OTT Forklarer : Hva Er et Meme (Og Hvordan du Oppretter En)

0
59

Internett har brakt menneskeheten noen viktige banebrytende fremskritt – å gjøre internasjonal handel enklere, å bringe forskjellige kulturer sammen, noe som gir journalister en endeløs kilde til nyheter i form av tweets…men det viktigste du kan alltid stole på Internett for å gi oss med er memer.

Hvis du er her, er det sannsynligvis fordi du har Googlet “hva er et meme”. Et meme er når et bilde er koblet sammen med et morsomt uttrykk. Det kan være et bilde som er knyttet til populærkulturen eller aktuelle hendelser, som så –

Eller et bilde tatt av noen som så plutselig finner seg selv gjenstand for en “viral’ meme følelse (der det sprer seg ukontrollert rundt på Internett, vanligvis via sosiale medier). Her for eksempel er min favoritt, Forretnings-Kat.

Hvis du merker av for Google Bilder, vil du se at det er fylt med memer av alle beskrivelser. De aller fleste er ikke noe spesielt og fade inn i det ukjente. Men noen mennesker strike det lucky med sine meme kreasjoner, enten fordi de har en følelse av humor, som gir gjenklang hos folk, eller fordi de trykker inn populær kultur til nøyaktig rett tid.

For eksempel, den nye Star Wars-serien, “Den Mandalorian” er for tiden på Disney+. Memer knyttet til serien er nå svært populære. For opphavsrettslige grunner, jeg vil bare gi deg en link. De mest populære meme langt er Gretten Cat, så mye at når den faktiske katten døde nylig, han fikk omfattende mediedekning.

Eller at det er “Chuck Norris Fakta” som fremhever machoism av å være Chuck Norris.

En av de vanligste memer på Internett, annet enn Gretten Cat, er “Nedlatende Willy Wonka”. Du vil kjenne det når du ser det.

Memer er en markedsførers drøm som du kan bruke dem i viral markedsføring kampanjer. Som du kan se, er et meme er ikke rakett vitenskap, så hvem som helst kan lage en. Alt du trenger er ditt bilde, din spøk, og et “meme generator” som det er utallige online. Alt du trenger å gjøre er å Google etter en.

For anvendelsen av denne artikkel skjønt, jeg kommer til å bruke ImgFlip.

Å Lage Din Egen Meme

Meme generator side gjør alt ekstremt lett.

  • Klikk på last opp Ditt Eget Bilde, naviger til bildet på din datamaskin, og last den opp.
  • Nå må du bestemme din tekst. I boksene, skriv inn den teksten du ønsker. Prøver og holde det kort og irritabel. Mer tekst det er, jo mindre tekst blir å passe inn i boksen.
  • Nå går inn i teksten-innstillinger og justere ting før det begynner å se ut slik du vil det skal se ut. Du kan justere det, legge til skygger, endre font stil og farge, og mye mer. Mye av memer er kunstverk.
  • Når du har meme, akkurat som du ønsker det, laste det ned til datamaskinen din ved å klikke Generere Meme.
  • Og her er det ferdige meme, klar for sosiale medier eller e-post til dine venner.

Så det er i utgangspunktet det. Alt du egentlig trenger å huske på er at du ikke stjeler folks personlige bilder. Pop-kultur og public domain ting er rettferdig spill, men å stjele noens bilde av barnet (for eksempel), og gjør narr av dem, er åpenbart off-limits. Så bruk din beste dømmekraft her.