt projektorns inställningar). Tack och lov, du kan ställa in systemet att starta upp direkt till en HDMI-källa, men som ledde till andra problem jag hade i vardagsrummet. Den Vava projektorn har tre HDMI-portar, med den tredje fungerar som en BÅGE port. Som speglar min TCL TV precis, så jag antog att jag skulle flytta över allt—Xbox One X HDMI 1, PS4 till HDMI-2, Stereo Receiver HDMI 3. Jag skulle lämna min Switch, NVIDIA SHIELD TV och Wii U inkopplad till stereon, och lägga till Roku stick.

RELATEDWhat Är Denna HDMI-ARC-Port på Min TV?

Men så fort jag gjorde det, min stereo gick galet. Det slås igenom varje källa över och över och över. Jag kunde inte titta på något. Bara en sak löst problemet—att koppla ur allt från HDMI 1 och HDMI 2. Stänga av HDMI-CEC-alternativ hjälpte ett tag, men nästa gång jag vände på projektorn, det skulle starta upp igen, tills jag växlas inställningen. Det enda som fastnade var att hoppa över HDMI 1 och HDMI 2 på projektorn.

Det lämnade mig i en position av att försöka köra allt via HDMI-3 och även min receiver, som var en smärta. Jag var tvungen att ge upp om att använda NVIDIA SHIELD TV och Wii U, men åtminstone HDMI-CEC vänt källa till PlayStation-eller Xbox-när jag vände på dem. Det är inte den bästa upplevelsen, men det fungerar.

Underbara Färger och Gameplay

I min källare, ingen av som gällde. Att jag inte har ett surround system där nere, så jag använde bara projektorns inbyggda soundbaren. Jag kopplade in min Xbox One X och kallade det en dag, som gav mig tillgång till alla mina streaming-tjänster, en 4K-HDR-system som är kompatibelt med Blu-Ray-spelare och spel.

Det är aldrig så svårt att fånga hur härligt det VAVA projektorn gör att allt ser ut. Josh Hendrickson

Det var det verkliga testet: skulle det fungera i min egendomligt formade källaren? Herregud gjorde det någonsin. Jag placerade projektorn på golvet (du kan hänga den, men jag har för att skicka sak tillbaka), set up-skärmen, och sedan försökt att inte bli för fäst (jag misslyckades).

Jag förväntade mig att online-spel för att vara helt ospelbar på grund av fördröjning frågor, men omgångar av Raket League var tillräckligt bra. Detta är förvånande, eftersom Raket League är omvittnat känslig för fördröjning, ännu mer så än första-person shooters och fighting spel. Jag kunde känna att det inte var helt rätt, och jag är säker på att andra skulle kalla det oacceptabelt, men det var bra. Men den verkliga åtgärder i något som visar upp det vackra färger Vava projektorn kan hantera. Så, jag laddade upp Elite: Dangerous.

Varför är jag så här nära en stjärna? Åh just, bränsle ösa. Josh Hendrickson

Om du är obekant, Elite: Dangerous är något som Ingen Himmel E:D kom först dock). Du har ett rymdskepp, och du kan ströva omkring galaxy, med jobb eller utforska outforskade rymden. Det som är bra med spelet är hur farligt det gör utrymme känsla. Utrymme försöker mycket svårt, för att döda dig. Du kan (och kommer förmodligen) att dö av dumma misstag.

Och, på en 100-tums skärm, den känslan kommer att skaka om dig. Du “warp” – om rymden av hurtling dig själv på stjärnorna. Du kommer ut rätt på toppen av en massiv boll av död och dra undan i sista sekund. Om det är rätt typ av solen, kan du ösa det som bränsle. Varje gång jag kom ut ur Witch-Utrymme, jag ryckte och fick panik. Det är så bra.

Det är upplevelsen i ett nötskal. Du känner att du har installerat en teater i ditt hem. Utsikten är häpnadsväckande i både storlek och färg kapacitet. Det bästa av allt, du behöver inte oroa dig för att någon kastade en skugga.

Inga Skuggor, men Se upp för Laser

Den Vava-projektor använder en laser system som är så kraftfull att den kan projicera en 100-tums bild från sju inches bort. Det är fantastiskt för min källare eftersom det innebar att projektorn satt framför alla människor. Om någon stod upp, att de inte kasta en skugga på skärmen. Det är inte möjligt med de flesta andra projektorer.

Det är som att jag ser “Coco” på bio igen. Josh Hendrickson

Men det kräver en super-ljusstark bakgrund, sex tusen lumen, för att vara exakt. Och det är anledningen till att projektorn levereras med gott om varningar. Titta inte in i laserstrålen. Det kan förblinda dig. Tack och lov att projektorn har även sensorer som gör att den vet om någon är för nära. Luta projektorn upp och det kommer allt men stänga av laser, och flash en varning på skärmen.

Det låter irriterande, men det är en nödvändig integration. När jag vid ett tillfälle råkade titta mot laser medan jag var iväg till sidan av projektorn. Jag hade ljusa fläckar i mina ögon för en dryg timme. Efter att jag placerat min arcade maskiner för att förhindra att det händer igen.

Det är något att hålla i åtanke, och tack och lov är det faktum att projektorn kan sitta så nära väggen eller projektor skärm bör förhindra att problemet i första hand.

Jag Vill Ha En—Inte Två!

Vava sänt mig projektorn och skärmen på lån, och tyvärr hade jag redan att skicka tillbaka dem. Låt mig säga dig en sak: det var super svårt att gå tillbaka till min “svaga” 55-tums TV. Det låter dum, men jag fick användas till den gigantiska skärmen. Allt såg bättre ut, om jag var strömmande Star Trek: Picard eller spela ett spel i Forza: Horizon.

Det är Företaget! Josh Hendrickson

Nu känns allt mindre och som jag missat viktiga detaljer. Den erfarenheten har förändrat en. Det lämnade mig två—en för min källare och en för mitt vardagsrum. I källaren, jag skulle ställa upp en fullständig teater rum, komplett med platser och alla. Vardagsrummet skulle vara för spel och den vanliga TV-tittandet.

Det är helt löjligt, naturligtvis, så jag skulle nöja sig med en i mitt vardagsrum. Och, det finns bara en sak som hindrar mig från att släppa $2,800 på en skinande ny projektor (plus mer för en skärm) just nu—min fru.

Tja, det är det enda sättet jag vill spela för “Minecraft” nu. Josh Hendrickson

Jag tror att det Vava projektorn är värt varenda öre. Min fru inte är överens om. Till henne, det går inte “vad annat kan jag köpa för pengar” – test. Och, att hon inte gillar hum projektorn genererar något som jag knappt märkte. Ärligt talat, men, det är en giltig uppfattning. Med tanke på de höga kostnaderna, kan du känna att vägen också. Men du kan se denna underbara undra på person och sida med mig, särskilt när man betänker det faktum att LG: s Ultra-Short Throw laser projektor går för $6,000.

Min fru och jag fatta beslut tillsammans eller kurs, så min dröm om att äga en 100-tums teater och gaming setup är streckad, för nu. Men jag ger inte upp. Jag ska fortsätta göra mitt fall, och att jag en dag kommer att övertyga min fru om att det är värt kostnaden. Det kommer att vara min. Åh, ja, det kommer att bli.

Betyg: 8/10
Pris: $2,800

Köp på Amazon

Här är Vad Vi Gillar

 • Fungerar även inches bort från väggen.
 • Underbara bilder och härlig färg
 • Integrerad soundbar är en vinst för din bekvämlighet

Och Vad Vi inte

 • Det är DYRT
 • HDMI Arc inte spelar bra med mottagare
 • Hum buller kan störa vissa människor