Wat Is Microsoft Planner en Hoe Het te Gebruiken

0
69

Microsoft Planner is een to-do app die wordt meegeleverd met Office 365. Het is gebruikt voor persoonlijke en teamwork planning, met een eenvoudige kaart-gebaseerde interface die vergelijkbaar is met die van Trello. Hier is een snelle blik op hoe het te gebruiken.

Planner is beschikbaar voor iedereen met een betaald abonnement op Office 365 (O365), of dat een persoonlijk abonnement dat u hebt betaald voor jezelf of een enterprise license uw bedrijf betaalt. Het is niet beschikbaar voor gratis, maar onze zuster-site Review Geek heeft een lijst van goede alternatieven als je niet over een betaalde O365-abonnement.

Om toegang te krijgen tot Planner, ga naar de Planner website en log in met uw O365-account details. Als u al bent aangemeld, kunt u rechtstreeks naar de toepassing door de O365-app launcher.

Planner opent in wat wordt genoemd de “Planner Hub’, waarin u de plannen die u zelf hebt gemaakt of toegevoegd door andere mensen. Als je met de Planner met een persoonlijke O365-abonnement, dan kun je alleen ooit plannen die u zelf hebt gemaakt in de Planner Hub.

In eerste instantie, de Planner Hub is leeg omdat u nog geen plannen nog niet. Om een plan te maken, klikt u op “Nieuwe Plan” in het menu in de linker zijbalk.

Geef uw plan een naam, kiest u of het Publiek (dit betekent niet openbaar tot de wereld, het betekent dat de vraag of andere mensen in uw bedrijf kunt zien van het plan) of Privé, en klik op “Maak een Plan.”

Planner maakt een nieuw plan voor u. U kunt nu vullen met taken door te klikken op “Toevoegen Taak.”

Het nieuwe taakvenster wordt geopend. Voer een naam voor de taak een einddatum en aan wie het is toegewezen aan (een taak toewijzen aan iemand is handig voor organisaties, in plaats van op persoonlijke O365-abonnementen). Klik op de “een Taak toe te Voegen” knop om de taak te maken.

Uw taak zal verschijnen onder de “Add Task” venster.

Als je je afvraagt waarom de “Add task” venster nog open is, is dus u kunt veel van de taken in een snel tempo zonder dat u voortdurend klik op “Add Taak.” Als u klikt op de “Add Task” venster, zal het onmiddellijk verdwijnen.

Voor het openen van uw nieuwe taak, klikt het. De Taak venster zal openen met een heleboel opties om informatie toe te voegen.

Er zijn opties voor het toevoegen van een status, prioriteit heeft, een vervaldatum, notities, checklists, bijlagen, en meer. U kunt het toewijzen van labels om de kleur-code van uw taken aan de rechterkant van het item.

Een belangrijk punt is dat er geen knop “Opslaan”. Zodra u een wijziging heeft aangebracht om een taak uit te sluiten met behulp van de “X” in de rechterbovenhoek—alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Zodra u klaar bent met een taak, stelt u de Voortgang aan “Voltooid” en dan zal de taak worden gefilterd in de emmer, dus het is minder zichtbaar.

Het hebben van een lange lijst van taken is prima, maar dat de mogelijkheid om verschillende lijsten te beheren van de taken die beter zou zijn. Het beheer van deze taken, Planner heeft een concept van ‘Buckets’. Een nieuw plan heeft slechts een “Emmer” geroepen “Te Doen.”

U kunt er toevoegen zoveel emmers als u het gebruik van de “Nieuwe Kuip” optie.

We hebben een “Gedaan” emmer, maar u kunt elke gewenste naam gebruiken.

Verplaatsen van een taak van de ene emmer naar de andere, het is zo simpel als het slepen en neerzetten.

U kunt verplaatsen open of gesloten taken tussen alle emmers zo vaak als u wilt.

Planner heeft tal van andere nuttige toeters en bellen, maar de combinatie van taken en emmers is de belangrijkste functionaliteit. We hebben gebruikt, Planner en een heel leuk—het is niet zo ingewikkeld als Jira of passen Trello en Asana ‘ s, maar dat zou een goede zaak zijn, afhankelijk van uw wensen.

Als u wilt een eenvoudige to-do lijst tool geeft u een visuele weergave van uw taken—en je hebt een O365-abonnement—Planner zou kunnen zijn wat je zoekt.

LEES VERDER

  • “5 Makkelijk in de omgang Video Games om U te Helpen Ontspannen in Stressvolle Tijden
  • “Alle Isp’ s Moeten Lift Gegevens Caps Vanwege Coronavirus
  • “Hoe laat je de Batterij Percentage op de Samsung Galaxy S20
  • “Wat Is Precies een “Gacha” Video Spel?
  • “Hoe om te Praten met een Arts Online