Wat Betekent “NGL” Betekenen, en Hoe Gebruik Je Het?

0
146
CREATISTA/Shutterstock

Ondanks NGL populariteit op Reddit en Twitter, is het nog niet opgedaan in de mainstream-gebruik van sommige andere afkortingen. NGL staat voor “Niet Liegen,” en het is nog steeds gebruikelijk in vele hoeken van het internet.

Niet Liegen

NGL is een afkorting voor “niet liegen.” Het is meestal aan het begin van een zin te geven aan eerlijkheid of kwetsbaarheid. Als TBH, NGL van toon kan veranderen afhankelijk van de context. Het kan worden gebruikt voor het beledigen van iemand te delen en je een eerlijk advies, of om uw emoties.

In de meeste situaties, NGL gewoon gebruikt om je mening te delen. Je zou kunnen zeggen, “NGL, ik haat hot dogs,” of “NGL, metaal rietjes zijn te moeilijk schoon te maken.” Maar u kunt ook gebruik maken NGL als een snelweg voor onbeschoftheid, vleierij, of belediging—kunt u net als met de zin “niet liegen” in het echte leven.

De Geschiedenis van de NGL –

De zin “niet liegen”, of “ik ga niet liegen,” ontstond ergens in de laatste 100 jaar. Het is altijd al gebruikt om te impliceren eerlijkheid of kwetsbaarheid, hoewel het vaak wordt gegooid als een lege colloquialism. In andere woorden, mensen zeggen vaak: “niet liegen” voor of na meningen die niet daadwerkelijk diep, vernietigend, of kwetsbaar zijn.

Het lijkt erop dat “niet liegen” veranderd in NGL ergens in 2009 of 2010. Dat is wanneer de afkorting werd voor het eerst toegevoegd aan de Urban Dictionary en rond de tijd dat het woord begonnen met het oppakken van stoom op Google Trends.

Nu, NGL op zijn piek op Google Trends, wat betekent dat er meer mensen op zoek zijn naar het woord online dan ooit tevoren. NGL lijkt te zijn wint aan populariteit op sites als Reddit, Twitter, waarschijnlijk als gevolg van de recente “ze hadden ons in de eerste helft, niet om liegen” meme, dat werd gestart door Apollos Hester.

Hoe Gebruik ik NGL?

fizkes/Shutterstock

Als TBH, NGL is een directe afkorting van de populaire real-world zin. Als je weet hoe je “ik ben er niet om liegen” in het echte leven, dan ben je helemaal klaar om te starten met behulp NGL. Het woord volgt niet een rare grammaticale regels, dus je kunt gewoon in het springt met real-world ervaring.

Als je wil vertel het aan een vriend die je niet graag ketchup, zou je kunnen zeggen, “Ketchup is smerig, NGL.” Of, als je wilde om te beledigen, ze voor de smaak ketchup, zou je kunnen zeggen, “NGL, ketchup is voor baby’ s.”

NGL is, we houden van internet jargon dat is gebaseerd op real-world zinnen. Andere bekende voorbeelden zijn TBH en FWIW, en ze kan absoluut geef uw internet woordenschat.

GERELATEERD: Wat Betekent “TBH” Betekenen en Hoe Gebruik Je Het?

LEES VERDER

  • “Het Gebruik van Google Chrome is de Nieuwe Deep-Linking Functie
  • “Is Uw Telefoon’ s Touch Screen Beschadigd? Vermijd Deze Slechte Reparatie Tips
  • “Waarom Doet Google Zeggen Chrome Is Veiliger Dan De Grens?
  • “Hoe om Toegang te krijgen tot de iCloud-Diensten op Android
  • “Hoe een Website Vastmaken aan het Windows-10 Taakbalk en Menu Start