Nej, 5G Orsakar Inte Coronaviruset

0
76
creativeneko/Shutterstock

COVID-19, bättre känd som Coronaviruset, är en förvaringsplats sjukdom som har spridit sig till över 100 länder och har förklarats som en pandemi av världshälsoorganisationen (WHO). Men om du tillbringar mer än fem minuter på nätet, kommer du hitta någon som skriker att 5G är den verkliga orsaken till människors sjukdomar. Enkelt uttryckt, dessa påståenden är sakligt felaktiga.

Vad är 5G och Kan Det Orsaka ett Virus?

5G är den femte generationen av trådlösa telekom-teknik som smartphones och andra enheter att använda för kommunikation och anslutning till internet. Med 4G LTE, 3G -, och allt innan den, den trådlösa nät överförs via radiovågor, ett icke-skadliga delen av det elektromagnetiska spektrumet.

De flesta påstår att du kommer att läsa online härrör från det faktum att radiovågor är tekniskt strålning. Även om det ordet tenderar att ses som negativa, för att inte all strålning är dåligt. Radio är icke-joniserande och inte excitera elektroner och slå ut dem i omloppsbana, 5G kan inte orsaka skador på DNA orsakar cancer, eller utveckla Coronavirus. Varje studie som hävdar annat har visat sig falska.

RELATERAT: Hur Orolig Bör Du Vara Om hälsorisker av 5G?

Vad Är 5G Coronaviruset Konspirationsteorier?

Som nämnts, konspirationsteorier runt 5G och annan ny teknik är inte ny. Tyvärr, folk verkar inte komma ihåg att andra online gjort samma påståenden om Wi-Fi, 4G och andra radiovågor som de är nu ca 5G.

Se längre än de flesta Facebook kommentar trådar som den på bilden nedan. Du kommer att hitta många som inkluderar hävdar att de hittat information på nätet som “bevisar” att respiratorisk sjukdom som många av Coronaviruset lider av är orsakade av att vara runt 5G.

Obs: Vi har inte kopplat någon av de inlägg som innehåller falska påståenden som görs i nedanstående bilder. Vi vill inte att hjälpa till att sprida falska meddelanden som används för att skrämma människor.

De teorier som omfattar flera kartor som gör anspråk på att visa en korrelation mellan 5G utveckling och uppkomsten av Coronaviruset fall är det enklaste att motbevisa.

I exemplet nedan, AT&T, Verizon, T-Mobile, och andra bestämde sig för att distribuera 5G i större städer med en stor befolkning. Detta gör det möjligt för flygbolagen att nå så många kunder som möjligt innan du flyttar till landsbygden där gemenskapen är mer utspridda.

Vad gör större städer har? Internationella flygplatser och större populationer per kvadratkilometer. Vi vet redan att Coronaviruset började utomlands och gjorde sin väg stateside på grund av resenärer som tidigare varit infekterade. När viruset är i staden, är det mycket lätt att överföra det till andra i hela området av misstag.

Och, slutligen, har vi detta påstående som har delats tusentals gånger på Facebook och andra sociala medier. Det finns en hel del att bryta ner här, men låt oss börja med påståendet att Coronaviruset började i Kina, eftersom det var de första att bygga över 100 000 5G torn.

För det första, ja, Kina har byggt över 100 000 5G torn. Även om denna magiska numret hade något att göra med spridningen av symptom kände av tusentals personer, och det finns för närvarande inga bevis för att landet var den första att nå 100 000 personer.

För det andra, Bill och Melinda Gates Stiftelse har bidragit med pengar till forskning av Coronaviruset i hopp om att hitta behandlingar och kanske ett vaccin. Om denna person att få sin information om Portar utveckla virus eller det besynnerliga påståendet att vaccin kommer att omfatta mikrochips är ett mysterium för alla.

Slutligen, som hävdar att de tusentals människor som dött redan från Coronavirus är alla aktörer bör vara en allvarlig moralisk-kod kränkning för alla som anser att dela den här typen av falsk information.

RELATERAT: Vad är grejen med “Samhälleligt Avståndstagande” och Är Det Verkligen Effektivt?

Vad Du Kan Göra för att Hjälpa till att Bekämpa Desinformation

Om du stöter på liknande konspirationsteorier, du bör rapportera inlägg till Facebook, Twitter, Instagram, eller vad andra plattformar du se dessa typer av farliga meddelanden på. Den fortsatta spridningen av falska och skadliga information kan leda till att människor inte tar god hälso-och försiktighetsåtgärder, att inte tro sin läkare om de gör avtalet det Coronaviruset, och mycket mer.

I en tid där falska nyheter kan spridas över internet i ett blink of an eye, det är viktigt att faktiskt kolla vad som helst (speciellt besynnerliga påståenden) du läsa på nätet.

5G Är inte att Göra Dig Sjuk

Det Coronavirus är ett virus. Det är ingen som ifrågasätter det. Läkare och forskare runt om i världen har varit att forska om sjukdomen sedan dess första framträdande på den globala arenan och är hurridly letar efter behandlingar och att hjälpa till att stoppa dess spridning. Någon hävdar att 5G orsaka hälsoproblem som redovisas är alla falska och ytterst skadliga i sig själva.

RELATERAT: Allt Suger, Så Här är Några Söta Positiva Skräp för att Lysa upp Din Dag

Kom ihåg att om du vill hjälpa till att skydda hälsan hos dig, din familj och dem i ditt samhälle, tvätta händerna (och smarta enheter) regelbundet, spendera lite tid hemma med familjen, och inte besöker högt befolkade områden om det inte behövs. Också, inte vara denna person.

LÄS NÄSTA

  • “Att inte Få Netflix i 4K? Här är Hur man Fixar Det
  • “5 Lättsam tv-Spel för att Hjälpa Dig att Koppla av i Stressiga Tider
  • “Alla Internetleverantörer Ska Lyfta Data Caps på Grund av Coronaviruset
  • “Hur för att Visa Batteriets Procent på Samsung Galaxy S20
  • “Vad Exakt Är en “Gacha” tv-Spel?