Hva Er en Smart TV, og Er Det Verdt Prisen?

0
73

Ingenting skriker “fremtiden”, som en tv som kan svare til stemmen din, foreslår at du viser at du kanskje liker, og brukes for det meste hands-free. Selvfølgelig, alle disse funksjonene kan oppnås via en ekstern enhet, for—TV-en i seg selv trenger ikke å gjøre det. Med dette i tankene, hva er en smart-TV?

En smart-TV er kanskje bedre beskrevet som en tilkoblet TV. En smart TV er en TV som kan kobles til internett, og støtter et bredt spekter av forskjellige programmer. I de fleste tilfeller, smart-Tv-er har sitt eget grensesnitt som tillater brukere å få tilgang til Netflix, Hulu, Prime Video, og andre streaming-tjenester. Noen smart-Tv-er har også spill, sosiale medier og lignende programmer.

I hovedsak, en smart-TV gir brukerne tilgang til tjenester de vanligvis må en sekundær enhet som for eksempel en spillkonsoll eller en Chromecast.

Hvilke Tjenester Som Gjør Smart-Tv-Tilbudet?

Det er ingen standardisert oppstilling eller grensesnitt for smart-Tv-ennå. Den innebygde tjenester varierer fra bedrift til bedrift, men du kan forvente deg et par faktorer til å dukke opp uansett hva slags smart TV du har. Netflix, Hulu, og Prime Video er slik kraftstasjoner at hvert selskap vil omfatte dem som standard, men det er et par andre streaming-tjenester som har begynt å etablere et fotfeste for seg selv.

PlutoTV er en særlig populær tjeneste som tilbyr et utvalg av gratis-tv som har begynt å dukke opp i en mye mer smart-Tv-er, med noen produserer (som Vizio) presser ut oppdateringer for å inkludere det i eksisterende enheter. Imidlertid, ikke alle smart-Tv-er vil motta oppdateringer som dette. Selv om TV-er som støttes, det er en sjanse for at selskapene kan til slutt slipp-støtte.

Netflix gjort overskrifter i nærheten slutten av 2019 når streaming gigantiske annonsert at de ikke lenger ville støtte for Samsung smart-Tv fra 2010 og 2011, Vice smart-Tv-er mer enn fire år gamle, og første generasjon Roku-enheter.

Nyere smart-Tv-er har funksjoner som andre ikke har, men—som mat-apper. Tenk deg å være i stand til å bestille en pizza uten å reise deg fra sofaen. Noen Tv-er vil også tillate deg å streame video fra din sikkerhet kameraer direkte til TV-en. Hvis TV-en også støtter bilde-i-bilde, så kan du sjekke hvem som er på døren uten å skifte bort fra hva du er for tiden å se på.

Hvor Mye Har Smart-Tv-Er Kostnadene?

Disse dager, de fleste moderne Tv-er kommer med “smart” – merke på dem. Det er ikke lenger et klart skille mellom vanlige Tv-er og “smarte” Tv-er. Den viktigste egenskapen som skiller Tv i ulike prisområdene er størrelsen og produsent.

For eksempel, et raskt søk av Beste Kjøpe viser at en 50-tommers Insignia Smart 4K UHD-TV med HDR er $270, mens en 49-tommers Sony Smart 4K UDH TV med HDR er $450. Merkenavnet bærer mye strøm, som gjøre høyere oppløsning skjermer.

Hvis du skalaen i større størrelse smart-Tv-er, spesielt over 65 tommer, at ekstra skjermen eiendomsmegling vil begynne å koste deg. Utover det, kan du få en $100-forskjellen mellom en smart og en ikke-smart-TV, men at linjen blir stadig vanskeligere å få øye på ettersom tiden går.

Er en Smart-TV Verdt Det?

Opprinnelig, smart-Tv-er tilbudt en tjeneste som bare er tilgjengelige gjennom noen få utvalgte leverandører. Selv om smart-Tv-er har teknisk sett vært rundt i en eller annen form siden slutten av 90-tallet, den første moderne smart-TV-en ble lansert i 2008.

Den Pavv Bordeaux-TV 750 la folk sjekk aksjer, se YouTube-videoer, været, og mer. Det kom omtrent på samme tid som den første streaming-tjenester (Netflix startet streaming i 2007), men ikke tilbyr støtte for disse.

Nå som streaming-tjenester er lett tilgjengelig på de fleste enheter, som en smart-TV kan være litt vanskeligere å rettferdiggjøre. Hvis du allerede har en TV, og du ikke ønsker å skallet ut flere hundre dollar for en ny TV, er å investere i en Roku, Chromecast, Amazon Brann-Pinne, eller Apple TV er en langt bedre investering.

Disse enhetene gi samme funksjonalitet som de fleste moderne smart-Tv-er, faktisk, Amazon smart-Tv-er har det samme grensesnittet som Amazon Brann Stick, mens Roku-Tv har det samme grensesnittet som Roku-pinne. Du kan også få 4K-strømming ved å tilbringe litt mer på en Chromecast Ultra eller en Roku Ultra LT.

Hvis du er ute i en ny TV, men så smart TV er absolutt verdt det. Mellom streaming-tjenester, bredere smart home kontroll, og i noen modeller, innebygde smart assistenter, en moderne smart-TV er verdt den ekstra kostnaden. Evnen til å styre TV-en fra en app betyr at du aldri trenger å bekymre deg for å miste fjernkontrollen igjen.

Hvordan Får jeg Mest Ut Av en Smart-TV?

Mest smart Tv koble til via Wi-Fi, men vil også ha en Ethernet-port. Hvis du er i stand til å koble din TV via Ethernet-port, og bruke Wi-Fi som en backup. Wi-Fi er nesten alltid lavere enn en Ethernet-tilkobling, hvis du er streaming 4K-video, du vil ha best mulig kvalitet. Ethernet vil gi deg det.

Ta deg tid til å lære ins og outs av særlig smart TV, med tanke på at hver modell er litt annerledes. Når du vet hvordan å få tilgang til alle funksjonene på TV-en, opprette ditt eget bilde-innstillinger.

Standard modus (vanligvis Kino, TV, TV-Spill, og et par andre) er sjelden kalibrert til å gi de riktige fargene. Ta deg tid til å sette opp TV-en for å vise fargene riktig, må du slå på HDR, og deretter lene seg tilbake og nyte filmer på den måten de er ment å bli sett.

Har du en Smart-TV? Hvis så, hvilken vil du ha, og var det verdt den ekstra penger brukt? La oss beskjed i kommentarfeltet.